Αναπαραγωγή Αρσενικός κυνηγάει πολύ αλλά η κανάρα δεν θέλει

Stavrosa40

PB New Member
Εγγραφή
17 Αυγ 2020
Μηνύματα
21
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι να είστε όλοι καλά και υγιείς!
Έχω ένα θηλυκό καναρίνι 2 χρόνων που δεν έχει ζευγαρώσει. Επίσης ένα αρσενικό ενός έτους. Δεν είχα σκοπό να τα ζευγαρωσω φέτος μέχρι που ρώτησα έναν φίλο και μου είπε ότι θα ήθελε ένα ζευγάρι αν υπάρχει γέννα. Διάβασα λοιπόν αρκετά τα πολύ ωραία σας άρθρα. Πριν μια βδομάδα είδα ένα αυγό στον πάτο της ζευγαρωστρας και έτσι έβγαλα το τυφλό διαχωριστικό και έμεινε το κάγκελο. Πήρα φωλιά μετά από 5 ημέρες αλλά είχε κάνει ήδη άλλα δύο αυγά. Βάζω φωλιά και νήμα και μετά από μια μέρα ανοίγω το πλέγμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο μικρός κυνηγάει πολύ, η κοπελιά δεν θέλει και μετά από 3 ημέρες μαζί χωρίς ζευγάρωμα και διάθεση για φωλιά πέφτει ξύλο. Έτσι έβαλα πάλι το διαχωριστικό και τώρα κ μικρός βγάζει όλη τη μέρα στα κάγκελα να παρακαλάει. Η μικρή απάθεια.
Να το ξεχάσω για φέτος? Ο μικρός χρειάζεται κάτι για να ηρεμήσει?
 
Καλησπέρα, άργησες να κάνεις την γνωριμία των πουλιών για αυτό έχεις αυτή την συμπεριφορά.
Ο μικρός χρειάζεται κάτι για να ηρεμήσει?
Ο μικρός μια χαρά είναι, συνέχισε την καλή διατροφή για να παραμείνει έτσι.
Έτσι έβαλα πάλι το διαχωριστικό
Θα τα αφήσεις με το κάγκελο, θα παρακολουθείς την συμπεριφορά του θηλυκού, αν την ''ψήσει'' θα πρέπει να δεχτεί να την ταΐζει ο κάναρος μέσα από το κάγκελο, όταν θα είναι έτοιμη θα αρχίσει να φτιάχνει την φωλιά, όταν έχει μισοφτιάξει την φωλιά βγάζεις το διαχωριστικό και παρακολουθείς από απόσταση χωρίς να ενοχλείς.
Διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει ?
Σουπιοκόκκαλο υπάρχει στο κλουβί ?
ρώτησα έναν φίλο και μου είπε ότι θα ήθελε ένα ζευγάρι
Ποτέ μην δίνεις από την ίδια γέννα ζευγάρι, γιατί πολύ απλά δεν είναι ζευγάρι αλλά αδέρφια τα οποία δεν πρέπει να ζευγαρώνουν γιατί τα αποτελέσματα από Αιμομιξίες είναι πολύ άσχημα για τους νεοσσούς.
 
Ναι αμέ, και αυγό και σουπιοκοκκαλο και λαχανικά. Ναι μάλλον έγινε αργά όλο το πακέτο. Απλά δεν θέλω να τα στρεσαρω αν δεν γίνει κάτι. Ειδικά τον Κανάρο που έχει επιθυμίες.
 
Σήμερα τελικά παρατήρησα την θηλυκιά να κελαιδάει συνέχεια μετά απο το ταίσμα (είναι και κοιλιόδουλη λίγο) και χαμήλωνε την ράχη όταν άκουγε τον μικρό. Έβγαλα το διαχωριστικό και ο μικρός δεν σταματάει.Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Από αυγά καλά αλλά το ζευγάρι τσακώνεται.Είδα και κάποια πληγή στην θηλυκιά.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210510_084426.webp
    IMG_20210510_084426.webp
    44,9 KB · Προβολές: 26
  • IMG_20210509_171418.webp
    IMG_20210509_171418.webp
    51,3 KB · Προβολές: 26
το ζευγάρι τσακώνεται.
Σταμάτα το αυγό και την αυγοτροφή, αν τα πράγματα γίνουν άγρια τοποθέτησε το κάγκελο για 1-2 ημέρες.
 
Είναι 3 ημέρες έτσι. Πρίν μπεί ο κανάρος δεν είχε κάτι. Απο την άλλη ο κανάρος είναι καθαρός και αγορασμένος πάνω 6 μήνες.
Έψαξα βάση φωτογραφιών στο διαδίκτυο και μόνο απο αυτό το έγραψα. Δεν έχει άλλα συμπτώματα. Αν έχει κάτι πάντως θα ήθελα να το προλάβω. Τώρα έχω βάλει το διαχωριστικό αλλά απο το κάγκελο την ταίζει μερικές φορές και μερικές πέφτουν τσιμπιές.
 
Αν έχει κάτι πάντως θα ήθελα να το προλάβω.
Αυτό μόνο ένας γιατρός θα μπορούσε να το απαντήσει αξιόπιστα.
Μπορείς να επισκεφτείς ένα σήμερα, λέω σήμερα γιατί η κανάρα είναι σε φάση ωοτοκίας και αύριο θα κάνει το 4ο αυγό και λογικά θα αρχίσει να τα επωάζει.
Πρίν μπεί ο κανάρος δεν είχε κάτι
Αυτό ενισχύει την υποψία τραυματισμού.
 
Καλησπέρα σε όλους! Είστε καλά? Τελικά πήγα σε κτηνίατρο και μου έγραψε κάποια φάρμακα. Αναγκαστικά χώρισα τον αρσενικό για να μην μολύνει και την μαμά, και η θεραπεία του με epithol πάει καλά. Έχω και τα πρώτα 3 αυγά με τα 2 να έχουν σκάσει και να έχουμε 2 μωρά 3 ημερών. Παρατήρησα σήμερα στο λαιμό του ενός ένα μεγάλο κίτρινο σημάδι και ώς νέος ήθελα την γνώμη σας.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210525_123228.webp
    IMG_20210525_123228.webp
    109,6 KB · Προβολές: 21
Τελικά πήγα σε κτηνίατρο και μου έγραψε κάποια φάρμακα
Σταύρο, ποια είναι η γνωμάτευση, ποια ασθένεια είπε ότι έχει. Τι φάρμακα έδωσε;
 
@Stavros Ο αρσενικός έχει ακάρεα στο πόδι και μου έδωσε epithol. Άλλαξα κλουβιά και τα ψέκασα με Pinex. Επίσης ψέκασα και τα 2 πουλιά στα φτερά τους και ειδικά το θηλυκό επειδή είχε φαγούρα. Το ράμφος βγάζει πάλι πούπουλα σιγα σιγα.
 
Παρατήρησα σήμερα στο λαιμό του ενός ένα μεγάλο κίτρινο σημάδι και ώς νέος ήθελα την γνώμη σας.
Είναι ο πρόλοβος, εκεί πάει το φαί που ταΐζουν οι γονείς.
 
Καλησπέρα στην ομάδα? Είστε καλά?Μιας και τα μικρά είναι 20 ημερών έχω απορίες..Έχουν βγει από την φωλιά και κάθονται εδώ και 2 ημέρες έξω, κάνα δυωρο. Τρώνε μόνα τους αβγό και μήλο. Μετά ξαναμπαίνουν μεσα και ζητάνε φαγητο και η θηλυκιά τα ταΐζει. Σε πιο στάδιο αφαιρώ την φωλιά? Επίσης να αλλάξω την διαφήμιση στα κλαδάκια? Τα βλέπω ότι δεν δυσκολεύονται να ανέβουν από τα χαμηλά στη φωλιά που είναι ψηλά.
 
Σε πιο στάδιο αφαιρώ την φωλιά?
Άφησε την μέχρι να αρχίσουν να κοιμούνται στην πατήθρα.

Επίσης να αλλάξω την διαφήμιση στα κλαδάκια? Τα βλέπω ότι δεν δυσκολεύονται να ανέβουν από τα χαμηλά στη φωλιά που είναι ψηλά.
Πως είναι τώρα; Ανέβασε μια φωτογραφία.
 
Είμαι χάλια..Πήγα να καθαρίσω το κλουβί και ένας μικρός βρήκε τρύπα και έφυγε..Πήγα και πήρα μια παγίδα μπας και έρθει ξανά.
 
Back
Top