Αναπαραγωγή Απώλειες σε νεοσσούς καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nicperi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nicperi

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2014
Μηνύματα
87
Πόλη
Λευκωσία
Φέτος είναι οι χειρότερη αναπαραγωγική σεζόν από τον καιρό που ασχολούμαι με τα καναρινιά. Τα πλείστα ζευγάρια έχω άσπορα αυγά, θάνατοι νεοσσών της πρώτες μέρες αλλά το χειρότερο για το όποιο επικοινωνώ μαζί σας είναι ότι δεν αναπτύσσονται κάποια καναρινιά σωστά. Σε αρκετά ζευγάρια αν και οι νεοσσοί στες πρώτες μέρες φαίνετε ότι αναπτύσσονται ομαλά στη συνεχεία κατι ανεξήγητο συμβαίνει. Από τα τέσσερα νεα καναρινιά πχ το ένα δεν αναπτύσσετε σωστά. Μπορεί να είναι 25 μερών, τα τρία αδέλφια του να είναι έτοιμα να αποχωριστούν από τους γονιούς του και το ένα να είναι λες και είναι ακόμα 15 μερών. Στη συνεχεία πεθαίνει. Θα θελα εάν έχει κάποιος γνώση για το συγκεκριμένο θέμα τη βοήθεια του. Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει θέμα ψείρας αλλά ούτε και να μένει ατάιστο από τους γονιούς του.
 
Αυτο που το ενα μενει παντα πισω ισως επειδη δεν ταϊζεται σωστα.. Αν μπορεις να κανεις αλλαγη των αυγων με πλαστικα ετσι ωστε να βγουν ολα την ιδια μερα..
 
Δυστυχώς δεν είναι αυτός ο λόγος. Τους νεοσσούς τους ταΐζω και εγώ προσωπικά της πρώτες μέρες όταν γεννιούνται. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω για πρώτη φορά. Αυτό που υποψιάζομαι είναι η αυγοτροφη που τους φτιάχνω. Φέτος στην αυγοτροφη που χρησιμοποιώ βαζω αυγά μπρόκολο, καρότο, θυμάρ,ι ρίγανη, βασιλικό, συνθετική αυγοτροφη, και 3 κουταλιές BREEDMAX. Το θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη και BREEDMAXείναι η πρώτη χρόνια που τα χρησιμοποιώ αυτήν την περίοδο (αναπαραγωγής). Δεν γνωρίζω εάν είναι αυτό που ευθύνεται αλλά σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ ελπίζοντας ότι στην συνέχεια δεν θα έχω τα ίδια προβλήματα.
 
Χωρίς να ξέρω πολλά ή να έχω μεγάλη πείρα στην αναπαραγωγή εγ
Χωρίς να ξέρω πολλά ή να έχω μεγάλη πείρα στην αναπαραγωγή εγώ προσωπικά αποφεύγω τις πρώτες μέρες των νεοσσών να δίνω λαχανικά, φρούτα ή ο,τι άλλο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον ευαίσθητο οργανισμό τους... Τις πρώτες 10 μέρες δίνω αυγό βραστό και μερικές φορές το ανακατεύω με έτοιμη αυγοτροφη.. Την 7η μέρα ζωής τους δίνω μήλο και από την 10η και μετά αρχίζω σιγά σιγά να εμπλουτίζω τη διατροφή τους με λαχανικά και βότανα...

Μήπως φταίει και ο καιρός; Τα έχεις μέσα ή έξω ;
 
Έχουν κάποια συγγένεια οι γεννήτορες μεταξύ τους; Τα πουλάκια που πεθαίνουν τα έχεις εξετάσει ποτέ; Παρατηρείς σημάδια αδιαθεσίας ή ασθένειας προηγουμένως; Η φωλιά είναι καθαρή, μυρίζει, έχει υπερβολικά περιττώματα;
 
Κρίμα. Μαζί με όλες τις άλλες ερωτήσεις, πες μας επίσης, ακολουθείς σχολαστική μέθοδο αποστείρωσης στα εργαλεία ταίσματος;
 
Καμία συγγένεια μεταξύ των ζευγαριών. Τα νεκρά πουλιά δεν έχουν κάποιο σημάδι επάνω τους. Αυτό το όποιο είναι πολύ έφανες είναι ότι δεν αναπτύσσονται σωστα. Στο μηνά φαίνονται λες και είναι ακόμα 15 ημερών. Με τα ιδία συμπτώματα έχασα 6 νεοσσούς φέτος από διαφορετικά ζευγάρια και διαφορετικές ράτσες. Το φαινόμενο αυτό δεν μου επαναλαμβάνετε στα ιδία ζευγάρια. Πχ σε ζευγάρι glosterστην πρώτη γεννά από τους 4 νεοσσούς αναπτυχτήκαν όλα πολύ καλά και είναι πλήρη υγιές, στην δεύτερη γεννά από τα 3 που εκκολάφτηκαν το ένα αναπτύχτηκε σωστά και τα αλλα δυο όχι. Περίπου στις 35-40 μέρες πέθαναν και ήταν σε ανάπτυξη λες και ηταν 20 μερων.

Σχολαστική αποστείρωση όχι αλλα τα διατηρώ πολύ καθαρά. Το φαινόμενο πρώτη φορά μου εμφανίστηκε φέτος και έχει χρόνια που ασχολούμαι με αναπαραγωγή πουλιών. Κυρίως χρησιμοποιώ βιολογικό μηλοξυδο το οποίο αποστειρώνω το έδαφος των ζευγαρωστρων.

Το μηλοξυδο θα το σταματήσω και αυτό γιατί ίσως όταν πατανε στο έδαφος που έχει μηλοξυδο και μετά όταν πάνε στη φώλια που είναι τα αυγά ή οι νεοσσοί ίσως τα επηρεάζει. Αν και δεν το νομίζω να είναι αυτό που ευθύνεται θα το δοκιμάσω και αυτό.
 
Μηπως βαζεις καναρινια που δεν γινεται να ζευγαρωσουν; Π.χ. Δυο με σκουφο;
 
Δεν ξερω απο αρρωστιες.. Θες να περασεις φωτογραφιες των γονιων; Απο κατω να δουν οι αλλοι μηπως ειναι αρρωστα και τα μεταφερουν στα μικρα; Και τις κουτσουλιες;
 
Δυστυχώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην δική μου εκτροφή, και δεν ξέρω και εγώ τη μπορεί να συμβαίνει! Και με άλλα παιδιά που μιλάω έχουν και αυτοί θανάτους νεοσσών από την 10η ημέρα και μετά !

Κάποιο λάθος στην εκτροφή μου δεν νομίζω να κάνω, ούτε εγώ αλλά ούτε και τα παιδιά που μιλάω! Κατι συμβαίνει... κακή χρονιά ; δεν ξέρω!

Θα επεκταθώ σύντομα σε λεπτομέρειες (πολύ τρέξιμο τελευταία και ο χρόνος πολύ περιορισμένος) στην "ζωή στην κλούβα" και στο "lancashire canary" !
 
Οι γονιοί είναι πολύ υγιές πουλιά. Αποφεύγω να ζευγαρώνω πουλιά τα οποία έχω έστω και την πιο μικρή αμφιβολία για την υγια τους. Δεν είμαι εκτροφέας επαγγελματίας και δεν ασχολούμαι με τα καναρινιά για να έχω χρηματικό κέρδος.
Φωτογραφίες με τη πρώτη ευκαιρία θα σας κοινοποιήσω. Είναι ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο και εύχομαι να ανακαλύψω το συντομότερο το τι ευθύνεται ώστε να το αποφύγω και εγώ αλλά και για την γνώση όλων μας
 
Καλησπέρα. Το ίδιο συμβαίνει και σε εμένα. Έχω χάσει 12 μικρά και όλα την πέμπτη ημέρα, και ήταν όλα ταϊσμένα. Σίγουρα κάτι φταίει αλλά τι...; Το παράξενο είναι ότι από τους ίδιους γονείς έχω βγάλει και υγιέστατα καναρίνια. Άντε να δούμε πως θα πάνε οι επόμενες γέννες.
 
ταισμένα και φτερωμένα και τα δικά μου καναρίνια που έχασα! 7 πέταξα την προηγούμενη εβδομάδα από 2 φωλιές! ☹
 
Εμενα μου ετυχε με μια θηλυκια. Πεθαναν ολα εκτος ενα.. Σκεφτηκα πως απλα δεν τα ταϊζαν.. Φυσικα ο λαιμος τους ηταν γεματος..
 
Back
Top