Αναπαραγωγή Αρσενικός τσιμπάει μωρά ζεμπράκια 20 ήμερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Despoina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Despoina

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2020
Μηνύματα
25
Πόλη
Τήνος
Καλησπέρα!έχω ένα ζευγάρι Ζεμπράκια με 3 μωρά 20 ημερών! Παρατήρησα ότι ο αρσενικός τα τσιμπούσε με αποτέλεσμα τα μικρά να κρύβονται!χώρισα τη μαμά με τα μικρά και το μπαμπά μόνο του αλλά βλέπω ότι υπάρχει μια σχετική ανησυχία! Πως μου προτείνετε να συμπεριφερθώ; Υπάρχει περίπτωση η ανησυχία αυτή να οφείλεται πιθανόν ότι τα τάιζε ο μπαμπάς περισσότερο από τη μαμά;
 
Ωραία άφησε τα έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Κάνε μια προσπάθεια να το αφαιρέσεις αύριο να δεις τις αντιδράσεις του και πράξε αναλόγως. Σε 7-8 μέρες περίπου να βγάλεις την φωλιά τελείως από το κλουβί για να μην προχωρήσει σε δεύτερη γέννα. Αν δεις τίποτα αυγά τα πετάς επιτόπου. Γενικά Δέσποινα μην τα ξανά αφήσεις να κάνουν αναπαραγωγή τέτοια εποχή. Είναι πολύ κουραστικό για τα πουλιά.
 
@Γιαννης17 τη φωλιά την έχω αφαιρέσει γιατί βγήκαν έξω από μόνα τους! Προσπάθησα να βγάλω το διαχωριστικό αλλά και πάλι τα τσιμπούσε! Οπότε το ξανά έβαλα! Ναι προς το παρόν δεν θα βάλω φωλιά! Ευχαριστώ για την συμβουλή!
 
Στην περίπτωση που τα ταΐζει ο πατέρας τους, φαντάζομαι ότι όπως και στα καναρίνια, αυτό θα μπορούσε να γίνεται και μέσα από το διαχωριστικό κάγκελο (αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).
Δέσποινα πες μας τι τροφές τους βάζεις...π.χ. αυγό ή αυγοτροφή βάζεις και στην πλευρά του πατέρα;
Επίσης, έχεις παρατηρήσει αν τα ταΐζει η μητέρα τους;
Στα καναρίνια από ένα σημείο κι έπειτα ταΐζει σχεδόν (αν όχι απολύτως) αποκλειστικά ο πατέρας, όσο η θηλυκή προετοιμάζεται για την επόμενη γέννα. Όταν λοιπόν χωρίσουμε το ζευγάρι αφήνοντας τα μικρά στην ασφάλεια της μάνας τους, και εκείνη βλέπει κοντά (θεωρώντας ότι βρίσκεται στον ίδιο χώρο) τον αρσενικό, και προετοιμάζεται για νέα γέννα, ενίοτε (έχει γραφεί νομίζω στο φόρουμ) υπάρχει η πιθανότητα το θηλυκό πουλί, να μην αντιλαμβάνεται ότι ο αρσενικός δεν ταΐζει, γιατί δεν είναι σε θέση να ταΐσει και τα μικρά μπορεί και να υποσιτίζονται.
Άρα θα πρέπει να παρατηρήσεις αν πράγματι τα ταΐζει (και ποιος) και να βάζεις τις αντίστοιχες τροφές και στις δύο πλευρές στην αρχή, ώστε να μπορεί και ο αρσενικός να ξεκινήσει, αν δεν το κάνει ήδη.
 
Back
Top