Ασθένειες Αρρώστια ή απλά θέλει τον χρόνο του;

Μάικ 1908

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Έχω ανεβάσει αρκετά ποστ αλλά είναι για να είμαι πλήρως ενημερωμένος. Τα Καναρινακια που κελαηδουσαν πολύ κτλπ. Το Σάββατο τους πήρα καινούργιο κλουβί. Ο Λάκης είναι πολύ επιφυλακτικός.. Δεν κελαηδάει σχεδόν καθόλου και όταν κελαηδάει απλά κάνει τσιρ τσιρ και δεν κελαηδάει συνεχόμενα όπως έκανε παλιά. Η Ροξ από την άλλη είναι σε καλή διάθεση και κουνιέται σχεδόν συνέχεια. Τρώνε και πίνουν κανονικά. Απλά κάτι περίεργο της Ροξ της αρέσει να πέφτει συνέχεια κάτω δηλαδή να κάθετε κάτω και όχι σε κάποιο κλαρί.. Έχουν τίποτα ή απλά είναι το στρες τον πρώτων ημερών; Ευχαριστώ

Ο Λάκης βλέπει τη Ροξ; Τους έχεις βάλει στο ίδιο κλουβί;
Η Ροξ πέφτει κάτω ή κατεβαίνει κάτω; Και, έχεις παρατηρήσει όταν κατεβαίνει κάτω, τι ακριβώς κάνει και με τι ακριβώς ασχολείται; Εκεί κάτω τι έχει; χαρτί, χαρτί κάτω από τη σχάρα;

Ναι βλέπονται.. Είναι σε ζευγαρωστρα αλλά στην μέση έχει το συρταρακι. Μάλιστα τα είδα και πριν λίγο σαν να φιλιούνται. Ας πούμε έτσι όπως είναι στην πατηθρα τσουπ πηδαει κάτω, κάνει μαι βόλτα κάτω, κοιτάει κάτω (είναι χαρτί και έχω βάλει από πάνω άμμο αλλά και να θέλει πχ να πάρει χαρτί δεν νομίζω να φτάνει καθώς έχει αρκετό ύψος μέχρι το χαρτί)και μετά ξανά ανεβενει πάνω και πάλι από την αρχή. Μερικές φορές όταν κατεβενει κάτω τρώει και λίγο

Απλά κάτι περίεργο της Ροξ της αρέσει να πέφτει συνέχεια κάτω δηλαδή να κάθετε κάτω και όχι σε κάποιο κλαρί..
Καλησπέρα. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο, αν η Ροξ έχει μπεί σε αναπαραγωγική διάθεση. Το όλο σχήμα εφόσον τα πουλάκια είναι υγιή, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα προς τα εκεί. Έχεις σκοπό να τα ζευγαρώσεις;

Καλησπέρα. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο, αν η Ροξ έχει μπεί σε αναπαραγωγική διάθεση. Το όλο σχήμα εφόσον τα πουλάκια είναι υγιή, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα προς τα εκεί. Έχεις σκοπό να τα ζευγαρώσεις;
Ναι. Σκοπός μου είναι να τα ζευγαρώσω

Ναι. Σκοπός μου είναι να τα ζευγαρώσω

Ωραία. Τότε βάλε φωλιά και νήμα στη Ροξ και αν δεις ότι ξεκινάει να τη γεμίζει με νήμα, βγάλε το διαχωριστικό, ενίσχυσε διατροφή και καλή επιτυχία.

Ωραία. Τότε βάλε φωλιά και νήμα στη Ροξ και αν δεις ότι ξεκινάει να τη γεμίζει με νήμα, βγάλε το διαχωριστικό, ενίσχυσε διατροφή και καλή επιτυχία.
Συγνώμη από τώρα; Δεν πρέπει να περιμένω λίγο; Να γνωριστούν καλύτερα; Γιατί είναι πολύ λίγες μέρες στο κλουβί μαζί (3). Ακόμα Νομίζω πως τα είδα να φιλιούνται δεν είμαι σίγουρος. Έχω μια απορία όμως. Θα έβαζα καινούργιο ποστ αλλά αν είναι θα σας ρωτήσω εδώ. Θα είναι πολλές ερωτήσεις οπότε προετοιμαστειτε🤣. Πρώτα από όλα τι φωλιά να πάρω; Δεύτερων τι νήμα να πάρω; Τρίτον που να το βάλω το νήμα; Τέταρτον τι άλλα πρέπει να πάρω για να είμαι προετοιμασμενος; 5ον έχω ακούσει κάτι για τσόχα.. Είναι απαραίτητο; Αν ναι τι είναι;. Συγνώμη για την πολλές ερωτήσεις.. Αν μπορείτε απαντήστε μου σε όλα

Αν μπορείτε απαντήστε μου σε όλα
Διαβάζεις το παρακάτω άρθρα και ότι απορίες έχεις στη διάθεσή σου.

Καλησπέρα και πάλι. Λοιπόν τα διάβασα όλα. Θα πάω αύριο κιόλας στο πετ σοπ για να αγοράσω τσόχα, φωλιά, νήμα και βιταμίνη για το νερό.. Καλύφθηκα αρκετά απλά έχω ακόμα κάποιες μικρές ερωτήσεις. Στο πετ σοπ που πέρασα σήμερα και είδα έχουν από κλωστές δύο είδη. Το ένα εμηταν ένα διάφανο και είχε χοντρές κλωστές και νομίζω βαμβάκι. Γενικά είχε κλωστές μέσα. Επίσης υπήρχε άλλο ένα τελευταίο που εμηταν ένα κουτάκι με μια τριπουλα κάτω κάτω στην άκρη που από εκεί το θυληκο τραβάει την κλωστή. Για τσόχα δεν είδα. Θα δω και θα σας πω. Είναι απαραίτητη απότι κατάλαβα έτσι; Βιταμίνη στο νερό είδα έχουν σίγουρα. Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη; Τέλος για την φωλιά βρήκα μια, μου άρεσε κτλπ απλά κάτι που παρατήρησα είναι πως αυτή που είδα δεν έχει το κουτάκι που βάζουμε τα αυγά. Έχετε να προτείνετε κάτι; Χρειάζεται να πάρω και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;

Το ένα εμηταν ένα διάφανο και είχε χοντρές κλωστές και νομίζω βαμβάκι. Γενικά είχε κλωστές μέσα. Επίσης υπήρχε άλλο ένα τελευταίο που εμηταν ένα κουτάκι με μια τριπουλα κάτω κάτω στην άκρη που από εκεί το θυληκο τραβάει την κλωστή..
Σου προτείνω το πρώτο που βρήκες...
Είναι γενικά ποιό εύχρηστο για την καναρα σου. Επίσης το δεύτερο που ανέφερες, αυτό στο κουτάκι δηλαδή, είναι λίγο επικίνδυνο για τα πουλάκια, καθώς μπορεί να μπλεχτεί στα πόδια τους.
Για τσόχα δεν είδα. Θα δω και θα σας πω. Είναι απαραίτητη απότι κατάλαβα έτσι;
Είναι απαραίτητη, γιατί χωρίς αυτήν η φωλιά που θα στρώσει η καναρα σου μπορεί να 'γλιστρήσει' από την φωλιά με αποτέλεσμα την καταστροφή των αυγών.
Βιταμίνη στο νερό είδα έχουν σίγουρα. Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη;
Δυστυχώς δεν γνωρίζω από βιταμίνες...
Χρειάζεται να πάρω και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;
Σουπιοκοκαλο πήρες;

Ναι βέβαια πηρα σουπιοκοκαλα. Τσοχα οκ θα ζητήσει αλλιώς θα ψάξω αν δεν έχει το Pet Shop που πάω. Ωραία θα πάρω το πρώτο που βρήκα αλλά αυτό που θα το βάλω; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μέρος;

Συνήθως τοποθετήται σε μια ειδική θήκη, άλλα στην περίπτωσή σου δεν χρειάζεται.
Μπορείς απλά να το τοποθετήσεις πάνω στο κλουβί, ώστε να μπορεί το θυληκο να το παίρνει, για να φτιάξει την φωλιά!

Συνήθως τοποθετήται σε μια ειδική θήκη, άλλα στην περίπτωσή σου δεν χρειάζεται.
Μπορείς απλά να το τοποθετήσεις πάνω στο κλουβί, ώστε να μπορεί το θυληκο να το παίρνει, για να φτιάξει την φωλιά!
Δεν το κατάλαβα αυτό με το πάνω στο κλουβί. Έχω δει ένα πραγματάκι μικρό μου έχει κενά τέλος πάντων και εκεί πέρα περνάει κλωστή. Αυτό να το πάρω;

Κάπως έτσι... Τίποτα παραπάνω!
View attachment 70821
Ααα κατάλαβα. Αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα το καταλάβει γιατί δνε θα το πολύ βλέπει εκεί πάνω... Θα δούμε. Πρώτα πρέπει να βρω τσόχα

Ξέχασα να σου πω, πως η τσόχα θα χρησιμεψει και οταν θα μεγαλώσουν πολύ τα πουλάκια και θα χρειάζονται χώρο μέσα στην φωλιά.
Τότε βγάζεις το υλικό της φωλιάς και τα πουλάκια μένουν με την τσόχα!

Προσοχή: Αφαιρούμε την φωλιά που έχει φτιάξει το πουλάκι μόνο όταν είναι αρκετά μεγάλα τα πουλάκια...
Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, καλύτερα στείλε ένα μήνυμα και ρώτα...
[automerge]1583790220[/automerge]
Ααα κατάλαβα. Αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα το καταλάβει γιατί δνε θα το πολύ βλέπει εκεί πάνω..
Μην ανησυχείς! Όταν θα είναι έτοιμο για στρώσιμο φωλιάς θα αρχίσει να ψάχνει υλικά και θα πάει κατευθείαν σε αυτό που θα έχεις τοποθετήσει...

Βιταμίνη στο νερό είδα έχουν σίγουρα.
Πόσο καιρό έχεις τα πουλάκια; Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να υπολογίσεις πριν προχωρήσεις σε αναπαραγωγή. Βιταμίνη στο νερό δεν χρειάζονται, αρκεί να τρέφονται σωστά.
Αναλόγως της πρότερης διατροφής τους, ενδεχομένως δεν θα χρειαστούν βιταμίνες. Επίσης, αν πράγματι σκοπεύεις σε απογόνους, θα πρέπει να αυξήσεις τη συχνότητα παροχής αυγού - αυγοτροφής άμεσα και εφόσον θα πας στο πετσοπ, αγόρασε οπωσδήποτε να έχεις μήπως και χρειαστεί (αντιμετώπιση δυστοκίας, ενίσχυση οργανισμού κανάρας...) υγρό ασβέστιο.
Το θέμα είναι βέβαια, ότι συζητάμε για αναπαραγωγή σε τόπικ ασθενειών

Τελευταία επεξεργασία:
Back