Ασθένειες Αρρωστη κανάρα - Θεραπεία

Dhmhtra 22

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαρ 2022
Μηνύματα
20
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας. Η καναρα μου είναι άρρωστη. Η διάγνωση της είναι …αυγά ασκαριδων,τρίχομοναδωση και εσεριχια κολι.Το πουλάκι έχει αστάθεια και μου είπαν πως έχει εγκεφαλοπάθεια. Η θεραπεία της είναι aviomycine 7 σταγόνες και byitril 1 ml στα 100 ml νερού για 5 μέρες. Μετά μου είπαν για βιταμίνη, της βάζω την ostex της tafarm και πρόβιοτικα (της δίνω το megabactin) στην συνέχεια έχει το teniazine για Μια μέρα και μετά πάλι βιταμίνες και πρόβιοτικο.Τέλος έχει το trichomycine tafarm 5 μέρες Και μετά πάλι βιταμίνες. Επειδή δεν είχαν το trichomycine της tafarm μου έδωσαν το tricoplus + vit B της cest pharma.Ταυτόχρονα με αυτά ο πτηνιατρος μου είπε να της δίνω βιταμίνη b (της δίνω σύμπλεγμα βιταμινών B της landmark)και το antistress της tafarm. Εχει αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση της είναι πιο ενεργή. Η αστάθεια της παραμένει. Την έχω στον πάτο του κλουβιού χωρίς πατηθρες γιατί δεν μπορεί να ανέβει και πέφτει. Αλλά γενικά σε σύγκριση με πριν είναι καλύτερα. Εχετε να μου προτείνετε κάτι; κάνω κάτι λάθος ή θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω για να την βοηθήσω; υπάρχει κάποιος με αντίστοιχο περιστατικό; ευχαριστώ πολύ.
 
Καλημέρα Δήμητρα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Σου είπε ο Κτηνίατρος πότε (αν) θα ξαναδεί το πουλί μετά το τέλος της θεραπείας;
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καλό θα ήταν να δίνεις μόνο το μείγμα των σπόρων και τίποτε άλλο, π.χ. χορταρικά, φρούτα κλπ, ειδικά εφόσον κάποια από τα φάρμακα / συμπληρώματα που περιλαμβάνονται, χορηγούνται μέσω του νερού της. Επίσης, ίσως θα ήταν καλό (το λέω με επιφύλαξη) να αφαιρέσεις την πηγή ασβεστίου που υπάρχει στο κλουβί, π.χ. σουπιοκόκκαλο ή τριμμένα όστρακα (αν έχεις) καθώς το ασβέστιο ενίοτε αλληλεπιδρά με κάποιες αντιβιώσεις ή / και προσροφά κάποια συστατικά καθιστώντας την προσλαμβανόμενη από τον οργανισμό ποσότητα μικρότερη.
Ποιος κτηνίατρος έδωσε το σχήμα; (επιτρέπεται να αναφέρεις το όνομά του)
 
Είναι οι γνωστοί από Κομοτηνή. Ευτυχώς έτυχε να πάω από κοντά. Δεν υπάρχει σούπιοκοκκαλο. Τρώει μόνο σπόρους και Αυγοτροφη ή αυγό σε μορφή πουρέ για να βάζω τα πρόβιοτικα.Μου είπαν να της δίνω και αγγούρι ή ότι άλλο της αρέσει.Πολλές φορές τα βράδια κοιμάται στην ταΐστρα μέσα. Επειδή δεν μπορεί ούτε να περπατήσει ούτε να πετάξει, την έχω βάλει στον πάτο και έχω την ταιστρα ανοιχτή οπότε μπαίνει μέσα και κοιμάται πάνω στο φαγητό της. Το φαγητό της το ελέγχω συχνά γι'αυτόν τον λόγο. Ισως μπαίνει γιατί κουρνιαζει ενώ όταν είναι έξω δυσκολεύεται να κοιμηθεί με το κεφαλάκι μέσα στα πούπουλα κοιμάται ξαπλωμένη. Γενικά υπάρχει μια σχετική βελτίωση. Και στην στάση σώματος και στην διάθεση. Αν ακούσει τα άλλα μου πουλάκια θα απαντήσει ενώ πριν δεν ακουγόταν καθόλου. Δεν ξέρω αν επανέλθει πλήρως. Μου έδωσαν πιθανότητες 60 - 40.
[automerge]1652248997[/automerge]
@ianos Ακριβώς…εκεί την πήγα, έτυχε να βρίσκομαι οπότε την είδαν από κοντά. Αρρωστη μου την έδωσαν…άργησα να την πάω δυστυχώς, αλλά ελπίζω να γίνει καλά.
[automerge]1652249215[/automerge]
@esam Ευχαριστώ, απλά στο Πετ που πήρα τα φάρμακα της με κοιτούσαν περίεργα, γιατί ηταν πολλά και αναρωτήθηκαν αν θα αντέξει με τόσα φάρμακα.Γι'αυτό είπα να ρωτήσω εδώ μήπως μπορώ να δώσω κάποια επιπλέον βιταμίνη που δεν της δίνω για να την βοηθήσω πιο πολύ. Επίσης για να μου πει κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία τι πιθανότητες έχει να επανέλθει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ianos στην πρώτη φάση είναι τώρα είναι στην δεύτερη μέρα προβιοτικων

Για εξήγησε μας αν θες τι έχεις δώσει έως τώρα στο πουλάκι,γιατί αν ξεκίνησες από τα προβιοτικα κάτι πάει λάθος.
 
@ianos στην πρώτη φάση είναι τώρα είναι στην δεύτερη μέρα προβιοτικων
τη βιταμίνη και τα προβιοτικά τα δίνεις ταυτόχρονα με τις αντιβιώσεις ή τις έχεις ολοκληρώσει;
 
@Tony Forpus οχι προφανώς δεν ξεκίνησα από τα πρόβιοτικα…η θεραπεία ουσιαστικά χωρίζεται σε τρεις φάσεις…φάρμακο τις καθορισμένες μέρες και στην συνέχεια βιταμίνες και πρόβιοτικα.εγώ είμαι στην πρώτη φάση της δηλαδή της έχω δώσει τα φάρμακα της και είμαστε στην δεύτερη μέρα βιταμινών και προβιοτικων μετά την τρίτη μέρα πάω στην δεύτερη φάση της θεραπείας με τενιαζιν
[automerge]1652294624[/automerge]
@ianos στην αντιβίωση της βάζω σύμπλεγμα b (για την εγκεφαλοπάθεια μου είπε ) και αντίστρες.Μετά την αντιβίωση παίρνει βιταμίνη ostex,το προβιοτικο,σύμπλεγμα b και αντιστρες(αυτό μέχρι να συμπληρωθούν οι δέκα μέρες αν και μου είπαν πως δεν κάνει κακό και να την συνέχιζα.)
 
Back
Top