Αναπαραγωγή Αρσενικός χωρίστηκε απο τη θυληκιά και κανει σαν τρελός

Εγγραφή
5 Φεβ 2009
Μηνύματα
21
Πόλη
Μυτιλήνη
Γεια σας παιδιά, πριν 1 εβδομάδα χώρισα το ζευγάρι απο καναρινάκια που έχω στη ζευγαρωστρα με το διαχωριστικό. Κάλυψα και το διαχωριστικό για να μην βλεποντε. Απο τότε που το κάλυψα ο αρσενικός έχει λυσάξει, πηγαινει συνεχως στις άκρες και προσπαθει να την δεί. Είναι μονίμως εκεί και προσπαθει να στιμώξει το κεφάλι του απο τα πλάγια και κάτω. Η θυληκιά κάνει τα ίδια αντίστοιχα. Ανυσηχώ μήπως πιαστεί πουθενά και το βρώ καμιά μέρα κρεμασμένο. Τι να κάνω; Να τα ξαναενώσω μήπως; Ή πρέπει να πάω να πάρω άλλο κουβί;
 
Καλησπερα Νικο!
Καλυτερα να παρεις αλλο κλουβακι για να εχουν και το χωρο τους πιο ανετο!
Ειδικα η καναρα σου για να γυμναζεται καθολη την διαρκεια του χρονου..
Και ο καναρος φυσικα...
 
Ευχαριστώ Νίκη. Αυτό λέω να κάνω. Σε τι συμβάλει όμως η άσκηση και κατ΄επέκταση ο καλός μεταβολισμός; Για παράδειγμα στην αναπαραγωγή και στις ασθένειες; Γιατί φέτος είχα προβλήματα με τη θυλικιά, ήταν άρρωστη για καιρό..
 
Η καλη φυσικη κατασταση φροντιζει να εχουμε δυνατα και υγειη πουλια, που τα βγαζουν περα στην περιοδο αναπαραγωγης κι οχι μονο!
Σε επιθεση καποιας ασθενειας θα εχουν καλυτερο ανοσοποιητικο!
Οι θηλυκες γυμναζοντας τα οστα της λεκανης εχει καλυτερη γεννα!
Εννοειται οτι για ολα αυτα που αναφερω δεν τα πετυχαινει μονο ενα ευρυχωρο κλουβι αλλα και μια ισσοροπημενη και καλη διατροφη:)
Ο συνδυασμος των δυο κατα την γνωμη μου ειναι το καλυτερο για τα πουλια μας
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
εγω ξερω απο οτι μου εχουν πει οτι οταν το καναρινι κανει αυγα πρεπει να ειναι το καθενα σε αλλο κλουβι. Εγω εχω ενα ζευγαρι καναρινια και μου εκαναν 2 αυγα και τα πουλια τα εχω χωριστα. Οταν βγουν τα μικρα τι να τα ταιζω γιατι δεν εχω καμια σχεση με αυτα. Το πρωτο αυγο το εκανε στις 8 του μηνα και το αλλο 9 και τοτε εκατσε συνεχεια στιν φωλια
 
Να επανέλθω λίγο στο αρχικό ερώτημα γιατί ξεφύγαμε;

Το ότι ο αρσενικός κάνει σαν τρελός που τον χωρίσεις από το θηλυκό είναι φυσιολογικό μιας και σίγουρα είναι ακόμα πυρωμένος. Για να αποφύγεις αυτές τις "υστερίες" μπορείς να τα χωρίσεις αλλά με το χώρισμα που έχει κάγκελα ώστε το ζευγάρι να βλέπετε και η αλλαγή να είναι σταδιακή και όχι απότομη.

Για αυτό που διάβασα παραπάνω ότι πρέπει να χωρίζουμε το ζευγάρι όταν κάνει ένα αυγό το θεωρώ λάθος πρακτική. Είναι μια λογική που είχαν παλιότεροι εκτροφείς και την έχω ακούσει και εγώ αρκετές φορές. Πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο για να χωρίσεις το ζευγάρι ειδικά αν θες να πας και για δεύτερη ή τρίτη γέννα. Υποθέτω ότι το κάνανε για να μη σταματάει να κελαηδάει το αρσενικό.
 
τα χωσισα γιατι το αρσενικο χαλαει τιν φωλια και δεν θελω αλλη γεννα

-

τα χωσισα γιατι το αρσενικο χαλαει τιν φωλια και δεν θελω αλλη γεννα
οταν βγουνε τα μικρα μετα τι να τα ταιζω ξερετε sos
 
θα τους δινεις αβγοτροφη και αβγο βρασμενο για 15-20 λεπτα εναλλαξ.
 
αυτο να το κανω μεχρι τα μικρα να γινουν 28 ημερων μεχρι να μπορουν να τρωνε μονα τους
 
αυτο να το κανω μεχρι να γινουν 28 ημερων και μετα θα τρωνε μονα τους η να το συνεχισω λιγο ακομα για 5 με 6 μερες παρα πανω
 
μεχρι ποτε θα τους δινω αυγοτροφη μηπως ξερεις να μου πεις
 
αβγοτροφη εγω βαζω σηνεχεια σε ολα τα πουλια μικρα μεγαλα

Προσοχή. Αυτό δεν είναι σωστό.
Αυγοτροφή να δίνεις, αλλά ανάλογα τις εποχές και τις ανάγκες
του κάθε πουλιού, όχι συνέχεια. Θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα
στο τέλος. Πολύ λίπος και μαυρισμένο συκώτι.
 
κ. Μακη τους βαζω μια φορα την βδομαδα σε ενα κυπελλακι να το ελατωσω
 
η συχνοτητα ταισματος της αυγοτροφης οπως ειπε και ο μακης εχει σχεση με την ηλικια και την περιοδο που βρισκονται τα πουλια μας. Τωρα που τα περισσοτερα πουλια μας εχουν μπει στην πτερορροια μπορουμε να δινουμε καθε μερα μεχρι και το τελος. Δηλαδη τον σεπτεμβριο.στη συνεχεια μεχρι και τον δεκεμβριο δινουμε 1-2 φορες την εβδομαδα.
 
Back
Top