Καλημέρα σας. Έχω 3 πουλάκια αρσενικά: 1 φλώρο, 1 φανέτο και 1 καναρίνι. Τα έχω στο ίδιο κλουβί και ευτυχώς δεν τσακώνονται. Από τον Φεβρουάριο το φλωράκι είχε πτερόρροια στο σβέρκο του μέχρι που άδειασε το κεφαλάκι του τελείως. Αυτό επεκτάθηκε και στα άλλα 2. Το φανέτο έχει απώλεια φτερών στο κεφάλι και γύρω από τα μάτια αλλά όχι τελείως και κάτω από το αριστερό φτερό. Το καναρίνι έχει μικρή απώλεια στο σβέρκο μόνο. Φοβήθηκα για ακάρεα και χορήγησα Pulmosan. Μετά από 1 μήνα χορήγησα και τη 2η δόση. Να σημειώσω ότι τα πουλάκια είναι ευδιάθετα και κελαηδάνε, ειδικά το φανέτο όλη μέρα. Τρώνε κανονικά, πίνουν νερό κανονικά. Το βάρος τους είναι φυσιολογικό, τα ματάκια τους είναι εντάξει, πόδια, ράμφος ελεγμένα και τα περιττώματα τους φυσιολογικά. Χορηγώ και μηλόξυδο στο νερό τους και ψεκάζω το κλουβί με σπρέυ. Καθαρίζω τις πατήθρες με betadine 1 φορά τη βδομάδα. Στο μπάνιο τους βάζω επίσης betadine και εναλλακτικά μηλόξυδο. Δίνω πολυβιταμίνη καθώς και αυγοτροφή και όστρακα. Τα έχω μέσα στο σπίτι μπροστά σε μεγάλο παράθυρο και χώρο πολύ καλά αεριζόμενο με μπόλικο φως. Τώρα το καλοκαίρι τα βγάζω και έξω με επίβλεψη φυσικά. Δεν ξέρω τι να κάνω με το πτέρωμα τους. Το φανετάκι μου όμως και ενώ ήταν πολύ ζωηρό, όπως προείπα, και κελαηδούσε μέχρι και το μεσημέρι που ήμουν σπίτι ξαφνικά τώρα μετά το μπάνιο του έχει μαζευτεί σε μια γωνιά έχει χάσει κι άλλα πούπουλα, αναπνέει γρήγορα και κλείνει τα ματάκια του. Σας παρακαλώ βοηθήστε!