Ασθένειες Αρρωστο καναρινι απο ελλειψη τροφης

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης magnet1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Σαντορίνη
παιδια αν ξερει καποιος αμεσα να με βοηθησει. μολης με πηρε τηλ ενας φιλος που του ειχα δωσει ενα καναρινι πριν 3 χρονια και μου ειπε οτι ξεμεινε απο τροφη και το πουλι σημερα ειναι χαλια. Φουσκωμενο με κλειστα ματια κτλ. του ειπα να του δωσει αυγο με το ζορι μπας και γινει τιποτα. μπορει να με βοηθησει καποιος; δεν ξερω αλες πληροφοριες γιατι δεν το εχω εγω το πουλι.
α! Οταν του μιλανε η του σφιριζουν ειναι ξυπνιο. αλοιος κοιματε.

δεν ξεμειναν. επιδη ελειπαν μαλον δεν υπολογισαν σωστα. Δεν ξερω τι να πω. Παντος χτες που γυρισαν απ οτι μου ειπαν κελαιδουσε μια χαρα. τωρα απο κει και περα τι να πω. στεναχωριεμαι παρα πολυ. ηταν απ τα αγαπημενα μου πουλια.

Μάρκο τι να μη πρόσεξαν; Την τροφή του καναρινιού; Τι άλλο τους ζητούσε εκτός από μια τροφούλα; Στη Σαντορίνη είναι & ο φίλος σου με το καναρίνι ή αλλού;

στη Σαντορινη. απλα δε μπορω να παω εκει και προσπαθω οσο μπορω να βοηθησω απο αποσταση.

φοβαμαι οτι ισως περα απο την εξαντληση λογω πεινας μπορει να ειναι και αρρωστο απο ακαθαρσιες του που τυχον εφαγε ψαχνοντας για τροφη.
παρολα αυτα σε πρωτη φαση το πουλι πρεπει να παρει ενεργεια και ο πιο ευκολος τροπος (δυστυχως ζαχαρη δεν επιτρεπεται) ειναι να ψαξει για "δεξτροζη"και ηλεκτρολυτες. Αν δεν βρει σε πετ σοπ της σαντορινης ας ψαξει σε φαρμακεια(και να ζητησει οδηγιες ) ή καταστηματα υγιειν διατροφης ισως βρει.στην εσχατη περιπτωση που δεν βρει δεξτροζη (ηλεκτρολυτες σε φαρμακεια θα βρει πιστευω)ας διαλυσει στη μυτη του κουταλιου σε ελαφρως ζεστο νερο λιγο μελι. Αν βρει δεξτροζη να κανει το ιδιο αν και δεν χρειαζεται να ζεστανει το νερο.στη συνεχεια με συρριγγα χωρις βελονα να του χορηγησει λιγες σταγονες καθε δυο ωρες. Θα πιασει το πουλακι (ολα αυτα αν δεν πινει μονο του νερο)με το ενα χερι και με το αλλο τησυρριγγα. Με τον δεικτη του χεριου που κραταει το πουλι θα του ενοχλησει λιγο πλαγιως το ραμφος και πιθανοτατα θα το ανοιξει και θα του βαλλει τη συρριγγα λιγο μεσα πανω απο τη γλωσσα και θα σταξει με προσοχη.σε αλλη περιπτωση που δεν τα καταφερνει θα του σταζει μια μια σταγονα πανω απο τη μυτη του και αυτο θα ανοιξει απο μονοτου το στομα να δεχθει το υγρο.

αν τα καταφερει μετα απο μιση μερα ας προσπαθησει να του δωσει αυγο αφου βραστει για δεκα λεπτα ελαχιστο στην μυτη μιας οδοντογλυφιδας αν το τρωει μονο του ή αραιωμενο σαν χυλο σε χοντρη συρραγγα ωστε να περναει απο τη μυτη της και μετα χορηγηση οπως οι ηλεκτρολυτες πριν

απαιτησε να το κανει γιατι αν το αφησε νηστικο δεν νομιζω χωρις σπρωξιμο να τρεξει να ψαξει...

την επομενη που θα χαρισεις να διαλεξεις με περισσοτερη σκεψη😉:)

ρε παιδια να ρωτησω κατι; βιταμινη (απ αυτη τη δηθεν αυγοτροφη τελος παντων) ειχε το πουλι απ οτι μου ειπαν. αν πεινουσε λογικα θα την ειχε φαει.
και σπιτι τους προχτες (που το καναρινι ηταν μια χαρα) ηταν μια η οποια ολο ελεγε για το καναρινι οτι κελαιδαει συνεχεια και δε βγαζει το σκασμο. λετε να ειναι ματι τελικα και οχι πεινα; τι να πω ρε ****το...

Συγγνώμη Μάρκο, τι σου είπαν, βρήκαν τώρα τροφή, είναι καλά το πουλάκι; Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω ή να αγχώσω εσένα. Έχεις καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει;

μου ειπαν οτι δεν ειχε φαγητο. ειχε ελαχιστο μεσα στις ταιστρες. ειχε ομος βιταμινη. τελος παντων δεν εχει σημασια τωρα πια.
δυστηχως μας αφησε...
σας ευχαριστω ολους οσους προσπαθησαν να βοηθησουν...

Nα μην πω που το εδωσες το πουλακι. Ποιος ειναι λιγοτερο υπευθυνος εσυ που τους διαλεξες ή αυτοι. Τι θα αλλαξει. Θα πω μονο, κριμα στο πουλακι!

Back