Ασθένειες Αρσενικό καναρίνι με δυσκοιλιότητα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ragio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ragio

PB New Member
Εγγραφή
20 Νοε 2020
Μηνύματα
4
Πόλη
Λήμνος
Ένα από τα αρσενικά καναρίνια μου ταλαιπωρείται μάλλον από δυσκοιλιότητα.Πως μπορώ να το βοηθήσω;
 
Τι συμπτωματα εχει δηλαδη;Δεν είναι εύκολο να δοθούν οδηγίες χωρίς εικόνες του πουλιού-κουτσουλιών, περιγραφή της κατάστασης και πάντα με επιφύλαξη αφού μόνο με πτηνίατρο και εξετάσεις μπορεί να βγει πόρισμα.
 
Ναι σωστά...θα προσπαθήσω να βάλω φωτογραφίες..Τα συμπτώματα είναι: αδιάθετο, κάποιες ώρες φουσκωμένο,τα μάτια του νομίζω πως είναι λίγο υγρά και όχι καλά ανοιχτά και οι κουτσουλιές του είναι αρκετά χοντρές και στεγνές.Ειναι σίγουρο ότι κάτι το ταλαιπωρεί.αλλα δεν ξέρω τι να κάνω.
[automerge]1605957818[/automerge]
Μόνο με εξετάσεις θα βγει καποιο πόρισμα; ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
 
θα προσπαθήσω να βάλω φωτογραφίες
Κοιλιά και κουτσουλιές, όπως εδώ:

Μόνο με εξετάσεις θα βγει καποιο πόρισμα;
Μόνο με εξετάσεις και θεραπεία από το γιατρό με βάση τα αποτελέσματα τους. Έτσι, χωρίς δηλαδή να χάνεται άσκοπα χρόνος, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σωθεί ένα άρρωστο πουλάκι. Εμείς, μπορούμε να σου πούμε μόνο την άποψή μας για το τι μπορεί να έχει, αλλά όπως καταλαβαίνεις, οι απόψεις είναι συνήθως όσες και οι συμμετέχοντες σε μια συζήτηση.
 
Εδω θα βρει τον γιατρο της περιοχης σου που ειδικευεται στα πτηνα αν ειναι δυνατον
 
Είμαι από Λήμνο και εδώ στο νησί τούς κτηνιάτρους που ρώτησα δεν είχαν γνώση για την περίπτωση αυτή και γενικά για τα καναρίνια.Διαβασα σε ένα άρθρο περί δυσκοιλιότητας και του έβαλα μήλο και λίγες σταγόνες έλαιο ρίγανης.Σημερα το είδα λίγο πιο ζωηρό για να δούμε πως θα πάει.
 
@Ragio Ναι στην Λημνο ειναι δυσκολα τα πραγματα!δεν ξερω σε ποια περιοχη εισαι αλλα πηγες και ρωτησες στην Μυρινα ή στον Μουδρο;στον Μουδρο εχει κτηνιατρικο κεντρο γι αυτο στο λεω μηπως ξερει καποιος εκει!ενα τηλεφωνο κανε να ρωτησεις, αν σου πεφτει μακρια το χωριο γιατι οι μετακινησεις ειναι δυσκολες! Το τηλεφωνο ειναι 2254071241

Ευχομαι να γινει γρηγορα καλα και να αρχισει να σου τραγουδαει ολη μερα 😁!Οταν μπορεσεις ενημερωσε μας!
 
Αν εξάντλησες τους κτηνιάτρους της περιοχής σου και δεν αναλαμβάνουν, πάρε τηλέφωνο στο Εργαστήριο της Κομοτηνής. Εκεί θα σου πουν πως θα στείλεις δείγμα, θα ασχοληθούν και από τηλεφώνου και τα έξοδα πιστεύω ότι δεν θα είναι πολλά.
 
@Elli. Μύρινα ρωτήσω..Γενικά εδώ στην Λήμνο δεν πρέπει να έχει πολλούς που ασχολούνται με καναρίνια έτσι και οι κτηνίατροι δεν ασχολούνται και δεν έχουν εμπειρία. Έτσι τουλάχιστον κατάλαβα..Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον..θα επικοινωνήσω και με Μούδρου και θα ενημερώσω.ευχαριστω..
 
@Ragio Εχεις δικιο δεν υπαρχουν γιατροι και οι 2 που ειναι στην Μυρινα δεν ασχολουνται ή δεν εχουν εμπειρια!Επικοινωνησε και με το κεντρο στον Μουδρο και αν λαβεις και απο εκει αρνητικη απαντηση ο δρομος ειναι αυτο το διαγνωστικο στην Κομοτηνη που σου ειπε ο @ianos που αν θυμαμαι καλα μπορεις να στειλεις φωτογραφιες με το viber να δουνε κουτσουλιες, το καναρινακι αν ειναι φουσκωμενο κτλ!βεβαια απο την φωτογραφια δεν μπορουν να κανουν εργαστηριακο ελεγχο στις κουτσουλιες!παρε και εκει τηλεφωνο και θα σου πουν ακριβως τι να κανεις και εξηγησε τους οτι εισαι Λημνο γιατι και τα φαρμακα που θα σου δωσουν μπορει να μην υπαρχουν για να τα παρεις και να χρειαστουν παραγγελια!αλλα κατσε να παρεις πρωτα τηλεφωνο και μετα συζηταμε για ολα τα υπολοιπα!θα περιμενουμε ενημερωση οποτε μπορεσεις!
 
Back
Top