Ασθένειες Αριαωση πουπουλων απο το ενα ματι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos20
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos20

Banned
Πόλη
Σπάρτη
καλημερα σας, εχω ενα καναρι το οποιο εχει αρχηση και χανει τα φτερα γυρο απο το ενα ματι του... Μου μυριζει καποια βακτιριδιακη μολυνση ισως. Τι δινουμε σε αυτην την περιπτωση, εχετε αντιμετοποιση ποτε κατι αναλογο;

Καλό θα ήταν να αντιγράψεις αυτο το δελτίο κατάστασης του πουλιου, για να δώσεις μια σαφή και πλήρη εικόνα του PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν όσοι γνωριζουν.

Mήπως το πουλάκι δεν το βλέπει ο ηλιος; Μήπως είναι στρεσαρισμένο; Μηπως δεν τρωει τις κατάλληλες βιταμίνες;Βάλε φοτο αν μπορείς.

Αντιγράψτε από εδώ
-
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):
εχει αρχηση και χανει τα φτερα γυρο απο το ενα ματι του

Ηλικία Πουλιού:07
Φύλο:θυλικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εξωτερικοσ
Θερμοκρασία Χώρου:15-22 τωρα
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: -
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 3 εβδομαδες αν θημαμαι καλα
Διατροφή:εξαιρετικη. Με 2 φορες την εβδομαδα βιταμηνεσ και ασβεστιο
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικα
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):μια χαρα
Κινητικότητα:μια χαρα
Τρέφεται Κανονικά:μια χαρα
Προηγηθείσα Θεραπεία:ΟΧΙ
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):ΟΧΙ
Παρατηρήσεις:
-
Έως εδώ

Πάνο για να έχεις μια σαφή απάντηση στο ερώτημά σου, θα πρέπει να είσαι πολύ σαφής στην περιγραφή σου:) Το "μια χαρα" σαν απαντηση οσον αφορά την διατροφή του δεν περιγράφει με σαφήνεια, τι περιλαμβάνει η διατροφή ( τι μειγμα σπόρων, ποια φρούτα- λαχανικά και ποσες φορες την εβδομαδα κτλ).

Κατα την γνώμη μου για αρχή απολύμανε ολο το κλουβί, τα σκευη, τις πατήθρες και να διαβασεις και αυτά τα χρήσιμα άρθρα https://community.petbirds.gr/threads/Η-βιταμίνη-Α-στα-πτηνά.83/ & https://community.petbirds.gr/threads/Παθολογική-πτερόρροια-των-πτηνών.17665/

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μα ειμαι σαφης τρεφετε κανονικα; Μια χαρα σας λεω, απλος δεν το εχετε διατηποση σωστα..λοιπον λαχανικα δεν δινω, κανενα μηλο που και που, αυτο που φροντιζω διοτι δεν εχω ενα μονο αλλα παρα πολλα ειναι να περνουν βιταμηνες και να εχουν μια καλης ποιοτητας τροφη συγγεκριμενα την prestige premium.. Αυγοτροφες, νιζερ, πανικο, αυτα

Απομονωσέτην την γριούλα και όποτε μπορείς βάζε την λίγο να την βλέπει ο ήλιος για βιταμίνη D.

Αν έχει κάνει πρόσφατα γέννα και έχει ταίσει νεοσσούς
είναι κάτι σχεδόν φυσιολογικό.Αν όχι μπορεί να είναι απο μια απλή μυκητίαση
μέχρι και ορνίθωση. Θέλει γιατρό για ακριβή διάγνωση, γιατί άν έχει το τελευταίο
είναι σοβαρό.

δ

αν εχει ορνιθωση ειναι κολιτικο; Κινδινευει το σμηνος, με τους ανθρωπους ειναι κολιτικο;

Πριν απ' όλα δεν ξέρεις αν πρόκειται για ορνίθωση.
Για την πιθανότητα, να είναι, πρέπει να πάρεις την γνώμη ενός γιατρού
γιατί είναι πράγματι μεταδοτική στον άνθρωπο.

εχει κανει μια γεννα στην ζωη της με 1 πουλακι... Εκανα προσπαθεια για δευτερη εκανε πεντε αυγα τα δυο σπασανε απο την αρχη που τα εκανε δεν ξερω πως 2 ειχαν νεοσσουσ και ενα ασπορο τα μικρα πεθαναν μεσα στα αυγα δεν ξερω γιαιτι, το ενα το εφαγαν το αυγο μαζι μ ε το πουλακι που ηταν μεσα το αλλο το ανικσα και ηταν ψοφιο, αφου μου εβγαλε 5 μια αλλη της πειρα το τελευτεαιο και το εβαλα σε αυτην αφου εβγαλα και το ασπορο αυγο που ειχε μηνει και αμεσο το ταιζε κτλ.σημερα το βρηκα πεθαμενο μετα απο 10 μερες που τησ το ειχα βαλει...

Θα το απομονώσεις και θα το βάλεις σε άνα καθαρό κλουβάκι, θα αγοράσεις απο το φαρμακείο tobrex σε σταγόνες, και κάθε μέρα πρωί και βράδυ θα του βάζεις στο μάτι που έχει πρόβλημα, για τρείς μέρες.
Κάποια μόλυνση είναι δεν είναι κάτι σοβαρό, πρόσεξε την διατροφή του, ώστε να ενυσχιεται ο οργανισμός του..

Back