Φροντίδα Αρσενικό Gouldian δεν κελαηδάει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pantazo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pantazo

PB Member
Εγγραφή
19 Αυγ 2008
Μηνύματα
213
Πόλη
Καλλιθέα
Το αρσενικό από το ζευγάρι των Gouldians δεν κελαηδάει😕. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει. Το έχω μαζί με το θηλυκό (δεύτερο, το πρώτο θηλυκό πριν από 1 1/2 χρόνο περίπου πέθανε ανεξήγητα). Το κλουβί είναι τοποθετημένο στη κουζίνα του σπιτιού μου δίπλα σε μπαλκονόπορτα. Η συμπεριφορά του σε σχέση με το θηλυκό θα έλεγα ότι είναι μαλλον κανονική (δηλαδή κατά περίπτωση εκτελεί τον ερωτικό χορό). Το ζευγάρι προς το τέλος του καλοκαιριού είχε κάνει αυγά τα οποία δεν κλώσσησε☹. Αντώνης
 
Αλέξανδρε, κελαηδούσε και σε κάποια στιγμή πριν 2 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) σαν να είχε πάθει ακάρεα τραχείας (δεν είμαι σίγουρος, το βράδυ έκανε ένα θόρυβο σαν να έσπαγε σποράκια), έκανα θεραπεία και το σύμπτωμα εξαφάνίστηκε. Ίσως να είναι αυτή η αιτία. Δεν θυμάμαι από τότε (;) να το έχω ακούσει να κελαηδάει.
 
Τζωτζίνα, το ξέρω αλλά προς το παρόν δεν έχω άλλη λύση. Όλα τα άλλα προφανώς τα προσέχω.
 
Αλέξανδρε, είναι ωραία πουλιά με έντονους χρωματικούς συνδυασμούς και πολύ ενδιαφέρον τρόπο ζωής και αναπαραγωγής. Τα δικά μου δεν τα έχω ευχαριστηθεί υπό την έννοια ότι δεν έχω κάνει ένα πλήρη κύκλο αναπαραγωγής ώστε να δω όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Σε κάποια στιγμή που είχαν γεννήσει και δεν κλωσσούσαν τα αυγά τους τα έτρεχα με την μηχανή να τα δώσω στον Οδυσσέα (Dianante de gould) ώστε να τα βάλει στους κοινωνικούς σπίνους που είχε. Τέτοιο εγχείρημα δεν είχα ξανακάνει!
 
Όχι. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να βάλω να ακούσει το κελάηδισμα από άλλο αρσενικό (το έχω κατεβάσει από το Internet) ώστε να δω τις αντιδρασεις και των δύο. Παρεπιπτόντως ασχολούνται και τα δύο με τη φωλιά τους.
 
Σαν συνέχεια του αρχικού ερωτήματος θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής: το αρσενικό πέρασε μια περίοδο όπου έχασε ξαφνικά το πτέρωμά του κάτω από το λαιμό. Το χώρισα από το θηλυκό, του έδωσα ιωδιούχο νερό, κάποιες βιταμίνες κτλ και μετά από ένα μήνα ξαναέγβαλε φτερά (λευκά ενώ αρχικά ήταν μωβ). Τώρα το έβαλα μαζί με το θηλυκό. Την πρώτη μέρα ήταν δραστήριο υπό την άποψη ότι χοροπηδούσε το κλαδάκι δίπλα στο θηλυκό. Μετά νέκρα... Κάθονται και τα δύο απαθεί λες και βαριούνται τη ζωή τους. Τι λέτε να αλλάξω αρσενικό μήπως και το θηλυκό δει καμμιά άσπρη μέρα;
 
Η διάταξη των κλουβιών στην κουζίνα...
 

Συνημμένα

  • 20090331_0925.webp
    20090331_0925.webp
    45,7 KB · Προβολές: 94
Το έχω διαβάσει. Αν υπήρχε πρόβλημα θα ήταν γενικότερο. Τα υπόλοιπα όλα είναι μια χαρά.
 
Back
Top