Ασθένειες Αραίωση φτερώματος σε κεφάλι budgie

Εγγραφή
6 Οκτ 2023
Μηνύματα
426
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπέρα σε όλους! Έχω λίγο καιρό να γράψω οπότε θα κάνω ένα μικρό upgrade για να κατανοήσετε την κατάσταση. Τα 2 αρσενικά μπάτζι μου, Ο Μπέντζι (1ος έτους και κάτι μηνών) και ο Μάκης (περίπου 10 μηνών), μένουν πλέον μαζί σε μια ζευγαρώστρα. Βγαίνουν από το κλουβί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δεν έρχονται στα χέρια, αντιπαθούν το κεχρί, λατρεύουν την αυγοτροφή της quiko, από φρούτο τρώνε μόνο μήλο και νερωμένο μαϊντανό, τρώνε μείγμα σπόρων premium της Verselle Laga στο οποίο προσθέτω nutribird.
Περνάνε μία μακρά πτερόρροια από τον Μάιο και προσπαθώ να τους ενισχύω με αυτά που ανέφερα παραπάνω. Την περασμένη εβδομάδα πήγαμε στο εξωτερικό και αναγκαστικά έμειναν στο σπίτι. Η μητέρα μου ερχόταν και τα φρόντιζε ανά διήμερο (τα έβγαζε και εκτός για να ασκηθούν). Όταν επέστρεψα όμως, συνειδητοποίησα ότι ο Μπέντζι έχει μια μικρή αραίωση στο κεφαλάκι του. Στο σημείο δεν μπορεί να αυτοτραυματιστεί. Επικοινώνησα με τον γιατρό ο οποίος είπε ότι μάλλον φταίει η πτερόρροια, αλλά να τα παρατηρώ κιόλας μήπως φταίει ο Μάκης. Ο γιατρός επίσης μου χορήγησε κάτι πολυβιταμίνες για να ενδυναμωθεί το φτέρωμα. Το θέμα είναι ότι αύριο ξαναταξιδεύουμε με αεροπλάνο και θα πρέπει να μείνουν λίγο μόνοι τους. Και ρωτάω εδώ: Έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς κάτι παρόμοιο; Αν ναι τι έφταιγε στην δική σας περίπτωση και τι κάνατε;.
Δεν μπορώ να βγάλω φωτό γιατί όποτε πλησιάζω με το κινητό παθαίνουν κρίση και το σημείο είναι πολύ μικρό για να το βγάλω από μακριά.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL από τον Μάϊο δεν είναι πολυυυυ μεγάλο χρονικό διάστημα για πτερόροια;
Το καλύτερο θα ήταν να τα τσεκαρει πτηνιατρος, (ειδικά αφού θα ξαναμεινουν μόνα τους), γιατί από το τηλέφωνο δεν γίνεται κανονική εξέταση. Οι κουτσουλιές είναι καλές;
νερωμένο μαϊντανό
Μάλλον κάτι άλλο θα ήθελες να γράψεις αλλά σε πρόλαβε ο κορεκτορας.
[automerge]1721986329[/automerge]
συνειδητοποίησα ότι ο Μπέντζι έχει μια μικρή αραίωση στο κεφαλάκι του.
Για τα καναρίνια τουλάχιστον, η αλλαγή των φτερών στο κεφάλι είναι τελευταίο στάδιο της πτερόροιας. Αν φαίνεται το δέρμα του, τότε σίγουρα δεν είναι πτερόροια. Μήπως έχεις δίκιο κ τον μάδησε ο συγκάτοικος;
επίσης μου χορήγησε κάτι πολυβιταμίνες
Εννοείς βιταμίνες για πτερόροια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Είναι πολύ μεγάλο πράγματι, αλλά μέχρι τώρα όχι κάτι πολύ extreme. Τώρα άρχισαν να πετάνε με το τσουβάλι. Ο πτηνίατρος δεν είναι στην πόλη μου και δεν έχει ραντεβού σήμερα ούτε την περασμένη εβδομάδα. Θα τα πάω μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές, το μεσοδιάστημα με αγχώνει.
Νερωμένο μαρούλι εννοούσα. Ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες αλλά είναι το μόνο που τρώνε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Μήπως για τις μέρες που θα έλειπες να έβαζες το χώρισμα στη ζευγαρώστρα σε περίπτωση που τον μαδάει ο άλλος?

Δοκίμασε σπανάκι, πιπεριά, μπας και
Τα μπάτζι τρελαίνονται για άνηθο, κάνε μια προσπάθεια και με αυτό
 
Back
Top