Αναπαραγωγή Αρσενικός κοιμάται μέσα στη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
Καλησπέρα. Σε ένα ζευγάρι μου σε εξωτερική εκτροφή, η θηλυκιά έχτισε την φωλιά, ο αρσενικός βοήθησε, σήμερα το πρωί η θηλυκιά έκανε το πρώτο αβγό,όμως ο αρσενικός κάθεται σήμερα το βράδυ στην φωλιά και όχι η θηλυκιά.συνήθως κάθεται η θηλυκιά και το πρωί γεννά και το 2 αυγό. Με έβαλε σε σκέψεις μήπως αστόχησα στο φύλο του αρσενικού μιας και περσινό πουλί και είναι θηλυκό τελικά. Δεν νομίζω όμως. Τι λέτε; Σας έχει συμβεί;
 
Αν ψάχνεις να μάθεις αν ποτέ ξεγελαστήκαμε και κάναμε λάθος στο φύλο τότε η απάντηση είναι ναι σχεδόν από όλους μας. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με λάθος επιλογές.
Για την δική σου περίπτωση ή θα πρέπει να ελέγξεις το φύλο μόνη σου ή θα πρέπει να μας βάλεις φωτογραφίες αν δε μπορείς να το κάνεις.
 
Πιστεύω πως είναι αρσενικό, αποφεύγω να τα πιάνω στην φάση των αυγών. Θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στα αυγά ένας αρσενικός από υπερβάλοντα ζήλο;
 
Πιστεύω πως είναι αρσενικό, αποφεύγω να τα πιάνω στην φάση των αυγών.
Πολύ ορθά πράττεις! 😉

Θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στα αυγά ένας αρσενικός από υπερβάλοντα ζήλο;
Όχι. Αντιθέτως η συνεργασία, ο ζήλος και η αφοσίωση που επιδεικνύει θα συνδράμει στην ομαλή εξέλιξη της γέννας! Να μην σε ανησυχεί! Και αν είναι πράγματι αρσενικό, όλη η συμπεριφορά γενικότερα δείχνει ένα "δεμένο" ζευγάρι!🆒👍
 
Αγαπητε Γιωργο, ειχα αυτη την απορια περσι σε μια αναπαραγωγη που ο αρσενικος((οπως πιστευα οτι ηταν) πηγαινε και καθοταν στη φωλια. Ειχα αρχικα την εντυπωση οτι συμπαραστεκοταν στη θηλυκια.Ακολουθησε στη φωλια να κλωσουν μαζι που μ'εβαλε σε υποψιες που επιβεβαιωθηκαν οταν ειδα οτι η αυξηση των αυγων εφθασε στα 8 . Ελπιζω και σου ευχομαι να μην ειναι ιδια περιπτωση.
 
Eλπίζω να μην μου συμβεί το ίδιο. Η κανάρα έκανε το 3 αυγό και κάθεται πια μόνιμα. Εκείνος κάθεται συχνά πάνω της! Θα δείξει σύντομα. Σκέφτομαι να τον χωρίσω..φοβάμοαι μην σπάσουν τα αυγά.
 
φοβάμαι μήπως σπάσουν από το στρίμωγμα των 2 πουλιών μέσα στην φωλιά. Θα ήθελα νεοσσούς από το ζευγάρι αυτό και δεν θα ήθελα να χάσω αυγά. και νομίζω πως είναι αργά να τα αντικαταστήσω με ψεύτικα μιας και το θηλυκό κλωσάει κανονικά.
 
Τη καλησπέρα μου! Να μην ανησυχείς καθόλου. Δεν θα υπάρξει καμία επιπλοκή με τα αυγά τους. Αντικατάσταση να μην κάνεις, διότι έχει αρχίσει να τα επωάζει το θηλυκό και να θερμαίνονται. Όλα θα πάνε καλά με σύμμαχο το αλάνθαστο ένστικτο τους! 👍
 
Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Θα τα αφήσω ως έχουν και ελπίζω όλα να πάνε καλά.
Μην μας ευχαριστείς! Είναι το σοφότερο που μπορείς να κάνεις και δεν θα το μετανιώσεις! Θα χαρούμε να μάθουμε νεότερα σας! Καλή συνέχεια!
 
Back
Top