Φροντίδα Από το πτηνοτροφείο στο κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Απέκτησα σήμερα ένα νέο καναρινάκι. Μου το έδωσε φίλος εκτροφέας που κρατάει τα πουλιά σε ένα μεγάλο εξωτερικό πτηνοτροφείο (είναι χτισμένο κάτω από την σκάλα του σπιτιού του). Μεταφέραμε το πουλάκι στο νέο του κλουβί διαστάσεων 30x30x40. Το πουλάκι είναι πολύ ανήσυχο. Συνεχώς προσπαθεί να περάσει ανάμεσα από τα κάγκελα. Ξέρω ότι είναι πρώτη μέρα, αλλά μου γεννήθηκε η απορία. Τα καναρίνια που είναι μεγαλωμένα μέσα σε πτηνοτροφεία ή κλούβες, πόσο εύκολα μπορούν να δεχθούν τις διαστάσεις ενός κλουβιού; Πόσο διαφορά έχει αυτό που έκανα από αυτούς που βάζουν τα άγρια στα κλουβιά;
 
Η διαφορά είναι τεράστια μιας και μιλάμε για καναρινι.
Άλλο τα άγρια και άλλο τα εκτροφης.

Θεωρώ ότι έχει πάθει ένα μικρό σοκ με όλη αυτή την αλλαγή χώρου, περιβάλλοντος και ανθρώπων.
Η λογική λέει ότι σιγά σιγά θα το ξεπεράσει.

Καλό θα είναι να του δώσεις το χρόνο του να ηρεμήσει χωρίς αναιτιες ενοχλήσειςγια τις πρώτες μέρες πάρα μόνο για τα απαραίτητα.
Τροφή και νερό λαμβανει;
Ποιας χρονιάς ειναι


Καλό θα είναι αφού του ήρθε λίγο "βαρια" η αλλαγή να πάρεις οδηγίες από τον εκτροφης του για τις διατροφικές και όχι μόνο, συνηθειες του.
 
Η κλούβα είναι ένας παράγοντας που τα κάνει εκ των πραγμάτων δυνατά και πάντα ανήσυχα.
Αν μάλιστα απουσιάζει η ανθρώπινη παρουσία αγριεύονται πάρα πολύ...
Θα προσέξεις μήπως τα χτυπήματα στα κάγκελα προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό και να μας ενημερώσεις για βοήθεια.
Υπομονή κι από μακριά. Για να χτυπιέται όσο το δυνατό λιγότερο.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Του 16 είναι το πουλί και μάλιστα αργά το καλοκαίρι αν κατάλαβα. Δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα. Τροφή του δίνω την ίδια του εκτροφέα του, αν και σταδιακά θα την αλλάξω με την δικιά μου (Versele laga premium). Δεν είναι τόσο ότι χτυπιέται στα κάγκελα, όσο ότι προσπαθεί να τους ξεφύγει. Δεν ξέρω πως μου προέκυψε σήμερα η απορία, έχω ξαναπάρει πουλιά από κλούβες χωρίς να το σκεφτώ. Ίσως γιατί πέρσι πέρασα μια περιπέτεια με μια άγρια καρδερίνα που βρέθηκε στα χέρια μου, ο Γιάννης ίσως θυμάται το σκηνικό (μας την δώσανε για εκτροφής και μόνο εκτροφής δεν ήταν, αφού μίλησα με ΕΚΠΑΖ και ΑΝΙΜΑ, τελικά την άφησα να φύγει κάπου στα τέλη του Μάη). Από τότε το σκέφτομαι πολύ ακόμα και για τα καναρίνια.
 
Καλησπέρα, σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης μένεις;
 
Είναι τόσο μακριά; Μήπως να δεχθείς την προσφορά της Εύας; Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα αυτό:
https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9673.html
ή αν έπιαναν τα χέρια μου θα ρωτούσα π.χ. τον @Deukalion ή θα έμπαινα στα θέματα διαμονής - κατασκευής και θα κοίταγα πώς να φτιάξω κλούβα. Έτσι θα είναι πιο ευτυχισμένο.
Να το χαίρεσαι
 
Ευχαριστώ. Έχω και γω παλιές ζευγαρώστρες, επέλεξα αυτό το κλουβί για άλλους λόγους (Ο βασικός είναι θέμα χώρου, το κρατάω μέσα στο σπίτι για καραντίνα, μέχρι να το πάω έξω μαζί με τα άλλα). Αν δω ότι υπάρχει πρόβλημα θα το μεταφέρω σε μεγαλύτερο κλουβί.
 
Θα ηρεμήσει το πουλάκι σύντομα, απλά να είναι σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη φασαρία και να το φροντίζεις με ηρεμες κινήσεις.
 
Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά μιας και η Μαρία ανέφερε την κατασκευή κλούβας. Έχω φτιάξει μια κλούβα αλλά δε τόλμησα ποτέ να τα βάλω μέσα. Κατέληξα να την χρησιμοποιώ σαν εξωτερικό κλουβί που μέσα έχω τα 6 κλουβιά μου.
 
Το ένα μου πρόβλημα είναι ότι δεν θα ελέγχω το ζευγάρωμα, και εκτός από αυτό το καινούριο τα άλλα 8 πουλιά μου είναι συγγενείς. Το δεύτερο έχει να κάνει με τους τσακωμούς, ας πούμε ότι είχα κακές εμπειρίες. Πλέον όλα τα καναρίνια μου είναι στο δικό τους κλουβί, και κάποια που μοιράζονται ζευγαρώστρες, έχουν αδιαφανή χωρίσματα.
 
Εκεί που το έχεις βλέπει άλλα καναρίνια; Πολλές φορές καναρίνια που έχουν μάθει να μένουν με άλλα καναρινάκι μαζί παρουσιάζουν αυτή τη συμπεριφορά. Και μπορεί να το κάνει για πολλούς λόγους. Είτε έχει μπανίσει ένα θηλυκό και το ζαχαρώνει,΄είτε κάποιο αρσενικό και είναι ετοιμοπόλεμος, είτε πολύ απλά θέλει να πάει στα άλλα καναρίνια για παρέα. Όπως έχει μάθει. :)

Έχω και γω παλιές ζευγαρώστρες
Προσοχή στη σκουριά!
 
Αλίκη κατάλαβα τι λες, το κάνουν τα αρσενικά μου αυτό. Όχι, είναι μέσα στο σπίτι μόνο του, σε δωμάτιο που δεν μπαίνει κανείς. Απλά το πουλάκι έμαθε να ζει μέσα στην εξωτερική κλούβα του φίλου μου, και τώρα δε του αρέσει το κλουβί. :/
 
Απλά το πουλάκι έμαθε να ζει μέσα στην εξωτερική κλούβα του φίλου μου, και τώρα δε του αρέσει το κλουβί. :/
Μάλλον η μετάβαση από την κλούβα στο κλουβάκι έγινε απότομα. Βάλτο σε μια ζευγαρώστρα όπως είπαν τα παιδιά. Θα είναι καλύτερα. :)
 
Back
Top