Ασθένειες Αρσενικό Μπόρντερ και Pulmosan

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anemos84
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anemos84

Banned
Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες έχουμε ένα αρσενικό Μπόρντερ (λίγο πιο μεγάλο από κανονικό καναρίνι) αλλά δεν έχει κελαηδήσει καθόλου. Που και που πάει να σφυρίξει αλλά πολύ χαμηλόφωνα. Ο πατέρας μου είπε πως του φαίνεται σαν βραχνιασμένο, σαν να μην μπορεί να μιλήσει. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι ακάρεα της τραχείας. Πήγα στο κοντινό pet shop και ο άνθρωπος εκεί πρότεινε να του βάλω Pulmosan εκεί που ενώνεται το δεξί φτερό με τον αυχένα 1 σταγόνα κάθε 2 μέρες για μια εβδομάδα μετά μια εβδομάδα κενό και μετά πάλι από την αρχή. Εσείς τι λέτε. Δεν έχει και πολλά από τα συμπτώματα που διάβασα σε ένα άρθρο αλλά δεν μιλάει και νομίζω ότι πρέπει να είναι αυτό.

η δοσολογια του Pulmosan ειναι 1 σταγονα στο δερμα του κατω απο την φτερουγα η στο σβερκο του πτηνου και επαναληψη μετα απο 1 εβδομαδα ποτε καθε 2 μερες! Ειναι επικυνδινο φαρμακο και θελει προσεκτικο χειρισμο και οχι υπερβολες στη χορηγηση του κατι που ισχυει για ολα τα φαρμακευτικα σκευασματα που δινουμε στα πτηνα συντροφιας
να αναφερω οτι η οδηγιες του σκευασματος δινοουν επαναληψη μετα 4 εβδομαδες μετα απο ερωτηση μου σε κτηνιατρο εκτροφεα μου συνεστησε αυτο που ειπα στη αρχη και το εφαρμοσα με θετικα αποτελεσματα

Η δοσολογία που σου έδωσε είναι αυτή που δίνει η ΛΥΔΙΑ(αντιπρόσωπος).
Αλλά αυτή αναφέρεται στο φάρμακο όπως κυκλοφορούσε εδώ
και αρκετά χρόνια -ANTI-WINDPIPEMITE-.
Απο την εποχή που κυκλοφορεί ως Pulmosan απο την Beaphar, η
εφαρμογή του είναι ΑΠΑΞ(μια φορά) και μόνον αν χρειαστεί επανάληψη, αυτή γίνεται μετα απο 28 ημέρες. Pulmosan Anti-windpipemite

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δηλαδή για να καταλάβω θα μπορούσε να πάθει πολύ μεγάλη ζημιά το πουλί έτσι; Τι να πω... Εντελώς άσχετοι πια. Κύριε Μάκη δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείτε. Δηλαδή η δοδολογία που μου έδωσε ίσχυε παλιά αλλά όχι τώρα; Έχει αλλάξει η σύσταση του φαρμάκου από τότε;

Σου περιέγραψα ακριβώς τα γεγονότα. Η δραστική ουσία είναι ίδια,
αλλά για να αλλάξουν την δοσολογία, η λογική λέει ή οτι κάτι διαπύστωσαν
ή οτι κάτι άλλαξαν στο φάρμακο.
Ιδου το διαφημιστικό της ΛΥΔΙΑ

Συνημμένα

• ANTI-LUCHTPIJPMIJT.webp
    ANTI-LUCHTPIJPMIJT.webp
    58,6 KB · Προβολές: 90
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Πιστεύετε ότι όντως πρόκειται για ακάρεα;

Εχει φαγωμενο σβερκο το πουλακι; Εχει φαγουρα;Ειναι μερικα ακομα συμτωματα του ακαρεος της τραχειας. Παντως εαν δεν υποχωρησει η βραχναδα και μετα την επαναληψη καλο θα ηταν να χορηγησεις μια γενικη αντιβιωση(αviomycine της tafarm π.χ) για να αποφυγεις τυχον φλεγμονες στους αεροφορους σακους που μπορουν να προκληθουν απο το συγκεκριμενο ακαρι αυτο.Βεβαια για 100% διαγνωση σε πτηνιατρο. Για να μην παρεξηγηθω...

η συμπτωματολογια που αναφερεις απωλια φωνης βραχνιασμα ειναι χαρακτηριστικο συμπτωμα και αλλων ασθενειων σου αναφερω μερικες
1.συριγγιτιδα
2. Ασπεργιλλωση
3. Νεοπλασματα
4. Διαταραχες του θυρεοειδους αδενα
υπαρχουν αρκετες ακομα με δευτερευων συμπτωμα την δυσπνοια
αρμοδιος για την ακριβη διαγνωση ειναι μονο ο πτηνιατρος
τα παραπανω τα αναφερω εγκυκλοπαιδικα αλλα και για να ειμαστε ψιλιασμενη η διαγνωση και η θεραπεια των ασθενειων στα πτηνα συντροφιας πασχει απο ευρενα μελετη και εξειδηκευμενους πτηνιατρους η τουλαχιστον ειναι πολυ πισω σε σχεση με τα παραγωγικα ζωα αλλα και κατοικιδια σκυλο γατα κτλ

Back