Γενικά Αρσενικό καναρίνι κυνηγαει ανελεητα το άλλο καναρινι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης theo9dor
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

theo9dor

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2009
Μηνύματα
32
Πόλη
Κιλκίς
θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες. εχω δυο καναρινια. το ενα ειναι αρσενικο διοτι κελαϊδαει. το αλλο δεν κελαϊδαει. την περιοδο αυτη το αρσενικο κυνηγαει ανελεητα (το τονιζω ανελεητα) το αλλο χωρις εμφανη σημαδια ερωτισμου. μπορει κανεις να συμπερανει απο τη συμπεριφορα του για το φυλο του δευτερου;
οποιος μπορει ας μου απαντησει παρακαλω
 
Οταν λες το κυνηγαει;! Τα εχεις σε ενα κλουβι και τα δυο δλδ; Ειτε αρσενικο ειναι το αλλο ειτε θηλυκο δε νομιζω οτι κανει να ειναι μαζι ετσι απλα...Απο τη φτωχη μου πειρα το λεω! Αν ξερει καποιος πιο εμπειρος ας πει...
 
Μου έχει τύχει αρσενικό να κυνηγάει και να τσιμπάει,θυληκό καναρίνι. Δεν είναι απαραίτητο να είναι και τα δυο αρσενικά. Μπορεί να είναι και το καναρίνι σου από τη φύση του επιθετικό,όπως ήταν το δικό μου. Με 2 διαφορετικά θυληκά τον είχα βάλει... Και τα 2 δε τα άφησε σε ησυχία!
 
Θα ήταν πολύ βοηθητικό αν έπαιρνες τα πράγματα απο την αρχή.
Ειχες ένα αρσενικό καναρίνι και αγόρασες άλλο ένα χωρίς να ξερεις το φύλλο του και τα έβαλες μαζί στο ίδιο κλουβί;

Αν έγινε έτσι έκανες δυο λαθάκια.:) Οταν αγοράζουμε ενα καινουριο πουλί δεν το βάζουμε ποτέ μαζί αμέσως με το ήδη υπάρχων διοτι το νέο πουλί μπορεί να κουβαλάει ασθένειες. Θα έπρεπε να εφαρμόσεις την καραντίνα.

Αν το δευτερο πουλί είναι αρσενικό συνηθως τσακώνονται γαι την κυριαρχία στον χώρο, οποτε πρέπει να τα χωρίσεις.
Αν πάλι είναι θηλυκό αφενός δεν προλαβε να προσαρμοστεί και αφετέρου και το αρσενικό σου θα σταματησει να κελαηδάει μιας και βρήκε το ταιρι του.

Εσυ τι ακριβώς επιζητάς βάζοντας δυο πουλιά μαζι; Θελεις να κανεις αναπαραγωγή;
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα παρακάτω άρθρα Διάκριση φύλου στα καναρίνια

Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης

Ζευγάρωμα καναρινιών
 
Να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα. Τα καναρίνια τα αγόρασα μαζί εδώ και ένα χρόνο. Είμαι έμπειρος αλλά σε Lovebirds. Υποψιάζομαι ότι είναι και τα δυο αρσενικά.
 
Και τα έχεις μαζί στο ιδιο κλουβί εδω και ένα χρόνο; Και δεν τσακωνόντουσαν, απλά άρχισαν τωρα;

Τα αρσενικά καναρίνια πρέπει να είναι σε χωριστα κλουβιά για να απολαμβάνεις το κελάηδημά τους.

Αν πάλι έχεις δυό πουλιά διαφορετικού γένους, πάλι δεν είναι καλό να τα έχεις μαζί όλο τον χρόνο. :) Τα καναρίνια διαφέρουν από τους παπαγάλους. Το ζευγάρι ζει σε χωριστα κλουβια και ενώνεται κατα την αναπαραγωγική περίοδο και εφόσον έχει γίνει η σωστη διατροφική προετοιμασία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: efi
Δεν πειράζει Εδω που ήρθες θα μαθεις πολλά και χρήσιμα πράγματα!

Διεθεσε χρόνο για την μελέτη των άρθρων της αρχικης σελίδας και θα βρεις σημαντικες πληροφορίες για την υγεία, την διατροφή, την διαμονη, την φροντίδα και την αναπαραγωγη των μικρών σου φίλων!
 
Back
Top