Γενικά Αρσενικό ή θηλυκό (budgie);

Ελευθερια Ρ

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2014
Μηνύματα
367
Πόλη
Πάτρα
Γειά σας. Όπως έχω αναφέρει έχω δύο Budgies που υποτίθεται οτι το ένα είναι αρσενικό και το άλλο θηλυκό. Δεν είμαι όμως σίγουρη και για αυτό σας δείχνω κάποιες εικόνες για να μου πείτε και την δική σας άποψη. Επίσης το αρσενικό είναι πιο κοντόχοντρο και το χρώμα του είναι σκέτο κίτρινο, κάτι που με κάνει να αμφιβάλλω για το αν είναι Budgie. Εσείς τι λέτε;
Σας βάζω και μια φωτογραφία του κλουβιού τους. Πως το βλέπετε;
 

Συνημμένα

  • DSCN3876-2.webp
    DSCN3876-2.webp
    11,6 KB · Προβολές: 114
  • DSCN3883-2.webp
    DSCN3883-2.webp
    13,1 KB · Προβολές: 134
  • DSCN3888-2.webp
    DSCN3888-2.webp
    15,3 KB · Προβολές: 115
  • DSCN3874-2.webp
    DSCN3874-2.webp
    16,1 KB · Προβολές: 109
Γεια σου, είναι Budgies και είναι θηλυκά και τα δύο. Αυτό το ασπροκίτρινο θα ήθελα να το δούμε σε μια κοντινή φωτογραφία του ράμφους γιατί υποψιάζομαι ακάρεα. Μην τρομάξεις ίσως είναι η ιδέα μου. Πολύ ωραίο κλουβί μπράβο σου!
 
:)Ευχαριστώ για το κλουβί, ο μπαμπάς μου το έφτιαξε. 😱Όσο για τα ακάρεα τι να κάνω; Βγάλαμε όσο πιο κοντινή φωτογραφία μπορέσαμε. Με το φως τη μέρας θα βγάλουμε καλύτερες. Το κίτρινο είναι Budgie;
 

Συνημμένα

  • DSCN3901-2.webp
    DSCN3901-2.webp
    5,3 KB · Προβολές: 107
  • DSCN3900-2.webp
    DSCN3900-2.webp
    4,5 KB · Προβολές: 112
  • DSCN3897-2.webp
    DSCN3897-2.webp
    3,9 KB · Προβολές: 92
  • DSCN3895-2.webp
    DSCN3895-2.webp
    4,8 KB · Προβολές: 75
Ναι μπάτζι είναι πολύ όμορφο! Έχει ακάρεα στο ράμφος. Πάρε αλοιφή Epithol - Bogena Beaphar και κάνε επάλειψη καθημερινά για καμιά δεκαριά μέρες στο ράμφος και στα ποδαράκια αν έχει κι εκεί. Να προσέξεις να κάνεις σωστή επάλειψη και στο κάτω ράμφος και νομίζω στο πλάι έχει κάνει μία σκλήρυνση. Κάνε μασάζ εκεί και θα πέσει μόνη της. Προσοχή μην βουλώσεις τα ρουθούνια με την αλοιφή.
 
Ευχαριστώ! Θα μου είναι δύσκολο να την πιάσω αλλά θα προσπαθήσω. Όσο για την αλοιφή που μπορώ να την βρώ; Τα ακάρεα πως τα κόλλησε; Μπορεί να κολλήσει και η Σάρα;:)
 
Επειδή είναι μεγάλη η κλούβα σου και θα έχεις πρόβλημα να τα πιάνεις γενικώς όταν χρειάζεται, μπορείς να προμηθευτείς από πετ σοπ μία μεγάλη απόχη ψαριών. Πρόσεχε μόνο αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο μην σου ξεφύγει. Δεν είναι ευχάριστος τρόπος αλλά είναι καλύτερος και δεν κινδυνεύουν από ατυχήματα και τρόμο αν τα κυνηγάς δέκα ώρες.
Την αλοιφή θα βρεις επίσης σε πετ σοπ. Μην πάρεις κάτι άλλο, αν δεν την έχουν να κάνεις παραγγελία.
Μάλλον έτσι το πήρες απλά ήταν σε μικρό βαθμό και δεν το είδες. Μπορεί να κολλήσει αλλά δεν κολλάνε και τόσο εύκολα. Επίσης δεν ξέρω όπως όλες οι αρρώστιες έχουν μία προτίμηση σε κάποια άτομα. Άλλα κολλάνε πιο εύκολα άλλα καθόλου.
 
Έχω νέα απορία. Τους έχω πάρει μια μπανιέρα. Πότε να τους την βάλω και τι θερμοκρασία πρέπει να έχει το νερό; Επίσης θα πειράξει αν αγοράσω δύο αρσενικά απο άλλο πετ σοπ αφού είδα οτι το άλλο δεν είναι καλό;
 
Τα περισσότερα Budgies δεν κάνουν μπάνιο αν δεν έχει καύσωνα. Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που αγαπούν το μπάνιο. Όταν το βάζεις, θα έχει την θερμοκρασία της βρύσης.
Καλύτερα να πάρεις δύο αρσενικά όταν θα έχεις προχωρήσει λίγο την θεραπεία της κίτρινης.
Επίσης πρόσεξε γιατί αυτή την εποχή έχει πολλά μωρά στην αγορά που δεν φαίνεται σίγουρα το φύλο τους μην πάρεις πάλι θηλυκά.
 
Σαν το δικο μου και εσυ... Εχεις ενα creamino Budgie, πανεμορφα γενικα τα ino Budgerigars... Εγω εχω ακομα απορια για το φυλο του, αν και σα συμπεριφορα μου κανει αρσενικο τα χρωματα στο χαλινο του συνεχιζουν να με μπερδευουν..

Γενικα σα συμπεριφορα το δικο σου πως ειναι; Τραγουδαει συνεχεια η λιγο; Παιχνιδιαρα ζωηρη; τι αντιδρασεις εχει με την φιλεναδα της; τσακωνονται, φιλιουνται, αγαπιουνται;

Απανωτες οι ερωτησεις μου αλλα πιστευω αν ανταλλαξουμε εμεις αποψεις που εχουμε το ειδος θα εχουμε καποιες απαντησεις σε αποριες μας.. :)
 
Συνέχεια τσακώνονται μεταξύ τους. Τον τελευταίο καιρόπανε καλύτερα. Προσπάθησα να τους αποσπάσω την προσοχή για να μη τσακώνονται αλλά εδω στην Πάτρα δεν υπάρχουν παιχνίδια για Budgies. Μόνο σκάλες και κλαδάκια. Και τα δύο κελαηδούν, κυρίως το πρωί. Πρόσπάθησα να τα εκπαιδεύσω αλλά με το που βάζω το χέρι μου μέσα στο κλουβί, γίνεται χαμός. Έχω αρχίσει να απελπίζομαι οτι δε θα με συμπαθήσουν ποτε.☹
 
Τελικά τα ρουθούνια της κίτρινης έγιναν πάλι μπλέ ανοιχτά με αποτέλεσμα να με κάνει να πιστεύω οτι είναι κορίτσι. Τον Σεπτέμβρη θα πάρουμε δύο αρσενικά ώστε να έχουμε δύο ζευγάρια. Μήπως όμως υπάρξει πρόβλημα αν υπάρχουν δύο ζευγάρια μέσα στο ίδιο κλουβί;
 
Αν το κλουβί είναι ευρύχωρο δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Μόνο όταν ξεχωρίσουν τα ζευγάρια μήπως δημιουργηθούν κάποιοι τσακωμοί. Θα ήταν προτιμότερο να τα κάνεις ζευγάρια εσύ σε κάποια κλουβιά και μετά να τα βάλεις όλα μαζί στο μεγάλο κλουβί.
 
να σε ρωτησω κατι πως εβαλες τις ταιστρες θα μου βγαλεις μια φωτογραφια να δω τις ταιστρες;
ευχαριστω εκ των προτερων
🙂
 
Αγγελική μου απ' ότι βλέπω κρεμαστές έτοιμες είναι οι ταίστρες της
 
Back
Top