Ασθένειες Αρσενικο ringneck χανει πουπουλα απο το κεφαλι

Elias_184

PB Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2008
Μηνύματα
125
Πόλη
Ίλιον
Καλησπερα! Εχω προβλημα με το ringneck σηγκεκριμενα με το αρσενικο γιατι χανι πουπουλα απο το κεφαλι ενω η θηλυκια ολα οκ! Ειναι σε πτερορροια 1μηνα και 15μερες!

1 φοτο αρχες πτερορροιας (αυτη που λεει συνε.. ) 2,3σημερα

sory αν σας κουρασα!
 

Συνημμένα

  • IMGP0977.webp
    IMGP0977.webp
    30,4 KB · Προβολές: 91
  • IMGP0978.webp
    IMGP0978.webp
    34,9 KB · Προβολές: 86
  • IMGP0816.webp
    IMGP0816.webp
    40,3 KB · Προβολές: 89
Στο κεφάλι, απο όπου χάνει τα πούπουλα, βλέπεις να βγαίνουν καινούργια; Ή η περιοχή μένει γυμνή;
 
Ηλία επειδή δεν είναι και τόσο καθαρές οι φωτογραφίες μπορείς να μου πεις αν υπάρχει γυμνή περιοχή στο κεφάλι του;
 
Αν η θηλυκιά για κάποιο λόγο δεν του βγάζει τα πούπουλα και αν δεν υπάρχει καμιά γυμνή περιοχή στο κεφάλι του τότε ίσως είναι μια απλή πτερόρροια. Κατά την πτερόρροια τα χαμένα φτερά αναπληρώνονται με καινούρια φτερά χωρίς να υπάρχει καμιά γυμνή περιοχή. Αυτό γίνεται σταδιακά. Η πτερόρροια διαρκεί γύρω στις 4-8 βδομάδες.

Για αρχή διάβασε αυτό το άρθρο:
Διαχείριση της Πτερόρροιας

Μπορείς εσύ τώρα να τον βοηθήσεις παρέχοντάς του μία πλούσια διατροφή σε πρωτεϊνες για να περάσει πιο εύκολα την πτερόρροια και να βγουν πιο γρήγορα τα καινούρια φτερά.

Καλό θα ήταν να του παρέχεις μια πλούσια διατροφή, δίνοντάς του φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Επίσης μπορείς να του δώσεις και βρασμένο αυγό το οποίο περιέχει πρωτεϊνη και βοηθάει στην αλλαγή του φτερώματος.
Επίσης μπορείς να του χορηγήσεις και κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα για την περίοδο της πτερόρροιας, όπως είναι το Muta-Vit.
Πέρα όμως από την διατροφή καλό θα είναι να τον κάνεις τακτικά μπάνιο, ώστε να καταπραϋνεται το δέρμα και να υπάρχει αρκετός χώρος για να κινείται και να γυμνάζεται.
 
Και εμενα ο δικος εχει το ιδιο προβλημα αλλα στο πετ μου ειπαν πως δεν ειναι τπτ αλλο παρα πτερορροια και τωρα βγαζει καινουρια φτερα...

Μην ανυσηχεις...
 
Ηλια εγω δε βλεπω κατι το ανησυχητικο στις φωτογραφιες τουλαχιστο οχι ακομη. Τα νεα φτερα πιστευω πως θα εμφανιστουν σε λιγες ημερες. Διαβασε το αρθρο εκει που σε παρεπεμψε η Αναστασια και εκτος απο αυγο μπορεις να του δινεις ωμο καλαμποκι απο το σουπερ μαρκετ και ελαφρως βρασμενο ρυζι.
 
Ευχαριστω! Μπορει να του τα βγαζει κι η θηλυκια γιατι ζευγαρονουν αλλα δυστιχος δεν ξερω πως να βαλω την φωλια αφου μεσα δεν χωρα και δεν εχει αλλη εκδοχη☹
 
Λιγο δυσκολο ☹! Αλλα δεν θα τα παρατησω θα κανω οτι καλητερω μπορω
 
Hλια αν και off topic το κλουβι που τα εχεις δεν ειναι για δυο πουλια τετοιου μεγεθους! Ποσο μαλλον και για φωλια!
 
ηλία και στο δικό μου ρινγκνεκ του φεύγουν πούπουλα αλλά δεν είναι τίποτα. Μετά από λίγο καιρό του φυτρώνουν καινούργια. Αν ανησυχείς υπάρχουν ενισχυτικά
πτερώματος τα οποία τα βάζεις στο νερό ή και στην τρόφη του πουλιού.
 
κι εγω πιστευω οτι δεν ειανι τιποτα! Απλα μποει αν περναει μια δυσκολη πτερροροια! Οταν ζευγαρωνουν κανουν αυγα; Γιατι αν δεν κανουν δεν εχει νοημα να τους βαλεις φωλια...
 
Όταν τα πουλια ειναι σε φαση πτερορροιας καλο θα ειναι να μην τα ζευγαρωνουμε γιατι ειναι ηδη αρκετα ταλαιπωρημενα. 😉
 
Όταν τα πουλια ειναι σε φαση πτερορροιας καλο θα ειναι να μην τα ζευγαρωνουμε γιατι ειναι ηδη αρκετα ταλαιπωρημενα. 😉

εγω δεν το λεω γι αυτο! Απλα ρωτησα επειδη αναφερθηκε για φωλια! 🙂
 
Σημερα τα ειδα να ζευγαρονουν γι αυτο αλοστε καθηστερω να βαλω φωλια
 
Είναι τώρα εποχή πτερόρροιας γενικά ή εξαρταται από το κλίμα της κάθε χώρας πχ. Τα παπαγαλάκια και Lovebirds και ζακο δεν έχουν εμφανίσει σημεία πτερορροας. Ο Jimmy (macaw) απο χτες χάνει λίγα πούπουλα πράγμα που δεν είχα προσέξει τις προηγούμενες μέρες αλλά δεν ξέρω αν έιναι επειδή του έκοψα τα φτερά χτες.
 
Back
Top