Γενικά Αρσενικό ξεκίνησε να κελαηδάει ενω ζευγαρώνει

takis xeru

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουν 2023
Μηνύματα
4
Εχω ενα ζευγαρι, εναν αρσενικο αχατη κ ενα θυληκο λευκο. Ενω το θυληκο σημερα εκαμε το 5ο αυγουλακι τις, ο αρσενικος ξεκινησε να κελαηδαει σημερα απο το πρωι σχεδον οπως πριν το βαλουμε μαζι την θυληκια.
2 μηνες τωρα που ειναι μαζι τραγουδαει μονο λιγο πριν την συνευρεση..
Ειναι κατι φυσιολογικο; σας εχει ξανατυχη;
 
Τα δικά μου τα αρσενικά συνεχώς κελαηδούν σε όποια φάση κι αν βρίσκονται! Είτε κλωσσάνε οι θηλυκές τους είτε ταΐζουν τους νεοσσούς! Το θεωρώ φυσιολογικό! Σκέψου ότι μπορεί να κελαηδανε από το άκουσμα του νερού της βρύσης που τρέχει ή από κάποιο πουλί που άκουσαν, λόγω ανοιχτού παραθύρου ή από κάποιο άλλο αρσενικό ή θηλυκό που έχεις στο σπίτι ή από κάποιο τραγούδι ή μουσική ή ακόμα και από κάποια μηχανή που άκουσαν να περνάει από στο δρόμο!
 
Τάκη, γενικά συμφωνώ με την απάντηση που σου δόθηκε. Η αλήθεια είναι ότι, όταν ψάχνουν / καλούν κοντά τους θηλυκό, τα αρσενικά καναρίνια κελαηδούν πιο συχνά και με μεγαλύτερη διάρκεια. Όταν επίσης ακούν φωνές από εν δυνάμει ανταγωνιστές. Αλλά το κελάηδημά τους πριν τη συνεύρεση που αναφέρεις είναι πιο ιδιαίτερο, πιο έντονο, πιο πανηγυρικό και συνοδεύεται από έναν συγκεκριμένο βηματισμό πάνω στην πατήθρα, κοιτώντας προς το θηλυκό.
 
Ναι το εχω παρατηρηση οτι ειναι διαφορετικο στο καλεσμα, απλα το ανεφερα οτι δυο μηνες που ειναι μαζι μονο αυτο το κελαηδησμα κανει.
Η αληθεια ειναι οτι κελαηδουσαν λιγο πιο εντονα τα καναρινια ενος γειτονα οποτε ισως γιαυτο να το πειρε απανω του κ να σολαρε ολη μερα..
 
Η αληθεια ειναι οτι κελαηδουσαν λιγο πιο εντονα τα καναρινια ενος γειτονα οποτε ισως γιαυτο να το πειρε απανω του κ να σολαρε ολη μερα..
Αν θέλεις, αύριο το πρωί, όταν δεν θα ακούγονται τα καναρίνια του γείτονα βάλε ήχους κελαηδήματος καναρινιού και πιθανότατα θα παρατηρήσεις ότι άμεσα θα ξεκινήσει να κελαηδά, ίσως, ανάλογα και με τη φάση του θηλυκού, να πάρει στάσεις ζευγαρώματος ο αρσενικός
 
Back
Top