Φροντίδα Αρνούνται να μπουν στο μπανάκι τα καναρίνια μου

Johnkoukou

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2019
Μηνύματα
106
Πόλη
Ρέθυμνο
Καλησπέρα στην παρέα, βοήθεια και πάλι.
Αρνούνται να μπουν στο μπανάκι τα καναρινακια μου πεισματικά, ούτε καν που το πλησιάζουν,το άφηνα για μισή ώρα περίπου μέσα και τίποτα.
Τα παρατηρώ συνέχεια και μόνιμος καθαρίζουν τα φτερά τους με το ράμφος, η θυλυκια που και που μιλάει ο αρσενικός τίποτα, αυτό είναι θέμα ότι είναι περίοδος πτεροριας, αλλά για το μπάνιο μήπως κάτι δεν κάνω καλα;
 
Τι μπανιέρα τους έχεις; Σε ποίο σημείο του κλουβιού την βάζεις; αν υπάρχει κόσμος σε εκείνο το σημείο όπου έχεις τα κλουβιά τότε ίσως φοβούνται να κάνουν μπάνιο. Να υποθέσω ότι δεν έχουν ξανά κάνει ποτέ;
 
Αρνούνται να μπουν στο μπανάκι τα καναρινακια μου πεισματικά, ούτε καν που το πλησιάζουν,

Γεια σου Γιαννη, ποια ωρα της ημερας τους βαζεις και σε τι σκευος;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχω 4 καναρινια διαφορετικων ηλικιων... Τους βαζω μπανιο καθημερινα τωρα στην πτερροροια και αυτο που παρατηρω ειναι οτι ο νεοτερος κανει καθημερινα... Τα υπολοιπα 2 κανουν ανα 2η-4η μερα... Τελος η θυληκια μπορει να κανει και 10 μερες να μπει στο νερο... Το μπανιο το βαζω 8-9 το πρωι... Ισως το καθε πουλι να κανει το μπανιο του αναλογα με τις αναγκες του...
 
Πλήρη αποτυχία και πάλι, το πρωί συνεχίζουμε και βλέπουμε, ας κάνω υπομονή.

Παράξενο.
Δοκίμασε σε ώρες μεγάλης ζέστης δύο τρεις το μεσημέρι.
Η πλαστικη μπανιέρα να έχει χρώμα διαφανές λευκό ή διαφανές κίτρινο ή διαφανές καφέ.
Τα έντονα χρώματα στις μπανιερες ίσως να τα φοβίζουν.
 
Πλήρη αποτυχία και πάλι, το πρωί συνεχίζουμε και βλέπουμε, ας κάνω υπομονή.


Μην απογοητευεσαι, οταν εκεινα κρινουν απαραιτητο θα μπουν!
 
Δεν συμφωνώ να μπαίνει η μπανιέρα μεσημεριανές ώρες. Περισσότερο κακό τους κάνει παρά καλό. Εξάλλου τα πουλιά δεν ζεσταίνονται ή κρυώνουν όπως εμείς. Να βάζεις μπανιέρα είτε κατά τις 9 το πρωί είτε κατά τις 7 το απόγευμα.
 
Παράξενο.
Δοκίμασε σε ώρες μεγάλης ζέστης δύο τρεις το μεσημέρι.
Η πλαστικη μπανιέρα να έχει χρώμα διαφανές λευκό ή διαφανές κίτρινο ή διαφανές καφέ.
Τα έντονα χρώματα στις μπανιερες ίσως να τα φοβίζουν.
χα χα χα
Εμένα ο δικός μου δεν έμπαινε στη διάφανη - ούτε στην καφέ... και δοκίμασα με κόκκινη και από τότε κάνουμε μπανάκι σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι και 2-3 φορές την εβδομάδα το χειμώνα.
Οι ώρες αλλάζουν: το καλοκαίρι μπαίνει κατά τις 8 το πρωί ή στις 6 το απόγευμα (αν δεν κάνει το πρωί του την ξαναβάζω το απόγευμα και μπαίνει αμέσως!) .
το χειμώνα δοκιμάζω μόνο μια φορά τη μέρα, κατά τις 10 το πρωί. Αν μπει καλώς. Αν όχι δεν του την ξαναβάζω εκείνη τη μέρα :)
 
Εάν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη να είσαι σίγουρος ότι θα μπουν.

Εάν τώρα θέλεις τόσο πολύ να τα βρέξεις... Πάρε ένα βαποριζατέρ, γέμισέ το νερό και... Πυροβόλα.

Εγώ τις πιο πολλές φορές αυτό κάνω. Υπάρχουν μάλιστα κάποια που τους αρέσει τόσο πολύ που έρχονται και κολλάνε στο κάγκελο, ακριβώς μπροστά στο στόμιο του ψεκαστικού.
 
Γιάννη αφαίρεσε το φαγητό και βάλε λίγη τροφή στην μπανιέρα. Θα πάνε να φάνε και μετά από κάνα δυο μέρες βάλε τηην μπανιέρα μόνο με λίγο νεράκι. Όλα θα πάνε μια χαρά.
 
Back
Top