Αναπαραγωγή Αρσενικό κακαρίκι είναι συνεχώς στη φωλιά και φωνάζει όταν πλησιάζω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikos Z
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikos Z

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2015
Μηνύματα
46
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα σας. Εδω και περιπου 2 εβδομαδες το ζευγαρι κακαρικια που εχω ζευγαρωνουν και τους εχω βαλει μια φωλια στρωμενη με ροκανιδια κατω. Το προβλημα ειναι οτι το αρσενικο εδω και 2-3 μερες ειναι συνεχως μεσα στην φωλια, οταν πλησιαζω αρχιζει και βγαζει κραυγες σαν να θελει να με διωξει. Οταν τα αφηνω εξω απο το κλουβι ειναι και παλι το ιδιο παιχνιδιαρης οπως και πριν και πολυ δραστηριος. Ξερει κανεις τι πρεπει να κάνω;
[automerge]1548705645[/automerge]
Επισης οποτε το θηλυκο παει κοντα του γιατι θελει να ταιστουν αυτος την τσιμπαει και μετα την διωχνει
 
Τελευταία επεξεργασία:
τι ηλικια εχουν τα πουλακια; Εχει γιενι διατροφικη προετοιμασια; Εφοσον τα πας για αναπαραγωγη δε πρεπει να τα ενοχλεις και να τα εχεις μεσα εξω στο κλουβι!
 
ειναι μικρα 1 μιση χρονων. Τα εβγαλα εξω για να δω πως θα αντιδρασει επειδη δεν εβγαινε απο την φωλια. Το μονο που κανει ειναι να χτυπαει το θηλυκο και μετα ξαναμπενει μεσα. Διατροφικη προετοιμασια δεν εχει γινει, βασικα απο το καταστημα που τα αγορασα με ειπαν να μην τα δινω για την ωρα τιποτα αλλο εκτος απο το μιγμα τροφης διοτι ειναι μικρα!
 
Ποσο καιρο τα εχεις; Μια χαρα ειναι και μπορουν να δοκιμαζουν απο ολα! απο πολυ μικρα μπορουμε να τους δινουμε κ φρουτα και λαχανικα κτλ! Δεν ισχυει αυτο που σου ειπαν! Απο κει και περα εισαι σιγουρος οτι ειναι αρσενικο και θυληκο;
 
Τα εβγαλα εξω για να δω πως θα αντιδρασει επειδη δεν εβγαινε απο την φωλια. Το μονο που κανει ειναι να χτυπαει το θηλυκο και μετα ξαναμπενει μεσα.

Να μην το ξανακάνεις, το να τα βγάλεις απο το κλουβί αφού αποφάσισες να τους δώσεις φωλιά. Χτυπάει το θηλυκό λόγω του εκνευρισμού-άγχους που του προκαλείς και για να της επιστήσει την προσοχή για τον κίνδυνο που ίσως να θεωρεί ότι αποτελείς.

Απο εδώ και πέρα να τα αφήσεις σε χωριστό δωμάτιο και να τα επισκέπτεσαι μόνο για τα απαραίτητα, τροφή, νερό, καθαριότητα κι έλεγχο της φωλιάς κάθε τόσο αν δεις ότι τα πουλιά είναι έξω ή ότι δεν αγχώνονται με την παρουσία σου. Αν έχουν αυγά και δεν σε θέλουν εκεί μπορεί μέχρι και να τα σπάσουν ή ακόμη και να τραυματίσουν τους νεοσσούς.
 
σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Ειναι σιγουρα αρσενικο και θηλυκο διοτι ζευγαρωνουν καθε μερα εδω και λιγο καιρο.

Αυτό είναι ένα καλό δείγμα αλλά όχι κι απαραίτητο. Οι παπαγάλοι ειδικά στην αιχμαλωσία δημιουργούν εύκολα κι ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Μια είχε ένα ζευγάρι κοκατίλ που ζευγάρωναν κι έκαναν κάθε φορά 10 αυγά. Τα κοκατιλ δεν κάνουν ποτέ τόσα, καταλαβαίνεις λοιπόν τι συνέβαινε. :D
 
Back
Top