Γενικά Αρσενικό ή θυληκό μπάτζι;

Andreas13

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2014
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
Εδώ έχω τον Ρίκο, το μπάτζι που αγόρασα πρόσφατα. Στο πετ σιτι μου είπαν ότι είναι αρσενικό. Σας έχω βγάλει κοντινές φώτο για να δείτε το χαλινό του. Μπορεί κάποιος έμπειρος να μου πει ποιο είναι το φύλο του.
 

Συνημμένα

  • ρικο.webp
    ρικο.webp
    20 KB · Προβολές: 85
  • Ρικο 2.webp
    Ρικο 2.webp
    19,8 KB · Προβολές: 77
  • ρικο 3.webp
    ρικο 3.webp
    18,9 KB · Προβολές: 80
Σε ευχαριστώ πολύ :) Όταν μεγαλώσει θα του πάρω και ένα μπλε θυληκό 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Βρε παιδια βοηθηστε με λιγο γιατι εχω μεινει αναυδη! Πρι λιγο εβγαλα τα κλουβια στο μπαλκονι να τα καθαρισω και βλεπω στο φως το χαλινο της Πετρουλας του θηλυκου μπατζι απο τη μια μερια να εχει ξεφλουδιστει και απο κατω να προβαλλει ενα ωραιο φωτεινο γαλαζιο! Πως εγινε αυτο; Ειναι αγορακι; Δεν μπορω να το βγαλω φωτο γιατι κανει τα ακροβατικα του σημερα -ωχ ειπα 'του'- αλλα θα προσπαθησω να ανεβασω γρηγορα μια. Και μου ελεγε χθες η μια μου κορη 'μαμα να το πουμε Πετρουλη;' κι εγω γελουσα..
 
Μπεζ σκουρο προς καφε και μαλιστα ηταν αρκετα αδρυ οπως λενε για τα θηλυκα. Αλλα τωρα ειναι σαν κρουστα που ξεφλουδιζει κι απο κατω βγαινει λειο και γαλαζιο!
 
Απαλό γαλάζιο έχουν και τα θηλυκά σε εποχές εκτός οίστρου. Είναι φυσιολογικό. Προφανώς πέρασε η αναπαραγωγική της περίοδος και πάει για ανάπαυση και θερινές διακοπές :) Θηλυκό είναι. Τα αρσενικά έχουν σκούρο μπλε και ποτέ καφέ, εκτός περίπτωσης ορμονικών διαταραχών.
Διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Διάκριση-φύλου-στα-παπαγαλάκια-budgie.14607/
 
Λιγο καθυστερημενα, να και οι φωτο, αν και ειμαι σιγουρη πως ειναι κοριτσακιDSCN2316.webp DSCN2319.webp κοριτσακι!

Τωρα ο χαλινος ειναι καθαρος απο την κρουστα μετα απο τοσο καιρο-οι φωτο ειναι απο τελη φλεβαρη-και εχει χρωμα γαλαζιο ανοιχτο με ασπρο γυρω απο τα ρουθουνια.
 

Συνημμένα

  • DSCN2319.webp
    DSCN2319.webp
    12,8 KB · Προβολές: 39
Ευχαριστω πολυ κι εγω που την λεω η 'ασχημουλα' μου, γιατι δεν ειναι τοσο εντυπωσιακη σαν τον αρσενικο μου, αλλα ετσι ειναι νομιζω στο βασιλειο των πουλιων.. Θα ηθελα να κανω παρουσιαση του ζευγους μολις βγαλω καλες φωτο, αλλα ξεχασα πως δημιουργω νεο θεμα!
 
Back
Top