Αναπαραγωγή Αρσενικά ζεμπράκια ζευγαρώνουν και προσπαθούν να φτιάξουν φωλιά

Xrisi9025

PB New Member
Εγγραφή
2 Δεκ 2020
Μηνύματα
109
Πόλη
Σαντορίνη
Καλησπέρα🙂Έχω δύο ζεμπρακια, αρσενικα(μου είπε ο κύριος στο Pet Shop) τα πήρα γιατί ήταν τα μόνα π έμειναν κ τα λυπήθηκα που ζούσαν μέσα σε βουνά από κουτσουλιές. Φαντάστητε το ένα του λειπαν πούπουλα κ τώρα πήρε τα πάνω του.εχω παρατηρήσει εδώ κ λίγες μέρες ότι το ένα ανεβαίνει πάνω στο άλλο.Ζευγαρωνουν.σκιζουν το χαρτί κ πάνε στην ταιστρα κ φτιάχνουν φωλιά. Κ τα δύο. Το ένα ξαπλώνει κ μέσα. Μήπως τελικά το ένα είναι θυληκο;Κ τα δύο έχουν κόκκινο ράμφος. Το ένα έχει πορτοκαλί μάγουλα κ μαύρες ραβδώσεις στα μάτια. Το άλλο π φέρεται σαν θηλυκό έχει μαύρα μάγουλα, όχι ραβδώσεις, κ είναι γκρι με άσπρη κοιλιά.
 
Είναι και τα δύο αρσενικά. Στα ζεμπράκια τα αρσενικά είναι εκείνα που φτιάχνουν την φωλιά οπότε δεν είναι περίεργο αυτό που βλέπεις. Παρόλο που είναι αντίθετου φύλου τα πουλιά μπορούν να δεθούν ως ζευγάρι και επομένως να ζευγαρώνουν. Αν θέλεις γράψε μας τι διατροφή ακολουθούν και σε τι κλουβί διαμένουν.
 
@Γιαννης17 το κλουβί τους προς το παρόν ειναι μικρό τον άλλον μήνα θα το αλλάξω κ θα πάρω μεγαλύτερο. Τους δίνω Manitoba τροφή, βιταμίνες κ μήλο. Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Οπότε δεν γνωρίζω ούτε μπορώ να τα ψυχολογισω ακόμα.
 
Μήπως να αντάλλασες το ένα με θηλυκό; Κρίμα τα καημένα. Εκτός αν μπορέσεις να πάρεις και 2 θηλυκά και να κάνεις 2 ζευγάρια.
 
@Georgianna να πάρω δεν λέω όχι αλλά τα μωράκια; τι θα τα κάνω;
Ή τα χαρίζεις ή τα πουλάς 🙂
[automerge]1616191209[/automerge]
Επίσης έχω ακουστά ότι αν δεν τους βάζεις φωλιά δεν "ενεργοποιούνται" και τόσο, δεν ξέρω αν ισχύει για τα συγκεκριμένα, βέβαια.
 
Back
Top