Ασθένειες Αρχίζει να κλείνει το μάτι από το καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης VickyAnn
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

VickyAnn

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2022
Μηνύματα
3
Πόλη
ΛΗΜΝΟΣ
Καλημερα σας, εχω ενα καναρινι και τις 3-4 τελευταιες μερες το ενα ματι του εχει αρχισει να κλεινει αλλα παραμενει σταθερο οπως στις φωτογραφιες. Ξερεις καποιος τι μπορει να συμβαινει και τι πρεπει να κανω?
 

Συνημμένα

  • 1670149718908.webp
    1670149718908.webp
    9,1 KB · Προβολές: 27
  • 1670149718924.webp
    1670149718924.webp
    9,1 KB · Προβολές: 27
Ένα από τα σχετικά άρθρα που υπάρχουν στο φόρουμ κ σου παραθέτω απόσπασμα.
Όταν πρωτοεμφανιστεί ένας ερεθισμός στο μάτι που συνήθως συνοδευτεί από μικρή απώλεια πτερώματος περιφερειακά, η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνουμε είναι πρώτα με τεχνητά δάκρυα (αμπούλες με σταγόνες που κυκλοφορούν στα φαρμακεία) και μετά με αφέψημα χαμομηλιού να καθαρίσουμε την περιοχή αλλά και να εκμεταλλευτούμε την αντιφλεγμονώδη αλλά και ήπια αντιβακτηριδιακή δράση του χαμομηλιού.

Μια περίπτωση που ίσως βοηθηθεί από αυτό, είναι και η φραγή του αδένα των δακρύων για άγνωστο λόγο, που ίσως διορθωθεί.

Όταν το οίδημα δεν δείχνει να υποχωρεί τότε η χρήση τοπικής αντιβιοτικής οφθαλμικής αλοιφής ή σταγόνων, όπως tobrex, tobradex, garamat, politrim, ίσως βοηθήσει.
[automerge]1670161867[/automerge]
Καλό θα ήταν να το δει πτηνιατρος. Μέχρι τότε ακολούθησε τις οδηγίες. Επίσης θέλει καλό καθαρισμό στις πατηθρες που πιθανόν να τρίβει τα ματάκια του πάνω. Κ το tobrex από ότι έχω διαβάσει, πρέπει να είναι το παιδικό χωρίς κορτιζόνη.
Βοηθητικό για την εφαρμογή του tobrex είναι αυτό
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ανάλογα με την ασθένεια (διότι η εικόνα του πουλιού δείχνει οτι υπάρχει ασθένεια) ευλογια , τριχομονάδα , ορνίθωση υπάρχει και διαφοροποίηση στα συμπτώματα που αφορούν τα μάτια. Το Τobrex (αλοιφή) βοηθά επικουρικά την πιθανότητα τοπικών μολύνσεων αλλα φυσικά δεν στοχεύει στην ρίζα του προβλήματος. Η απάντηση θα δοθεί μόνο με εργαστηριακές εξετάσεις απο εξειδικευμένο κτηνιατρίο.
 
Δυστυχώς στο νησί μας δεν υπάρχει πτηνίατρος ή κάποιος κτηνίατρος που να γνωρίζει γι άυτο είπα να δοκιμάσω μήπως βοηθηθώ από εσάς. Πάντως η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει καθόλου. Τρώει και κελαηδάει κανονικά ! θα δοκιμάσω και το χαμομήλι και το το Tobrex και ελπίζω να βοηθήσουν την κατάσταση. Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Το χαμομήλι κ το tobrex είναι καλά μέχρι να το δει πτηνιατρος. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει πτηνιατρος όπως συμβαίνει εδώ, θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις με το διαγνωστικό της Κομοτηνής. Να στείλεις κουτσουλιές σύμφωνα με τις οδηγίες τους κ να γίνει διάγνωση. Το κόστος είναι προσιτό περίπου στα 35 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

 
Back
Top