Αναπαραγωγή Αργησα να βάλω φωλιά και το lovebird γέννησε ήδη ένα αυγό

μαρια_88

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
3
Καλησπέρα είμαι καινούριο μέλος και θα ήθελα να μάθω αν έκανα χαζομάρα που καθυστέρησα να βάλω τη φωλιά στα Lovebird μου ενώ είχε γεννήσει ήδη, την έβαλα και μετά με ένα κουταλάκι έβαλα προσεχτικά μέσα το αυγό. Τώρα κάθονται και τα δυο μέσα στη φωλιά.
 
Γεια σου Μαρία, καλώς ήρθες!
Εφόσον δεν το απέρριψαν τα πουλάκια όλα καλά. Από διατροφή πριν δεις το αυγό τι ακολούθησες; Έδινες καθόλου αυγό ή αυγοτροφή; Χορταρικά; Σουπιοκόκαλο; Δώσε μας κάποιες πληροφορίες αν θέλεις.
 
Είναι μπερδεμένη περίπτωση το ζευγαράκι μου. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ακόμα για το φύλο τους μέχρι τώρα πίστευα οτι είναι και τα δυο θυληκά. Έκαναν πολύ καλή παρέα, είχαν βέβαια και τα καβγαδακια τους, μέχρι που τα είδα να κάνουν σεξ. Επειτα βγήκε και το αυγό και τώρα τους έβαλα φωλιά. Στη διατροφή τους είναι ιδιότροπα και δεν τρώνε φρούτα και λαχανικά. Έχουν αυγοτροφή και κατά καιρούς συμπληρώματα βιταμινών στο νερό.
 
Είναι δεμένα ζευγάρια τα Lovebirds, θα έπρεπε να δίνεις χορταρικά βέβαια, όλα στην αρχή είναι διστακτικά με την επιμονή όλα μαθαίνουν να τα τρώνε. Ασβέστιο με το σουπιοκόκαλο δίνεις;
 
Για να μην σας μπερδεύω θα πάρω τα πράγματα από αρχή αρχή! Εχω τρια παπαγαλάκια Lovebird το ενα personatus και τα αλλα δυο fisher. Το πρώτο είναι θηλυκό πολύ γλυκό δεν το αγόρασα μπήκε μόνο του στο σπίτι και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Έμεινε εναν χρόνο περίπου μόνη της και μετά έμαθα οτι της χρειάζεται ταίρι δεν ήξερα τίποτα. Πέρασαν κάποιοι υποψήφιοι γαμπροί δεν ήθελε κανέναν και ένας από αυτούς ήταν πολύ καλό πουλάκι και αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε σε ξεχωριστό κλουβί και να του βρούμε ταίρι. (ο αρσενικός ήταν μόνος του όταν τον βρήκα στο pet shop δεν είχε ταίρι)Ο αρσενικός είναι πολύ καλόβουλος και βολεύτηκε πολύ γρήγορα με μια θηλυκιά. Ο κύριος στο pet shop μου είπε οτι η θηλυκιά θα είναι έτοιμη για αναπαραγωγή όταν θα ανοίξει τα φτερά της και θα σκύψει μπροστά ώστε να προσελκύσει το αρσενικό. Πρόσεξα όμως οτι αυτό το έκανε ο αρσενικός! Τον ξαναπάω στο pet shop να επιβεβαιώσω το φύλο του και με διαβεβαίωσε οτι είναι αρσενικό. Και ξαφνικά το αρσενικό γεννάειιι. Και από τότε εγκατέλειψα τις προσπάθειες έχοντας μπερδευτεί πολύ και τα άφησα να μείνουν φίλοι. Τώρα όμως ανακατεύονται πολύ μεταξύ τους και δείχνουν να κάνουν σεξ. Το ''αρσενικό'' κάνει τη δουλειά. Πρόσεξα και το αυγό και αποφάσισα να τους βάλω φωλιά. Που και που μαλώνουν αλλά είναι και ήρεμα.Ασβέστιο παίρνουν από το νερό. Σουπιοκόκκαλο δεν έχω βάλει ακόμα.
 
Πως ξέρεις ότι το "αρσενικό" έκανε το αυγό; Το έκανε μπροστά σου; Ασβέστιο εννοείς δίνεις ειδικό σκεύασμα με το νερό;
 
Back
Top