Γενικά Αρσενικό κοκατίλ σε οίστρο

Nikolettaa

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Γεια σε όλους,

Τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει το ημιάγριο αρσενικό κοκατιλ μου να βγάζει πολύ δυνατές κραυγές συνεχόμενες και να "γκρινιάζει" αρκετά. Στην αρχή δεν κατάλαβα για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς. Σήμερα όμως τον είδα να ερωτοτροπεί με ένα παιχνίδι του, οπότε λογικά είναι λόγω ορμονών αυτή η αλλαγή και θέλει να ζευγαρώσει. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω να κάνει έτσι με κάποιο παιχνίδι. Αυτήν τη φορά τον σταμάτησα και είχα διαβάσει ότι πρέπει να αφαιρείται κάθε αντικείμενο με το οποίο ερωτοτροπεί. Θα ήθελα όμως και τις δικές σας συμβουλές. Πρέπει να τον σταματάω ή να τον αφήνω; Έχω και δεύτερο αρσενικό στο κλουβί αλλά είναι πολύ πιο μικρό σε ηλικία. Επίσης είχα διαβάσει ότι πρέπει να μειώσω την πρόσληψη φωτός. Θα βοηθήσει να περάσει ο οίστρος του αν αρχίσω να τα βάζω για ύπνο λίγο πιο νωρίς; Τώρα τα σκεπάζω στις 8-8:30.
Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
 
@sarpijk ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές. Θα αρχίσω να τα σκεπάζω τότε. Αν όμως συνεχίζει και με αυτές τις αλλαγές να "ερωτοτροπεί" πρέπει να τον διακόπτω ή όχι;
 
Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα ξανά τις συμβουλές σας στο ίδιο θέμα. Έχω κάνει ο,τι μου προτείνατε, κλείνω κουρτίνες, τους βάζω πιο νωρίς για ύπνο, εχω απομακρύνει τα παιχνίδια που τον απασχολούσαν έτσι.
Όσο δεν είχα καθόλου παιχνίδια στην οροφή του κλουβιού, είχε σταματήσει αλλά μόλις βάλω οτιδήποτε σε παιχνίδι, ξανα αρχίζει.

Το θέμα μου είναι τώρα οτι έχει αρχίσει να μιμείται αυτη τη συμπεριφορά ο μικρός μου, είναι 9 μηνών. Όταν πάει να κάνει κάτι τέτοιο ο μεγάλος, τσακώνονται έντονα και μετα ξεκινάει να τον μιμείται και ο μικρός.

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και που ξανα άνοιξα το θεμα αλλα ξέρω πως 9 μηνών είναι μικρός ακόμα για να έχει τέτοια ένστικτα.

Οταν συμβαίνει αυτό, τον απομακρύνω και τον απασχολώ κάπως αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας και αν ξέρετε γιατί συμβαίνει όλο αυτο. Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Back
Top