Ασθένειες Από τι πέθανε το μπάτζι μου;

Natalie08

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2021
Μηνύματα
244
Πόλη
Ηράκλειο
Καλημερα! Ειχα ενα μπατζι εδω και 2 χρονια και την Παραμονη Χριστουγεννων μας αφησε.. Με παραξενεψε ενα πραγμα, το πρωι πριν φυγω για να του παρω τροφη, ηταν μια χαρα (επαιζε, κελαιδουσε κτλ) και οταν γυρισα πηγα να τον δω και ειχε πεσει κατω στον πατο του κλουβιου. Ανυσηχισα και τον εβαλα μεσα στο σπιτι, ζουσε ακομα μεχρι που δεν αντεξε αλλο 😞 . Αν δεν ηταν κατι σοβαρο θα τον πηγεναμε σε κτηνιατρο να τον δει αλλα δεν προλαβαμε και εχω τις εξης ερωτησεις:
Γιατι και απο τι πεθανε ξαφνικα; Αυτο μπορει να επηρεαζει και τα νεα μου παπαγαλακια; Με τις απαντησεις σας θα δημιουργηθουν κι αλλες αποριες που εχω στο νου μου, ευχαριστω!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γιατι και απο τι πεθανε ξαφνικα;
Μόνο η νεκροψία μπορεί να το πει αυτό. Χωρίς αυτήν, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

Εκτός από τα καρδιαγγειακά, βάλε και τη δηλητηρίαση στη λίστα.
 
@jimakosk ναι τον ειχα εξω γιατι το αρεσε πιο πολυ εξω παρα μεσα στο σπιτι, τοτε ειχε και λιακαδα.
 
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι τα πουλιά κρύβουν τα σημάδια της ασθένειάς τους μέχρι να είναι πολύ αργά. Αν το πουλάκι ζούσε έξω θεωρώ πολύ πιθανό το να μην παρατηρήσατε τα πιθανά σημάδια αδιαθεσίας. Τέλος, τα μπάτζι (αν και είσαι στην Κρήτη και δεν ξέρω τι θερμοκρασία έχετε αυτό το διάστημα) δεν έχουν καλή αντοχή στο κρύο και μειώνεται αρκετά το προσδόκιμο ζωής τους.
 
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι τα πουλιά κρύβουν τα σημάδια της ασθένειάς τους μέχρι να είναι πολύ αργά
Ολων των ειδων τα πουλια; Υπαρχει ισως καποιος τροπος για να το καταλαβουμε αυτο;
Τέλος, τα μπάτζι (αν και είσαι στην Κρήτη και δεν ξέρω τι θερμοκρασία έχετε αυτό το διάστημα) δεν έχουν καλή αντοχή στο κρύο και μειώνεται αρκετά το προσδόκιμο ζωής τους
Τοτε ειχε ηλιο και εκανε ζεστη, δεν νομιζω να πεθανε απ το κρυο..
 
@Natalie08 επίσης το μεσα-εξω στο σπιτι κατά οποιαδήποτε περίοδο εκτός του καλοκαιριού που η θερμοκρασία μεσα κι εξω ειναι περιπου ίδια ειναι ένας πολυ συχνός λόγος ασθένειας.
 
Back
Top