Γενικά Αρσενική καρδερίνα δεν κελαηδάει ακόμα

Kostas Paulou

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2014
Μηνύματα
120
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα. Λοιπον εχω μια αρσενικη καρδερινα κοντα 7-8 μηνον ειναι το πουλακι δασκαλεμενο το αγορασα οχι ποιο πολοι για της φονες αλλα επειδη μου αρεσε. Οταν το αγορασα δεν το ειχε ακουσει καθολου να κελαιδαει.. Το προβλημα μου ειναι οτι το πουλακι φουσκωνει χωρις να εχει μολισμενο εντερο διαροια η κατι τετοιο και δεν εχει πει ακομα τπτ απο κελαηδητο δηλαδη κανει να κελαηδήσει σαν να ειναι 2 μηνον και μαθενει τωρα... Ουτε φωνες ουτε τιποτα.. Τι μπορει να φταιει;Βαζω και μια φοτο πως καθεται και φουσκονει..
Epsiloniotakappa3CC0nualpha74.jpg
 
Κώστα το χώρισμα είναι "τυφλό" (συμπαγές);
 
οχι με κενα, αλλα χθες το εβαλα ζευγαρι τοσο καιρο το ειχα μονο του σε κλουβι περιμενα απο τα χριστουγεννα που το πειρα μπας και πει αλλα τιποτα...
 
Αν έχει οπτική επαφή με το θηλυκό, μην περιμένεις να πει. Επίσης, αν έχεις υποψία για ασθένεια, τότε είναι προτιμότερο να μη σκέφτεσαι την αναπαραγωγή μέχρι να σιγουρευτείς ότι το πουλάκι είναι απολύτως υγιές.

Έχεις αναφέρει ότι εξέτασες την κοιλιά του οπότε υποθέτω ότι γνωρίζεις πώς να αναγνωρίσεις τα ανησυχητικά συμπτώματα, οπότε δεν θα σου πω για φωτογραφίες. Κοίταξε όμως αν θέλεις και το πτέρωμά του για παράσιτα, την κατάσταση των ποδιών του, τα περιττώματα του και αν δεν εντοπίσεις κάτι ύποπτο, τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι υπάρχει κάτι που το στρεσάρει και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, φοβάμαι ότι θα καταλήξει σε ασθένεια.
 
Δεν είναι απαραίτητο αν έχει κάποια ασθένεια, αυτή να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού.
Π.χ. αν έχει ενδοπαράσιτα η τα κοκκίδια δεν είναι σε προχωρημένη μορφή, μπορεί να δείχνει υγιές χωρίς να είναι.
Αν πάλι δεν έχει τίποτα, είναι περίεργο γιατί δεν κελαηδάει... Και όταν λες ''κάνει να το πει'' τι εννοείς;
Κάνει προσπάθεια και δεν του βγαίνει η είναι αυτό που λέμε ''σαλιαρίζει''; (είναι δλδ στα πρώτα του βήματα)
 
λεω οτι δεν εχει καποιο προβλημα στο εντερο γιατι με προβληματισε το φουσκομα και το πηγα στην πτηνιατρικη πανεπιστιμιου Θεσσαλονίκης εκαναν τεστ κοπρανον και μου λεει ειναι υγιές το πουλακι δεν εχει καποιο προβλημα... Το φτερωμα το εχω δει εχω ριξει σπρευ για τα παρασιτα... Οσο για τα ποδια καθεται συνεχεια στο ενα ποδι πολλες φορες... Ναι σαλιαριζει αυτο εννοω θα βαλω ενα βιντεο να δεις
 
Το αριστερο ειναι το πουλακι.. Αυτο ειναι το κελαηδητο που κανει μετα απο 8-9 μηνες.. Δεξια ειναι το θηλυκο και οπως παρατηρω το αρσενικο επιτιθεται την θιλικια οταν αφτην κανει να παει κοντα του μεσα απο το χορισμα...
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Κάνε Public το βίντεο, δεν εμφανίζεται.
 
το κελαιδισμα του ειναι σαν θηλυκου οσο μπορω να καταλαβω και συμφωνα με την εποχη. Ισως το πουλι να ηταν καπου και δεν ακουγε φωνες. Εγω εχω 2 ζευγαρια εκτροφης. Το πιο παλιο ζευγαρι μεσα και ο αρσενικος πολυβολο απο γεναρη οσο ειχα το χωρισμα(να βλεπονται). Το αλλο ζευγαρι που εχω εξω ειναι πουλια του 13. Ο αρσενικος πριν λιγες μερες αρχισε δειλα δειλα να κελαιδαει (ας πουμε)περισσοτερο σαλιαριζεικαι κανει περιπου οπως το δικο σου. Βαλε κοντινες φωτο να σιγουρευτεις οτι ειναι αρσενικος.
 
βγάλε καμια φωτό το πουλάκι να σου πούμε το φύλλο. Οντως το κελαηδημά του δεν θυμίζει αρσενικό. Μάλιστα τετοια εποχη επρεπε να βροντάει.
 
Back
Top