Ασθένειες Απώλειες πουλιών λόγω καύσωνα

sarpijk

PB Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
517
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, δυστυχώς χτες εχασα 2 πουλακια λογω καύσωνα (υποθετω). Τα πουλια τα εχω στο μπαλκονι στο ιδιο σημειο εδω και τρια καλοκαίρια. Χτες ειχαμε μια πολυ ζεστη μερα στη Βέροια και δυστυχως δεν ημουν σπιτι λογω υποχρεωσεων. Ενας φλωρος 8 ετων και μια καρδερινα αρσενικη 6 ετων δυστυχως δεν αντεξαν. Νερο ειχαν οπως και σκια μιας και στα κλουβιά υπαρχει σκιαστρο. Στο σημειο αυτο που εχω το κλουβι οι καρδερινες μου εφτιαξαν φωλιά συνεπως αποδιδω το συμβαν στις εξαιρετικα υψηλες θερμοκρασίες.

Το αναφέρω μηπως καποιος βοηθηθει και δεν κανει το λαθος που εκανα εγω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι σε αποσταση 2 μετρα .
Δυστυχώς μάλλον αυτό φταίει για την άτυχη εξέλιξη.
Όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας της μονάδας του air condition η ζέστη που διώχνει από την μονάδα επιβαρύνει τον γύρω χώρο.
 
Δούλευε δηλαδή το αιρ κοντισιον; Δεν ήταν ξεκάθαρο αυτό γι'αυτό ρωτάω.
 
Το κλιματιστικό το περασαμε απο περσι τετοιο καιρο. Στο προηγούμενο σπιτι που εμενα παλι ειχα κλιμαστικο κοντα στα κλουβια. Χτες στη Βεροια ειχε τουλάχιστον 40 βαθμούς. Η θυληκια καρδερίνα ειναι η μονη που εζησε και δειχνει καλα.
 
Δυστυχώς μάλλον αυτό φταίει για την άτυχη εξέλιξη.
Όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας της μονάδας του air condition η ζέστη που διώχνει από την μονάδα επιβαρύνει τον γύρω χώρο.
Ισχύει γιατί βγάζουν ζεστό αέρα και κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα όποτε σε συνδυασμό με το 40αρι. Σκεψου αν είχες κ τίποτα κατεβασμένες τέντες.
 
Παιδιά χθες πέθαναν και 2 καναρίνια ενός φίλου μου που του τα είχα δώσει εγώ πριν 1 μήνα. Ήταν μόνο 2 μηνών τα κακόμοιρα. Για αυτό άνοιξα θέμα εγώ χτες για τον καύσωνα. Και φοβάμαι μέχρι το Σάββατο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία. Μήπως θα ήταν καλό να τα βάλουμε μέσα μέχρι να ξαναπέσει η θερμοκρασία γύρω στους 30 βαθμούς;
 
Εγω προσωπικα σημερα που ειχε 39 βαθμους και δεν κουνιοταν φυλλο τα εβαλα μεσα. Εχω και ανεμιστηρα οροφης που βαραει πανω και ειναι πολυ ενταξει.
 
Να μην μετακινείτε τα πουλιά εκτός και είναι άμεσα εκτεθειμένα στον ήλιο. Να τους βάζετε μπανιέρες συχνά και φρέσκο νεράκι , δεν θέλει πανικό . Καλή συνέχεια .
 
Τα μπατζι μου που τα έχω αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, συχνά με κλιματισμό, μόνιμο μπάνιο, νερό και λαχανικά, ψήνονται. Δεν έχω δει την Ίριδα να πίνει τόσο νερό ίσως και ποτε, και η Αυγή, που προτιμά το ψέκασμα από την μπανιέρα, απαίτησε δεύτερη δόση, συνολικά 6 ψεκασματα, και από την χαρά της που εμειζε με παπί κουμουσε την ουρά της. Κάνει πολύ ζεστη, ακομα και για πουλάκια της ερήμου. Μακριά από τις μοναδες κλιματισμου, παραγουν παρα πολυ θερμοτητα, και ο ανεμιστήρας τους ρίχνει ριπές καυτού αέρα.
 
@Nausicaa δεν ξέρω από παπαγαλάκια αλλά φαντάζομαι εφόσον είναι μόνιμα μέσα είναι προσαρμοσμενα στη θερμοκρασία του σπιτιού. Αρα όταν ζεσταίνεται ο καιρός λογικό να ζεσταίνονται κι αυτά. Εγω τα έχω μόνιμα έξω σε σκιερό μέρος οπότε είναι προσαρμοσμενα στην εξωτερική θερμοκρασία. Τα έχω στο πίσω μπαλκόνι που δεν είναι η μονάδα του κλιματιστικου και γενικά ο ήλιος χτυπάει το μπροστά μπαλκόνι και οχι αυτό. Αλλά έχω ακούσει πολλές απώλειες τελευταία λόγω καύσωνα και φοβάμαι οπότε τα έβαλα μέσα μέχρι να φύγει ο καύσωνας έστω.
 
@Sofiachr97 Όχι ακριβώς, συνήθως έχω παράθυρο/α τουλ. ελαφρά ανοικτό, γιατί τα εξιτάρει περισσότερο. Δεν ξέρω αν είναι ο αέρας, άλλα πουλάκια ή γενικά το πιο φυσικό περιβάλλον, αλλά ναι, ακόμα και σήμερα άφησα το παράθυρο ανοικτό για αρκετή ώρα. Οπότε έχουν αρκετή επαφή με τον καιρό εξώ. Ακριβώς για να μην είναι υπερευαίσθητα στις αλλαγές θερμοκρασίας.
 
Ειναι ο συνδιασμος κακων συνθηκων που σκοτωνει τα πουλια θεωρω και οχι η ζεστη ως μοναδικος παραγοντας.
Εδω φαινεται πως το κλιματιστικο "εφτιαξε" ενα διαφορετικό μικροκλιμα.
Τα πουλια ως οργανισμοι σιγουρα αντεχουν τις θερμοκρρασιες των ημερων αυτων.
 
Πολύ κρίμα...
Να ξέρετε εκτός φυσικά απο την σκιά και τον αερισμό (χωρίς άμεσο ρεύμα αέρα πάνω τους), το κρύο πόσιμο νερό ή ακόμη και τα παγάκια ή τα παγωμένα φαγητά είναι σημαντικά για βοήθεια στους καύσωνες για όλα τα κατοικίδια (εκτός από τα πολύ μωρά για τα οποία είναι επικίνδυνο).
[automerge]1624646316[/automerge]
Με τα aircondition προσοχή να εχουν καθαριστεί πρόσφατα τα φίλτρα γιατί αναπτύσσονται βακτήρια και μύκητες που μπορούν να σκοτώσουν τα πτηνά (και βλάπτουν και εμας φυσικά)!
 
Καλησπέρα λυπάμαι πολύ για την απώλεια.
Πάντως ρε παιδιά σήμερα μέτρησα με το θερμόμετρο 36 βαθμούς υπο σκιά. Τα καημένα είχαν τα στοματα ανοιχτά ευτυχώς ήμουν σπίτι και μπόρεσα και άλλαξα τα νερά με παγωμένα 2-3 φορές μέσα στο μεσημέρι.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top