Αναπαραγωγή Αρσενικά society finches σαν παρένθετοι γονείς

CaptainFinch

PB New Member
Εγγραφή
6 Απρ 2024
Μηνύματα
18
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Το ζευγαράκι ζεμπράκια μιας φίλης έκανε αυγουλάκι στην ταΐστρα τους και επειδή εκείνη δεν θέλει να κάνει αναπαραγωγή, έδωσε το αυγό σε εμένα!
Έκανα δοκιμή και το έβαλα στα αρσενικά μπεγκαλεζάκια μου καθώς έχω διαβάσει πως είναι εξαιρετικά πουλάκια όσον αφορά τις αναπαραγωγικές τους συνήθειες και χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά σαν παραμάνες.
Είχα τις αμφιβολίες μου καθώς είναι 4 αρσενικά. Έβαλα το αυγό στις 30/4 στη φωλίτσα που κοιμούνται το βράδυ και εδώ και 3 μέρες πάντα είναι κάποιο από τα 4 μέσα.
Σήμερα 5/5 έκανα ωοσκόπηση και με μεγάλη μου χαρά είδα φλεβίτσες και καρδούλα!
Αν όλα πάνε καλά, 13-15 Μαΐου υπολογίζω πως θα βγει το ζουζούνι!
Ήθελα να ξεκινήσω ένα thread γιατί μου φάνηκε πολύ ξεχωριστή διαδικασία το να αναλάβουν αυγό 4 αγοράκια και να συνεργάζονται τόσο καλά στην όλη διαδικασία.
Θα σας κρατάω ενήμερους και ελπίζω να έχει θετική εξέλιξη το εγχείρημα!
 
Είναι όντως πολύ εντυπωσιακό! Μέσα στην ημέρα αλλάζουν βάρδιες όπως θα έκανε ένα τυπικό ζευγάρι σπίνων, με τη διαφορά ότι εναλλάσουν και τα 4 τη σειρά τους. Κάποιες φορές όπως δείχνω και στη φωτογραφία κάθονται 2 και 3 μαζί 😅 Και το βράδυ κοιμούνται και τα 4 από πάνω του.
Το πρώτο μωρό με τέσσερις μπαμπάδες 😂
 

Συνημμένα

  • d90cadb3-e879-4b70-b8a3-bfee7793fc1c.webp
    d90cadb3-e879-4b70-b8a3-bfee7793fc1c.webp
    88,4 KB · Προβολές: 16
Καλημέρα σε όλη την παρέα!
Το μικρούλι το περίμενα χονδρικά στις 13-15 του μήνα. Άφησα κάποιες ημέρες ακόμα περιθώριο σε περίπτωση που ξεκίνησαν να το κλωσσούν αργότερα από ότι πίστευα.
Δυστυχώς έκανα δεύτερη ωοσκόπηση εχθές και για κάποιο λόγο είχε σταματήσει η ανάπτυξη του αρκετά νωρίς, παρόλο που τα πουλάκια συνέχιζαν να το κλωσσούν κανονικά όλο αυτό το διάστημα. Κάπου διάβασα πως στα πτηνά, μόνο το θηλυκό έχει την ιδιότητα να φτάσει όσο υψηλές θερμοκρασίες χρειάζεται, ενώ το αρσενικό απλά τα κρατάει ζεστά, θέλω όμως να το ψάξω περισσότερο γιατί δεν γνωρίζω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που σε πολλά είδη πτηνών, έχει και ο αρσενικός πολύ ενεργό ρόλο στο κλώσσημα.
Όπως και να έχει στεναχωρήθηκα αρκετά γιατί το περίμενα πως και πως και γιατί και τα πουλάκια το ήθελαν πολύ. Κλωσσάνε ακόμα και τώρα την άδεια καρύδα που έχουν και κοιμούνται μέσα.
Αφού όμως δεν έχουν να φροντίσουν μωρουλίνι, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μπουν πιο σύντομα στην νέα τους κλούβα που ανυπομονώ να σας δείξω!
 
Back
Top