Γενικά Αρσενικό καναρίνι σπάει αυγά

Στεφανος51

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2017
Μηνύματα
28
Πόλη
Κατερίνη
Παιδιά θελω Βοήθεια.. Εχω ενα ζευγάρι καναρινακια, αυτά που έχω και φώτο, έκαναν την πρώτη γέννα έβγαλαν 4 ομορφα πουλάκια, 2 γέννα κάνει η κάναρα 6 αυγά τα 5 γεμάτα. Φεύγω ένα 2 μερο και μετά βλέπω τα 3 σπασμένα το κέλυφος. Μέσα που τα κοίταξα με φακό κουνιόταν. Τα άφησα μέσα ξανα έκανα καλά; και χωρισα τον αρσενικό. Ενώ στην πρώτη γέννα μέχρι και αυτός καθόταν στα αυγα.
 
Μέσα που τα κοίταξα με φακό κουνιόταν
Πόσες ημέρες τα κλωσάει το θηλυκό;
Αποκλείεται να επρόκειτο απλά για την επικείμενη εκκόλαψή τους;
Τι σε εκανε να ενοχοποιήσεις το αρσενικό;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Έχει μια εβδομάδα τα κλωσαει κανονικά. Νομίζω πως ο αρσενικός είναι πολύ πυρωμενος και θέλει βατεματα,Τον είδα να πάει στην φωλιά και να τα πειράζει

Και ενώ τα ζεσταίνει η καναρα αυτός πάει και την τσιμπάει
 
Τον είδα να πάει στην φωλιά και να τα πειράζει
Και ενώ τα ζεσταίνει η καναρα αυτός πάει και την τσιμπάει
Αν πράγματι ήταν τέτοια η συμπεριφορά του θα έλεγα ότι καλά έκανες που τον χώρισες.
Μην ξεχνάμε, όμως, τη καθοριστική συνεισφορά του αρσενικού στην αναπαραγωγή( Ο ρόλος του αρσενικού καναρινιού στην αναπαραγωγή) και ότι η απομάκρυνσή του πρέπει να γίνεται μόνο όταν η προσπάθεια-τόσο η δική μας όσο και των πτηνών μας-κινδυνεύει εξαιτίας του να καταρρεύσει.

Έχει μια εβδομάδα τα κλωσαει κανονικά
Οπότε χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα...
Μέσα που τα κοίταξα με φακό κουνιόταν.
Τότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να τα απομακρύνεις.
Έχουν υπάρξει τέτοιου είδους περιπτώσεις που τα έμβρυα τα ''έβγαλαν εις πέρας''.
 
Μακάρι: ) Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο διαφορετική συμπεριφορά στην δεύτερη γέννα. Στην πρώτη ήταν καλύτερο πουλί δεν υπάρχει
 
Ίσως διότι (το λες και από μόνος σου άλλωστε ) είναι πυρωμένος. Συνηθίζουμε μεταξύ της ολοκλήρωσης της ωοτοκίας και για τις επόμενες ημέρες μέχρι την προηγούμενη της εκκόλαψης να μην δίνουμε στα πουλιά ιδιαίτερα ενισχυτικές τροφές όπως αυγό και αυγοτροφή, τα οποία επαναφέρουμε συνήθως τη 13η ημέρα (ξεκινώντας το μέτρημα από τότε που κάθεται μόνιμα η κανάρα στη φωλιά, δλδ, κατά μέσο όρο - αλλά όχι απαραίτητα - από το τρίτο αυγό). Ίσως λοιπόν αν δεν κινήθηκες όπως περιγράφω παραπάνω, εν μέρει η πλούσια τροφή να ευθύνεται για τη συμπεριφορά του αρσενικού. Εννοείται ότι καλά έκανες και τον έβγαλες. Τώρα, ελπίζω τα πουλιά να είναι πάνω στην εκκόλαψη, διότι διαφορετικά δύσκολα τα πράγματα για την επιβίωσή τους (μιλώ για τα σπασμένα αυγά). Επίσης, έτσι που ήρθαν τα πράγματα, άσε το αρσενικό χώρια, αλλά να βλέπει από κοντά το κλουβί, ώστε να ξέρει ότι τα μικρά που θα γεννηθούν είναι δικά του, μην χρειαστεί να τα ταΐσει σε αναποδιά που μπορεί να συμβεί στην πορεία στο θηλυκό. Αλλά μην τους ενώσεις πλέον για φέτος. Του χρόνου την άνοιξη πάλι. Πλέον η εποχή δεν είναι κατάλληλη για ζευγαρώματα και μία επόμενη γέννα μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στα καναρίνια σου.
 
Back
Top