Αναπαραγωγή Αρσενικός επιτίθενται σε νεοσσό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nasia Eur
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nasia Eur

PB New Member
Εγγραφή
1 Απρ 2021
Μηνύματα
11
Πόλη
Πεύκη
Καλημέρα! Ο αρσενικός μου επιτίθεται σε 17 ημερών νεοσσο που πριν λιγο βγηκε από τη φωλιτσα. Τι να κάνω?
 
Να κανω κι άλλη μια ερώτηση. Η καναρα μπορεί να αντεπεξέλθει μονη της με τα 2 μικρούλια γιατι είδαμε ότι ετοιμάζεται να κάνει κι άλλη φωλιτσα. Τον αρσενικό να τον αφήσω χωρισμένο? η να του αλλάξω τελείως κλουβι? είδαμε ότι προσπαθεί να τσιμπήσει το μικρο και μεσα απο το χώρισμα.
 
Ο αρσενικός μου επιτίθεται σε 17 ημερών νεοσσο που πριν λιγο βγηκε από τη φωλιτσα. Τι να κάνω?
είδαμε ότι προσπαθεί να τσιμπήσει το μικρο και μεσα απο το χώρισμα.

Εγώ θα τον χώριζα τελείως.
Η καναρα μπορεί να αντεπεξέλθει μονη της με τα 2 μικρούλια γιατι είδαμε ότι ετοιμάζεται να κάνει κι άλλη φωλιτσα.

Ακόμη και αν επωάζει αυγά επόμενης γέννας θα σηκώνεται και θα ταϊζει τα μικρά της.
 
Γενικά μιλώντας, βλέπουμε ότι στατιστικώς όσα προβλήματα αναφέρονται έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ζευγαριού επειδή το έχουμε αφήσει μαζί. Δεν έχω δει κανένα θέμα τύπου ''έβγαλα τον αρσενικό και συνέβη αυτό με την κανάρα''.

Το λέω απλά για να έχουν υπόψιν όσοι επιλέγουν να αφήσουν μαζί το ζευγάρι ότι είναι σαφώς πιο δύσκολο στη διαχείριση απ'ότι να αφήσεις μόνο του το θηλυκό να κλωσήσει και να μεγαλώσει τα μικρά. Και τώρα κάτι φόβοι τύπου ''θα τα καταφέρει μόνο του το θηλυκό κτλ'' είναι υπερβολικοί. Αν είναι υγιές και προετοιμασμένο το θηλυκό πέντε-πέντε τα πηγαίνει τα πουλάκια.

Κι εγώ αφήνω 1-2 ζευγάρια μαζί κάθε χρόνο αλλά με γνώση των πιθανών θεμάτων που μπορεί να προκύψουν και ξέροντας πως θα τα αντιμετωπίσω. Για τους αρχάριους θα πρότεινα να χωρίζουν το ζευγάρι.
 
Back
Top