Ασθένειες Αρρωστη κανάρα σε αναπαραγωγή

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους. Εχω ενα προβλημα. Σήμερα το πρωί διαπίστωσα πως η κανάρα που έχει 4 μικρά 12 ημερών δεν είναι καλά. Κάθεται σε ενα κλαδί συνέχεια και δεν τα ταϊζει καθόλου (ευτυχώς ταϊζει ο αρσενικός). Είναι λίγο φουσκωμένη. Τι να κάνω; Να την αφήσω στο κλουβί ή να την βγάλω; Αν την βγάλω θα τα ζεσταίνει ο αρσενικός το βράδυ (ειναι στο μπαλκόνι);

Μόλις την είδα και κάθεται πλέον στον πάτο του κλουβιού. Τι να κάνω;

Να σοθ πω τι θα εκανα εγω χωρις ναμαι πολυ ειδικος, θα την εβαζα σε καραντινα μηπως ειναι κατι κολλητικο, φαγητο στον πατο για να μπορει να φαει και μια πολυβιταμινη κατευθειαν στο στομα μηπως συνελθει.

αμα μπορεις βαλτα μεσα για τη νυκτα
σε λιγο θα ειναι ετοιμα και θα ζεσταινονται μαζι
το θεμα ειναι να βοηθησειςστο ταισμα εαν χρειαστει
εαν δεις οτι ο αρσενικος δεν τα ταιζει καλα

ΜΦΧ
Πανος

Παναγιώτη δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα η αλλαγή του χώρου τους;

Πιστευω στη μανα εαν καθεται μπορει
τα δικα μου κοκκκινα εκαναν τη διαδρομη μπαλκονι σαλονι το χειμωνα και η μανα συνεχισε κανονικα
αλλα ζευγαρια αμα τα κουνησεις μισο ποντο δεν ξανακαθεται η μανα

λεω εαν αποφασισεις να βγαλεις το θυληκο

λευτερη βγαλε την καναρα απο τα μικρα.
ο αρσενικος θα ταισει αλλα βοηθα και εσυ.
την καναρα σε καραντινα.

Το θυληκό το έβγαλα. Την βλέπω τώρα και κάθεται στον πάτο του κλουβιού και κοιμάται. Δεν θέλω να ρισκάρω για τα μικρά. Το αρσενικό αν και την ψάχνει συνεχίζει και ταϊζει. Αν τα μετακινήσω για το βράδυ λες ο αρσενικός να σταματίσει να τα ταϊζει;

τωρα δεν ξερω
τι θερμοκρασια να κανει το βραδυ;
εμενα καποια μικρα εχουν κατεβει απο τη φωλια και κοιμουνται μονα το βραδυ στο μπαλκονι αλλα ειναι μεγαλυτερα
κατσε να μας πει κανας εμπειρος

γνωμη μου οτι 4 μικρα μαζι στη φωλια θα ειναι ζεστα
αλλα μην σε καψω κιολας

οτι μια αποφαση θα πρεπει να τη ρισκαρεις θα πρεπει /ειτε μεσα ειτε εξω😕

• Like
Αντιδράσεις: RED
Υπάρχει περιπτωση να κάτσει το βράδυ στη φωλιά το αρσενικό;

ασε τα μωρα και τον αρσενικο μαζι εξω εκει που τα εχεις και το βραδυ σκεπαζετα με ενα πανακι ολο το κλουβι.
θα ειναι μια χαρα.

• Like
Αντιδράσεις: RED
Υπάρχει περιπτωση να κάτσει το βράδυ στη φωλιά το αρσενικό;

Δύσκολο έως απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Δεν θα έχεις πρόβλημα μ' αυτό που λέει ο Δημήτρης, μήν ανησυχείς.

Ταισε με συριγγα τα μικρα τουλαχιστο τρεις φορε την ημερα. Ασχετα αν δεις τον αρσενικο να τα ταιζει. Καθαρισε πολυ καλα το κλουβι με ζεστο νερο αν γινεται ή αν μπορεις αλλαξε κλουβα τα μικρα. Απολυμανε ταιστρες και ποτηστρες. Προσπαθησε να θυμηθεις την διατροφη της τις τελευταιες ημερες. Υπαρχει περιπτωση να εδωσες κατι το οποιο μπορει να ειναι χαλασμενο; Ειναι κριμα να χασεις και τα μικρα. Το πουλι για μενα -υποθετικα παντα - υπαρχει περιπτωση να εχει ελλειψη βιταμινων. Εαν εχεις ακολουθησει την ιδια διατροφη σε ολα τα ζευγαριασου και δεν εχεις δει τα ιδια συμπτωματα αλλου τοτε μαλλον προκειται για μια ασθενεια που υπηρχε και εκδηλωθηκε μετα την γεννα οπου το πουλακι εχασε πολλες δυναμεις.

Η κανάρα απο χθες που την έβγαλα απο το κλουβί με τα μικρά κοιμάται συνέχεια και η αναπνοή της είναι γρήγορη☹ Η διατροφή της ηταν ίδια με τα υπόλοιπα ζευγάρια (τα οποία δεν έχουν κάποιο προβλημα). Ηταν η τρίτη της γέννα (τις 2 πρώτες ηταν ασπορα) και ίσως έχει εξαντληθεί. Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο.

Το αρσενικό ταϊζει συνέχεια τα μικρά. Δεν ξέρω αν είναι σωστο να ταϊζω και εγώ!

Αν τα μικρά είναι μέχρι 7 ημερών οπωσδήποτε θα ταΐσεις και εσύ. Παρακολούθησε το λαιμό τους να δεις αν είναι γεμάτος με τροφή. Αν σηκώνουν το λαιμό τους συνέχεια σημαίνει ότι είναι νηστικά. Θα προσέξεις αν τα δεις νωχελικά και ατάιστα τότε μάλλον ο αρσενικός σταμάτησε να ταΐζει ή δεν αρκούν τα γεύματά του. Τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Ρίξε για καλό και για κακό και λίγες βιταμίνες στο νερό. Δώσε αυγό 2 με 3 φορές την ημέρα, με λίγο παπαρουνόσπορο μέσα να μην τα πιάσει διάρροια.
Τώρα όσον αφορά την κανάρα δυστυχώς πρέπει να ξέρεις ότι ένα πουλί που αρρωσταίνει μάλλον θα ξαναρρωστήσει. Μην την κρατήσεις στο κοπάδι σου. Δώστην αντιβίωση με πολυβιταμίνες για 3 ημέρες. Αν δεις βελτίωση συνέχισε την για άλλες 2. Μην την ξαναζευγαρώσεις. Βάλτη σε μέρος ζεστό με λίγη τροφή κάτω, και παρατήρησε τις κουτσιλιές της. Στο μεταξύ, αν είναι οτιδήποτε άλλο πλην δίχρωμες πχ νερουλές, πράσινες ή άσπρες τότε το πουλί έχει κάποια μορφή "ίωσης". Υπάρχει μία περίπτωση να πρόκειται και για ακάρεα της τραχείας γι΄αυτό και ανοίγει το στόμα. Μάλλον δεν μπορεί να αναπνεύσει. Πάντως αν δεν δεις βελτίωση με την αντιβίωση τότε μάλλον κάποια μορφή προσβολής των αναπνευστικών οργάνων έχουμε. Καλή τύχη.
Φιλικά Νίκος.

στα περι ταισματος με καλυψαν οι υπολοιποι φιλοι,θα συμφωνησω οτι μπορει να προκειται για ακαρεα αλλα κοιταξε κα ιτην εκδοχη του ασθαμτος, επισης δες αν ειναι πολυ παχια η θηλυκια και τα κανει αυτα λογω ζεστης, δες και τα μικρα αν ταιζονται επαρκως, γιατι ο αρσενικος θα ταιζει σιγουρα, απλα δες αν ειναι αρκετο, αν δεν ειναι βοηθα την κατασταση και αν μπορεις ταιζε μπροστα του να σε βλεπει κι εσενα και τα μικρα για να διαπιστωνει οτι ειναι υγιεις τα μικρα και να συνεχισει το ταισμα

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές. Τελικά η θηλυκιά δεν τα κατάφερε. Δεν είχε ούτε ακάρεα ούτε άσθμα. Οι κουτσουλιές της δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο (ίσως πιο σκούρες, προς το μαύρο). Ούτε είχε πρόβλημα με το πάχος. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έπαθε. Ο αρσενικός συνεχίζει να ταϊζει ασταμάτητα. Σήμερα θα δοκιμάσω να τα ταϊσω και εγώ. Για πολυβιταμίνες στο νερό κάνει να χρησιμοποιήσω το AIDONINE. Αν οχι θα πάρω κάποιο άλλο.

Λυπαμαι για τη θηλυκια, δες πως παει ο αρσενικος σου με το ταισμα κι αν οχι θ απρεπει να αναλαβεις κι εσυ, εγω στα μικρα βαζωσ την αυγοτροφη πολυβιταμινες της ορλουξ και προβιοτικο. Το aidonine ειναι για γονιμοτητα νομιζω, μια και βοηθαει στο κελαηδημα, δεν ξερω μηπως πυρωσει ο αρσενικος κι εχεις προβλημαμε τα μωρα...

Back