Ασθένειες Αρρωστησε το καναρινι μου

ΑΝΤΙΝΟΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2016
Μηνύματα
117
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα... σημερα το πρωι βρησκω το θυλικο μου καναρινι αρρωστο και επαθα σοκ...
Δεν το περιμενα το πρωι το βρησκω αδυναμο ουτε τρωει μονο νερο και λιγο αυγο που ειχα δωσει και καθε ωρα και λεπτο κοιμαται ολη το εχω μεσα το κλουβι με τον αρσενικο
το πρωι το βλεπω κατω το πατω της κλουβας φουσκωμενο (πεταχτα φτερα) και προσπαθει να κρατηθει το κλαρι αλλα πεφτει! αναψα το ηλεκτρονικο καλοριφερ σημερα στο χωρο μου γιατι εγω δεν την βρησκω καλα και ανησυχω (ειχα δει την θερμοκρασια 27 βαθμους πριν αναψω) και εδωσα αντιβιωση Aviomycine solution... και τα ποδια παγωμενα και μυτη βουλωμενη κι βεβαια διαρροια... μετα τις 11 η ωρα βρηκε λιγη διαθεση αλλα κρατηθηκε στο κλαρι της και κοιματε μεχρι τωρα!
Βοηθηστε παιδια σας παρακαλω.. Τι πρεπει να κάνω;

1234.webp
διαρροια αδυναμο και οπως βλεπεις σημερα τραβηκτηκε η φωτο δεν μπορω να βγαλω φωτο πως πεταγονται τα φτερα της οταν κοιματε!
 
Πως είναι σήμερα το πουλάκι;

το εχω μεσα το κλουβι με τον αρσενικο
Αρχικά βάλτο σε ένα κλουβί μόνο του σε πολύ ζεστό μέρος (πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου).

εδωσα αντιβιωση Aviomycine solution
Δεύτερον δεν δίνουμε αντιβίωση χωρίς να ξέρουμε την αιτία ή χωρίς να μας το πει ο κτηνίατρος.

Με τις πληροφορίες που έχουμε δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Απάντησε το ειδικό ερωτηματολόγιο: petbirds.gr/community/threads/Πριν-κάνετε-μια-ερώτηση-περί-ασθένειας.18794/ και ξαναμιλάμε.
 
το πηγα κτηνιατρο λεει σωστα την εδωσα το φαρμακο απλα ενα κρυωματακι ειναι κι μαλακη τροφη αυγο να φαει! σημερα το βλεπω καλα ειναι τρωωει κι μετα καθετε ας ελπιζω θα δουμε κι αυριο να γινει περδικη!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Την χώρισες απ το αρσενικό;

Μπράβο σου που το έτρεξες αμέσως!

Ο κτηνίατρος υπάρχει στην λίστα των πτηνιάτρων;
 
σημερα το βλεπω καλα ειναι τρωωει κι μετα καθετε ας ελπιζω θα δουμε κι αυριο να γινει περδικη

Ξεχνάς την αναπαραγωγή της καναρας για φέτος. Πρέπει να ασχοληθείς με την υγεία της. Τι εφταιξε και κρύωσε; Ευχομαι να πάνε όλα καλά !
 
ουτε θυμαμαι ποιος γιατρος ειναι απλα πηγα στο γειτονικο κτηνιατρο που εχει παει ο φιλος μου εχει και αυτος καναρινια μου λεει ειναι καλητερος γιατρος που υπαρχει! Ναι δυστηχως η καναρα την βλεπω δεν ειναι για αναπαραγωγη ειναι για απλο καναρινι! Δεν τον χωρησα γιατι δεν εχω αλλο κλουβι αλλα εβαλα την χωριστρα! Δεν προλαβαινω να αγορασω αλλο κλουβι γιατι φευγω για βορεια στο πατρικο και θα τα αφησω και θα πηγαινει καθε μερα να ελενχει ο κολλητος μου του ειχα δωσει οδηγιες κι θα γυρισω νωριτερα!

τι εφτιαξε απο κρυωμα ειναι απο την στιγμη καταλαβα πηγε κι εκανε μπανιο στη ποτιστρα και λεω δεν παει καλα και αυτα επαθε δυστηχως αρχικα ειχε κανει ζεστη το δωματιο μου και μετα αυτες οι 2 μερες εκανε και κρυο
 
Τι να πω... Δεν μου δείχνει πολυ υπευθυνη συμπεριφορά αυτο. Οκ πηγες στον κτηνίατρο αμεσως και μπραβο σου αλλα πως ξερεις οτι ξερει απο πτηνα; Και απλα δε σου ειπε ολα αυτα για τα 30 ευρω; Επισης αφηνεις αρρωστο πουλάκι και φευγεις; Οσο και να πηγαινει ο κολλητός στην κατάσταση που ειναι το πουλάκι θελει συνεχη φροντιδα και παρακολουθηση... ευχομαι οτι καλυτερο για το πουλακι και να ειναι περαστικα!
 
ευχαριστω πολυ το ευχομαι να γινει καλα η Χιονατη! βλεπω μια χαρα τρωει μονο αυγο αυτη η στιγμη κι δυναμωνει σιγα σιγα! Ο φιλος μου ειχε κ αυτο ασθενεια το καναρινι του κι ετσι πηγε στο ιδιο κτηνιατρο οπως πηγα κι εγω ξερει απο πτηνα (ειδα κι αλλος με πτηνα στο κτηνιατρο) κι τελικα μου εδωσε οδηγιες κι το εξετασε! Δεν μου ειπε τιποτα για για να τον πληρωσω απλα πολυ ευγενικος κι αγαπητος στα ζωα! Να ειναι καλα ο κτηνιατρος! Τι να κανω ειχα κλεισει πριν 1 μηνα τα εισητηρια κι μετα κατεληγε το κρυωμα δεν ηθελα να φυγω αλλα τι να πω ας προσεχει ο κολλητος μου κι εγω θα γυρισω την δευτερη μερα του πασχα
 
Καλημερα! Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη! Προχθες γυρισα απο το πατρικο σπιτι γιατι σκεφτομαι για την καναρα μου (ανησυχως)
λοιπον ζωντανη ειναι ευτυχως αλλα ζοηρο εγινε καλα κα τρωεει πολυ και πινει βεβαια.. αλλα ακομη διαρροια εχει η καημενη... μηπως πρεπει να συνεχιζουμε την φαρμακευτικη αγωγη; Ο κτηνιατρος μου ειχε πει να βαλω φαρμακο για 4-5 μερες αλλα ειναι 7η μερα που εγινε καλα... αλλα το βλεπω σαν αρρωστιαρικο κοιμαται ξυπνα τρεχει και τρωειι και πινει και κανει βολτες!
 
Χρόνια πολλά! Τηλέφωνο τον κτηνίατρο! Εκείνος σου έδωσε τη φαρμακευτική αγωγή εκείνος είδε το καναρινάκι και μπορεί να κρίνει την κατάστασή του.
 
Ειπα οτι πριν το πασχα το πηγα το καναρινι μου στο κτηνιατρο το εξετασε και μου εδωσε οδηγιες και τελικα ειχα παρει το φαρμακο μαζι μου και του ειχα δειξει και λεει οτι αυτο μπορω να του δωσω το φαρμακο για 4-5 μερες θα γινει καλα απλα ενα κρυωματακι ειναι αλλα θα το εχω ζεστο μερος και θα κραταει 10 μερες οποτε μαλακη τροφη αρχικα και στο τελος σκληρη τροφη (σπορους) απλα το βλεπω ζοηρο και τρωωει πολυ μαλακη και τροφη σπορους και πινει αλλα εχει και διαρροια (ασπρο και καφε νερουλο)! Μην ειναι απο σπορους και την ενοχλει το στομαχι της οσο ειπε ο @misalouris να αλλαξω τροφη και ετσι αγορασα αυτο που θελει... Και ετσι παθαινει!
Η τροφη ειναι Vadigran Breeder Plus
 
Δεν γνωρίζω να σου πω περί της ασθενείας αλλά ξέρω πως και τα φάρμακα έχουν παρενέργειες κυρίως ως προς το έντερο αλλά και καταβάλουν γενικότερα τα πουλιά. Γι' αυτό μετά το πέρας της αντιβίωσης, χορηγούμε πρεβιοτικά-προβιοτικά και κατόπιν βιταμίνες για λίγες μέρες.
Περαστικά!
 
. Γι' αυτό μετά το πέρας της αντιβίωσης, χορηγούμε πρεβιοτικά-προβιοτικά και κατόπιν βιταμίνες για λίγες μέρες.
Περαστικά!
Καλημερα! Αυτο ειναι για τα περιστερια 2 λιτρα νερο! Για τα καναρινια ποσο θελει..? εγω φοβαμαι να δινω αλλα φαρμακα που δεν γνωριζουμε γιατι νιωθω τα βασανιζω τα πτηνα μου!
 
Για ρωτά και τον γιατρό σου αν ειναι λόγο της διάρροιας που εχει το πουλάκι σου αν κάνει να του δώσεις almora plus που ειναι ηλεκτρολύτες αναπληρώνει τα υγρά σε περίπτωση διάρροιας και Εμετων ειναι για ανθρώπους αλλα αν στο προτείνει για το καναρίνι πες το μου να σε προμηθευσω διότι το βγάζω εγω στη φαρμακοβιομηχανία που δουλεύω δεν ειναι ακριβό αλλα αν δεν έχεις τη δυνατότητα στειλε μου μήνυμα να βρεθούμε να σου δωσω! Πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου!
 
Kαλημερα σε ολους η καναρα μου ειναι τωρα υγιεστατη και δεν κανει πλεον διαρροια.. Τωρα ειναι τρελαμενη απο την χαρα της και εγω χαρουμενος που την εσωσα! Πρωτη φορα την ζωη μου εδω και 10 χρονια ημουν σοκαρισμενος οταν αρρωστησε η καναρα μου! Ειχα παλια καναρινια και καρδερινες παντα φροντιζα και ηταν υγιεστατα τωρα εχω πλεον 2 καρδερινες και 2 καναρινια... σε λιγες μερες θα αποκτησω ενα αρσενικο καναρινι που θα μεινει μονο του (δασκαλο)!
ευχομαι να ειναι ΥΓΕΙΗΝΑ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ τα καναρινιας μας και τα καρδερινια μας ακομη τα αλλα πτηνα μας... και ΥΓΕΙΑ να εχουμε!:D:):D👍
 
Back
Top