Αναπαραγωγή Απώλεια θηλυκού Timbrado

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ppansel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ppansel

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2022
Μηνύματα
17
Πόλη
Αργυρούπολη
Μετά από λαθος επιλογή ζευγαριού (και τα δύο τελικά ήταν αρσενικά και με προετοιμασία πάνω από τρείς μήνες), πριν 20 μέρες περίπου πήρα ένα θηλυκό για να το ζευγαρωσω με το ένα από τα δύο πλέον πυρωμένα αρσενικά. Αφού τα είχα χωριστά μόνο με το κάγκελο της ζευγαρωστρας μετά από μια εβδομάδα, το θηλυκό άρχισε να φτιάχνει τη φωλιά όπου και τα ένωσα με απόλυτη αποδοχή και από τα δύο. Σε μια εβδομάδα έκανε και το πρώτο αυγό (συνολικά έκανε 5). Σήμερα μετά από 7 ημέρες εκκόλαψης βρήκα το θηλυκό να έχει πεθάνει χωρίς κανένα εμφανές σημάδι και τα αυγά άθικτα στη φωλιά. Τα δύο αυγά που κοίταξα με φακό δείχνουν να έχουν σχηματιστεί φλέβες. Προφανώς θα πεταχτούν??? Τι μπορεί να πήγε στραβά...?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα δύο αυγά που κοίταξα με φακό δείχνουν να έχουν σχηματιστεί φλέβες.
Κρίμα και έχει περάσει η ώρα. Αν διάβαζα το μήνυμά σου, μπορεί και να κανονίζαμε να έπαιρνα τα αυγά τώρα που κλωσσά η θηλυκιά μου (έχουν βγει τα μικρά) και να τα κλώσσαγε και έπειτα να σου έδινα τα μωρά σου, μεγαλωμένα, αν τα δεχόταν δλδ και εκκολάπτονταν. Όμως, χωρίς να είμαι βέβαιος για αυτό που θα πω, θα είχαμε πολύ μικρό περιθώριο χρόνου, διότι τα αυγά σε διάφορες φάσεις, και ειδικά αφού έχει ξεκινήσει η θέρμανσή τους, είναι φοβερά ευάλωτα και νεκρώνονται σύντομα.
Από την άλλη πλευρά...20 ημέρες μπορεί (τονίζω αυτό το μπορεί, διότι δεν γνωρίζω τη διατροφή του πουλιού και την ιστορία του) και να είναι μικρός χρόνος για διατροφική προετοιμασία. Μπορεί λοιπόν το πουλί να ήταν: άρρωστο, ασθενικό, όχι κατάλληλα προετοιμασμένο ή να συνέβη κάτι άλλο όπως πχ να είχε έλλειψη ζωτικών στοιχείων, π.χ. ασβεστίου, να μην τρεφόταν σωστά όσο κλωσσούσε κλπ. Δεν έχει νόημα να το ερμηνεύσουμε γιατί απλά δεν γίνεται χωρίς νεκροψία να βγει ένα σχετικά ασφαλές συμπέρασμα. Λυπάμαι για την απώλειά σου, λυπάμαι και τον ίσως πρόωρο θάνατο αυτού και των απογόνων του.
Κοίταξε επίσης σε παρακαλώ το άρθρο για την αναπαραγωγή καναρινιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φάση της προετοιμασίας. Επίσης δες και το άρθρο της καραντίνας διότι και αυτό έχει μεγάλη σημασία για το πως γίνεται η εισαγωγή νέου πουλιού σε ένα σπίτι που φιλοξενεί κι άλλα.
 
Back
Top