Φροντίδα Αρσενικά με θηλυκά ζεμπράκια χωριστά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sinnaig
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sinnaig

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουν 2017
Μηνύματα
26
Πόλη
Βόλος
Παιδιά καλησπέρα! Τελικά το ζεμπρακι μου ειναι αρσενικό με αποτέλεσμα να έχω πια 2ζευγαρια ζεμπρακια επειδή τους πήρα και από ένα θηλυκό εκ των οποίων το ένα ζευγάρι μου έχει 6 μικρά που πετάξανε από την φωλιά εδώ και 2μερες έχω πάθει πλάκα με το ποσό πολύ θέλουν να αναπαράγονται! Σκέφτηκα να βάλω τα αρσενικά μαζί και τα θηλυκά μαζί σε άλλο χώρο να μην βλέπονται μεταξύ τους και να μην ακούγονται ειναι σωστό;
 
Να σου ζήσουν!
Ναι αν δεν θέλεις να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα κάνε το και τα ενώνεις αν και όταν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή.
Περίμενε γνώμες κα παιδιών με ζεμπράκια :)
 
Σκέφτηκα να βάλω τα αρσενικά μαζί και τα θηλυκά μαζί σε άλλο χώρο να μην βλέπονται μεταξύ τους και να μην ακούγονται ειναι σωστό;
Τα πουλιά και κυρίως τα αρσενικά, θα είναι χωρισμένα μεταξύ τους ή εννοείς ότι θα βρίσκονται σε ένα κλουβί τα αρσενικά και σε ένα άλλο τα θηλυκά, σε ξεχωριστά δωμάτια;
 
Να βάλω σε ένα κλουβί τα δυο αρσενικά και τα θηλυκά σε άλλο κλουβί και να τα βάλω σε μέρος που να μην μπορούν να ακούνε και να βλέπονται για να θέλουν να ζευγαρώσουν και να τα ενώσω αν θελήσω κάποια στιγμή να τα ζευγαρώσω ξανά
 
Δεν γνωρίζω πώς συμπεριφέρονται τα ζεμπράκια, αλλά αν μοιάζουν σε αυτό το θέμα με τα καναρίνια, τότε τα αρσενικά πρέπει να είναι χωρισμένα και μεταξύ τους, σε διαφορετικό κλουβί το καθένα.
 
Διάβασα ότι γενικότερα δεν ειναι όπως τα καναρίνια που μπορούν και μόνα τους θέλουν πάντα παρέα αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα αντί να έχω ζευγάρι και να γεννάνε συνέχεια να έχω δυο θηλυκά μαζί η δυο αρσενικά έτσι ώστε να μην γεννανε και να έχουν και παρέα!
 
Νομίζω ότι μπορούν δύο αρσενικά να ειναι μαζί, αρκεί να έχει το καθένα τη φωλιά του, μια και κοιμούνται συχνα σε φωλιές.
Αλλά επειδή απλώς νομιζω ας περιμένουμε και αλλα μέλη μας.
@Vasia24 , έχεις υπόψη σου σχετικά; Εσύ τι εχεις κάνει προκειμένου να μην εχεις συνέχεια απανωτές γέννες;
 
Τα αρσενικα τα εχω μαζι. Δεν εχω προβληματα με τσακωμους. Τη θηλυκια την εχω σε αλλο κλουβι απο πανω...
Γνωμη μου ειναι να μην τα βαλεις το καθενα μονο του. Ειναι πουλια που θελουν παρεα.
Ομως υπαρχουν πιο εμπειρα μελη..
Οποτε περιμενω και εγω τις απαντησεις τους! 😛
 
Απο τη δικη μου εμπειρια, που προσφατα αποφασισα να σταματησω τα ζευγαρωματα, παρατηρησα οτι αν τα εχεις ολα μαζι χωρις φωλιες δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Κατι ψιλοκαυγαδακια παντα υπαρχουν γιατι ειναι ζωηρά πουλακια αλλά οχι κατι τραβηγμενο. Αν δε θες να σου γεννανε δοκιμασε να βγαλεις απλα τις φωλιες ολες και αστα ολα μαζι να απολαμβανουν την παρεα στο ιδιο κλουβι! Με το που δουν φωλια θα αρχισει η διεκδικηση και το ζευγαρωμα!
 
χωρις φωλιες δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Τα ζεμπρακια γεννανε ειτε με φωλια ειτε χωρις φωλια. Εμενα η δικια μου τα εκανε μεσα στο μπολακι της αυγοτροφης και οταν το εβγαλα εκανε τα αυγα στη τροφη!
 
Εμενα δεν εχουν ακομα δειξει τετοια ορεξη ισως γιατι μου εχουν ζευγαρωσει πολλες φορες και μαλλον κουραστηκαν. Το βραδυ παντως τις αφαιρω τις ταιστρες για να μην εχω φωλιασματα κλπ.
 
Παιδιά είναι ωραία τα ζεβρακια για που θέλει να ασχοληθεί με αυτά τα είδους πουλιά και τι φροντίδα χρειάζεται
 
Back
Top