Ασθένειες Αρσενικό καναρίνι έσπασε το πόδι του

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης danis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Νέα Αγχίαλος
Σημερα οταν πηγα στα πουλακια μου ειδα εναν αρσενικο να καθετε κατο, οταν τον κοιταξα ειδα οτι το δεξη ποδι κοντα στο δαχτιλιδη κρατιοταν μονο απο το δερμα, πος μπορο να το βοηθισο;
Τι μπορο να κανο;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Καλημέρα..
Σήμερα, είδα εναν καναρο και εγω να καθεται κατω... Είδα οτι το ένα πόδι του ειναι στην ευθεια με το σώμα του, αλλα προς τα πίσω, και δεν μπορεί να το κουνήσει καθόλου, ουτε που φενεται, είναι σχεδον μεσα απο τα φτερα του και ισα ισα που ξεχωριζουν τα δαχτυλα του πισω απο την ουρα...

Πρέπει να υποφέρι το καναρινάκι μου... Τι να κάνω; Δεν υπάρχει πτηνίατρος κοντα στην περιόχή μου...

Αν υπάρχουν δυό ζευγάρια 😉 χέρια μπορούν να βοηθείσουν το πουλί
που έχει υποστεί κάταγμα(σε περίπτωση που δεν μπορούμε να φτάσουμε σε γιατρό). Ενα καλαμάκι λεπτό, κόβεται εγκαρσίως
και πιάνει όλο το στέλεχος. Με προσοχή και τέχνη(γυναικείο χέρι είναι καλύτερο)
τυλίγεται όλο το στέλεχος με κλωστή ώστε να κλείσει το καλαμάκι στην διάμετρο του ποδιού.Αφού δεθεί καλά, λίγες σταγώνες μη τοξικής κόλλας ώστε να μη μπορεί να τραβήξει τις κλωστές. Βέβαια τοποθετούμε το πουλί στο πιο μικρό κλουβί που έχουμε χωρίς πατήθρες
και την τροφή και το νερό στον πάτο. Καθημερινή παρακολούθηση και καθαριότητα.

Συνημμένα

• Untitled-2.webp
    Untitled-2.webp
    45 KB · Προβολές: 117
ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ

Συνημμένα

• eeeeeeee.webp
    eeeeeeee.webp
    31,6 KB · Προβολές: 141
ευχαριστώ! Θα περιμενω εναν εμπειρο φιλο μου, να το δουμε και να το φτιάξουμε μαζί.

υγ
θα πάρω τηλ και πτηνιατρους.

ευχαριστώ!

το δικό μου καναρινάκι, έφτιαξε το πόδι μόνο του... Μετά απο 3 ημέρες μπορεί και το πατάει κανονικότατα... Τι να πώ... 🙂

Back