Αναπαραγωγή Αρσενικός τρώει τα αυγά

Antoninho30

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2017
Μηνύματα
401
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας, σήμερα διαπίστωσα ότι στο ένα ζευγάρι από τα απραδεισια μου ενώ η θυλικια κάνει αυγά... Ο αρσενικός τις τα τρώει... Τι να κάνω. ;βοηθήστε με
 
Η πρωηγουμενη γεννά ήταν 5 ενσπορα και τα βρήκα και τα 5 κατω σπασμένα... Με νεοσο.. Έξω... Νεκρό... Τώρα εχθές έκανε το πρώτο και σήμερα ήταν στον πάτο σπασμένο...υποψιάζομαι, δεν τα έχω δει
 
Οδηγίες θα σου δώσουν αυτοί που εκτρέφουν τέτοια πουλιά...
Εσύ μπορείς με κάποιο τρόπο να πάρεις κατά τις 8 το πρωί το αυγό από τη φωλιά και να βάλεις ένα πλαστικό ομοίωμα;
 
Ας το αφαιρέσεις αρχικά να μην κινδυνεύει και θα δούμε αν θα το βάλουμε στην άλλη.
Αν μάλιστα υπάρχει διαφορά στις ημέρες που βγήκαν τότε αυτό γίνεται αδύνατο.
 
Φίλε μου καλησπέρα. Θα σου πρότεινα να μην αντικαταστήσεις τα αυγά καθώς με την εσωτερική ψαθινη φωλιά που έχεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα αναστατώσεις και να τα φοβησεις.
Μήπως έχεις παρά πολύ υλικό στο κλουβί και το αρσενικό χτίζει ακόμη την φωλιά; Υποψιάζομαι ότι δεν είναι έτοιμα ακόμη για δεύτερη αναπαραγωγή και για αυτό τα σπάνε.
 
Τα παραδείσια δεν είναι σαν τα καναρίνια. Δεν μπορείς δηλαδή να αλλάζεις τα ζευγάρια. Με αυτό που έχεις, με αυτό και θα προσπαθήσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελπίζεις ότι θα σταματήσει να τα σπάει.
 
Τα ζεμπρακια συνήθως δεν τρώνε τα αυγά τους. Καμια φορα από έλλειψη εμπειρίας τα πετάνε έξω. Συμβαίνει.

Δείξε τι φωλια έχεις και τι υλικό φωλιάς;

Τα ζευγάρια κάποια δένονται κάποια όχι. Μπορείς να αλλάξεις το ζευγάρι όσα θες. Απλά όταν θα βρείς το ταίρι του που άμεσος θα ταιριάξει καλο να ήταν να τα αφήνεις μαζί. Αλλα εύκολα δένονται με αλλα και αλλάζουν το σύντροφο χωρίς πρόβλημα.
 
Κοίτα έχουν από 2 αυγά το κάθε ζευγάρι, δεν βλέπω να τα έχουν πειράξει... Νομίζω όμως ότι είχαν βάλει πολύ υλικό και μπαιναν βγεναν και τα έριχναν..
 
Back
Top