Γενικά Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το δει ο καταστηματάρχης

seemsfunny

PB Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2017
Μηνύματα
1.113
Πόλη
Ιωάννινα
Δεν ξέρω πως κοίταξε η Δέσποινα ψηλά στο συγκεκριμένο σημείο και το είδε αλλά για να βγάλω τις φωτογραφίες έκατσα στα πλάγια από την βιτρίνα ώστε να μην φαίνομαι.
 

Συνημμένα

  • bird.webp
    bird.webp
    47,8 KB · Προβολές: 84
  • bird1.webp
    bird1.webp
    16,7 KB · Προβολές: 84
Για κάποιο λόγο είχε μπει δύο φορές το θέμα. Πάντως όσο και αν προσπαθούν οι άνθρωποι τα πτηνά πάντα βρίσκουν λύσεις. Ας μην ξεχνάμε και το κοκατού...
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αγαπημένοι μου φίλοι δεν είναι ότι έχω και αγαπάω τα περιστέρια, όμως αυτό με τα σύρματα... Παραπάει, δεν μπορεί να τα διώχνει, πρέπει να τα ακρωτηριάσει; Καλή συνέχεια.
 
Αγαπημένοι μου φίλοι δεν είναι ότι έχω και αγαπάω τα περιστέρια, όμως αυτό με τα σύρματα... Παραπάει, δεν μπορεί να τα διώχνει, πρέπει να τα ακρωτηριάσει; Καλή συνέχεια.
Ποια σύρματα Γιάννη; Οι ακίδες αυτές τα ακρωτηριάζουν τα πουλιά;
 
Καλημέρα, Συνονόματε αυτές οι ακίδες τραυματίζουν τα πόδια τους και στο τέλος ακρωτηριάζονται. Υπάρχει η λάθος εντύπωση (η ανθρώπινη) ότι στα πουλιά αρέσει το μέρος και γι΄αυτό πάνε εκεί. Δεν σκέφτηκε κανένας ότι εκεί "μόνο" μπορούν πλέον να φωλιάσουν, δεν έχουν πολλές επιλογές. Δείτε τι συμβαίνει σε λίγα τετραγωνικά που απεικονίζει η φωτογραφία : τέντες, διαφημιστικές πινακίδες, κιρκοντίσιον... Που θα πάει το πουλάκι; Καλή συνέχεια.
 
Προφανώς ξέρουν τα πουλια κ βρίσκουν σημείο πρόσβασης που ναναι ασφαλές! Πάντως σε γείτονες που έχω δει στην Αθήνα, που μένει ο πατέρας μου, με δίκτυα και σύρματα όλο το μπαλκόνι, πάλι τα περιστέρια φτιάχνουν φωλιές ενώ τα παραδίπλα μπαλκόνια είναι χωρίς προφύλαξη.
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι η δυσκολία της πρόσβασης δίνει ασφάλεια στο ζευγάρι γιαυτο και τα προτιμούν για φωλιές.
 
Αυτά τα σύρματα και ακίδες δεν τραυματίζουν τα περιστέρια. Δεν είναι χαζά πουλια. Τα βλέπουν και δεν πάνε να τρυπηθούν επάνω. Προσπαθούν να περάσουν πίσω από αυτά.

Τα περιστέρια χάνουν δάκτυλα από άλλες αιτίες. Τα πιο συχνά στην χωρα μας είναι - ανθρώπινα μαλλιά, ίνες και νήματα που βρίσκονται στο δρόμο και μπλέκονται στα πόδια τους. Και, ναι, ανθρώπινα μαλλιά! Στις κρύες χώρες όπου κάθε χειμώνα πέφτει πολύ χιόνι, εκεί χρησιμοποιούν το αλατι για τους δρόμους. Το αλάτι φταίει για το χάσιμο τον δακτύλων και ποδιων στα πουλια.

Ακίδες συνήθως είτε δεν βάζουν σωστά, είτε δεν βάζουν συνεχόμενα και σαν αποτέλεσμα το πουλί να συνεχίζει να κάθεται εκεί που δεν πρέπει. Είναι όντως πρόβλημα για μερικά καταστήματα.

Δεν πρέπει να μας πειράζει να διώξουμε τα περιστέρια από τα μπαλκόνια και παράθυρα αν η παρουσία τον περιστεριών πραγματικά μας εμποδίζει. (να τα διώξουμε όμως πριν να προλάβουν να γεννήσουν). Τα περιστέρια θα βρούν άλλη φωλια. Και αν δεν βρούν κάποια χρονια δεν καηκε και ο κόσμος. Αντίθετα ο πληθυσμός τους μπόριε να κάνει αυτορρύθμιση με αυτό το τρόπο.

Είχα και εγώ παλιά φωλιές στο μπαλκόνι και ξέρω πως το κάνουν το χώρο. Έχω μεγαλώσει πολλά περιστέρια που μου έφερναν φίλοι που καθάριζαν τα μπαλκόνια και βρίσκανε μικρά.

Χρεάζεται λίγο παραπάνω υπευθυνότητα από τον άνθρωπο. Και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι... Και άνθρωποι και πουλια.
 
Ακίδες συνήθως είτε δεν βάζουν σωστά,
Πωλίνα, πώς δλδ θα πρέπει να μπαίνουν οι ακίδες, εκτός από συνεχόμενα;
Το αλάτι φταίει για το χάσιμο τον δακτύλων και ποδιων στα πουλια.
Δλδ τι κάνει το αλάτι στα δάκτυλα των ποδιών των πουλιών;
 
@ianos
Τις ακίδες οι περισσότεροι τα βάζουν μονο εκεί που υπάρχει το πρόβλημα. Ας πούμε πάνω από την πινακίδα του καταστήματος... ενώ ακριβώς διπλα από πλάι υπάρχουν περιοχές που το περιστέρι μπορεί να περάσει και να κάθεται ακιβός διπλα στις ακίδες. Είτε τα βάζουν στην άκρη - άκρη και τα περιστέρια πάνε να φωλιάσουν στο βάθος (πίσω από τις ακίδες όπως στην φωτό αρχική). Ενώ αν θα τα βάζανε αντίθετα (στο βάθος) το περιστέρι δεν θα μπορούσε να χτίσει την φωλια ούτε στο βάθος ούτε στην άκρη. Θέλω να πω, ότι αν ένα κατάστημα είναι αποφασισμένο να διώξει τα περιστέρια οι 2 μικρές γραμμές από ακίδες δεν αρκούν.

Για το τι κάνει το αλάτι με το πάγο μπορείς να διαβάσεις πιο αναλυτικά στο internet, απλά από μαθήματα χημείας θυμάμαι ότι κάνει κάψιμο. (κάψιμο από κρύο).
[automerge]1591540216[/automerge]
Δλδ τι κάνει το αλάτι στα δάκτυλα των ποδιών των πουλιών;

What happens if you put salt and ice on your skin?
The combination burns your skin, not with heat, but with cold, in much the same way excessively cold air can burn exposed skin on a winter's day. The burn is caused by frostbite, and it happens because salt lowers the temperature at which ice melts.
 
Back
Top