Ασθένειες Ασθένεια ή αποτέλεσμα πτερόροιας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giospa

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Αθήνα
καλημέρα σας και καλή Κυριακή να έχουμε. Η κανάρα μου μάλλον δεν είναι καλά. Δεν ξέρω αν έχει κάτι ή απλά αν είναι από την πτερόροια. Αρχικά από όταν δώ τα πρώτα έντονα πούπουλα τους βάζω pterophene. Η κούκλα μου μέχρι χτές έδειχνε καλά. Χτές την είδα λίγο κακοδιάθετη και την είχα έντονα το νού μου. Σήμερα το πρωί δεν ήταν καθόλου καλά. Κάθονταν με τα δύο πόδια στο κλαρί και γέρνει το κεφάλι και έχει κλειστά τα μάτια. Δεν έχει φάει καθόλου. της έβαλα αβγό και έφαγε μια μπουκια και το άφησε. Φτερά σίγουρα χάνει και αρκετά.
Σας ανεβάζω φωτογραφίες της. Την σκέπασα και την έχω μέσα να είναι ήρεμη. Κοιμάται συνέχεια τώρα. της έβαλα και χαρτί για να σας στείλω κουτσουλιές αλλά εδώ και καμιά ώρα δεν έχει κάνει κάτι. την έχω από τον Απρίλη και μέχρι τώρα δεν είχε αρρωστήσει ξανά ούτε την είχα δει πώς αντιδρά στην πρερόροια. Τί λέτε να έχει και πώς να κινηθώ; Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.
42435664_488032991682975_1103842943380226048_n.webp 42344857_2001307703265862_4910210464819970048_n.webp
 
Ακόμα κάθεται στο ίδιο κλαράκι, ακίνητη και κοιμάται. Ακόμα και αν πάω κοντά δεν ασχολείται μαζί μου ατάραχη μένει. η μοναδική κουτσουλιά που έχει κάνει από το πρωί είναι σαν νερό χωρίς στερεό μέρος. Η ουρά της είναι κατεβασμένη. Απομάκρυνα τα κλουβιά με τα παιδιά της και τον αρσενικό έτσι ώστε αν είναι κάτι κολλητικό να μην έχω και άλλα. σας στέλνω φωτογραφίες την κοιλιά της. Πώς μπορώ να την βοηθήσω για σήμερα; Νομίζω πως έχει αρχίσει και ανασαίνει βαριά.
42396127_679587825759850_1135159035994046464_n.webp
42311780_353538821882109_3954099166468112384_n.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπερα..
Εχθές εχασα την καναρα μ μαλλον απο το ιδιο προβλημα.. Τη τελευταια εβδομαδα εχασε πολλα πουπουλα στην αρχη πιστευα οτι οφειλοταν στη πτερρορια ομως μετα απο κανα 2 3 μερες ηταν κακοκεφη καθοταν στον πατο του κλουβιου ετρεγε και επινε νερο ομως και παλι δεν ειχε δυναμη γτ φαινοταν οτι δεν μπορουσε να σταθει στο κλουβι.. Ο ειδικος μ ειπε οτι λογω της πτερροριας και του οτι ο οργανισμός ηταν αδύναμος αρρώστησε και μ προτεινε μα βαλω φαρμακο στοψνερακι για μια βδομασα... Ξεκινησα τη θεραπεία ομως δεν αντεξε...
 
και εγώ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα... έχω κάνει ότι μπορώ. το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να περιμένω και αύριο απόγευμα να την πάω σε κάποιον γιατρό. Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω και πώς να την βοηθήσω. ☹
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
της έβαλα και χαρτί για να σας στείλω κουτσουλιές αλλά εδώ και καμιά ώρα δεν έχει κάνει κάτι.
Βάλε πάλι...
Υπάρχει δυνατότητα βοήθειας από κάποιον ειδικό?
 
το πουλάκι μολισ πέθανε... Τί να πώ; Τί να κάνω με τα άλλα για να μην είναι κάτι κολλητικό.. Δεν ξέρω τί έπαθε το προσεχα όσο περισσοτερο γίνονταν
 
Συμβαίνουν κι αυτά δυστυχώς.
Συνήθως οι ασθένειες παραμένουν καλά "κρυμμένες" από τα πουλιά κι όταν τις αντιληφθούμε είναι πλέον αρκετά "αργά" για να βοηθήσουμε.
Λυπάμαι.
 
☹ λογικά κάτι τέτοιο έγινε... Δεν γίνεται μέσα σε 24 ώρες να φύγει έτσι. ήπιε 2 γουλιές μερό με κόίταξε και έπεσε από το κλαδί.
πάω να χλωριώσω τα κλουβιά από τα παιδιά της και τον αρσενικό και μετά να θάψω εκείνη. Θα τους βάλω προληπτικά αντιβίοση στο νεράκι. όποια άλλη ιδέα έχετε και πρόταση δεκτή... Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και τη βοήθεια.
 
Εάν υπάρχει πτηνιατρος κοντά σου, μην θάψεις το πουλάκι. Πήγαινε το για νεκροψία ώστε να προλάβεις να σώσεις τα υπόλοιπα εάν έχουν κολλήσει κάτι.
 
Επειδη ειχα το πουλακι εξω καθε φορα που χτυπουσε λιγο ο ηλιος το κλουβι ανεβαινε στο κλαδι και καθοταν στον ηλιο ηθελε ζεστη.. Το εβαζα ετσι αλλα και παλι.. αλλιως αν δεν ριχε ηλιο καθοταν στον πατο. Και συνεχεια κοιμοταν

Μηπως αν το ειχες εξω το επιανε τ ρευμα; Εγω αυτο σκεφτομουν αλλα παντα ολα τα πουλια π ειχα τα ειχα στο ιδιο μερος και δεν επαθαν τπτ. Αλλα θα μ πεις καθε οργανισμος ειναι και διαφορετικός.. Τι να πεις..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εάν υπάρχει πτηνιατρος κοντά σου, μην θάψεις το πουλάκι. Πήγαινε το για νεκροψία ώστε να προλάβεις να σώσεις τα υπόλοιπα εάν έχουν κολλήσει κάτι.
Οι πτηνίατροι δυστηχώς που υπάρχουν εδώ τριγύρω δεν ξέρω κατά πόσο ξέρουν. Όσες φορές χρειάστηκε το οτιδήποτε και πήγα δεν με βοήθησαν καθόλου. Μου έλεγαν βάλε αντιβίωση και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Μόνο μια φορά πέτυχα μια καταπληκτική κοπέλα αλλά δυστηχώς έφυγε από εδω. Θα δοκιμάσω μήπως ασχοληθεί κανένας από αυτούς ή κάποις άλλος σχετικά κοντά και βλέπουμε.

Μηπως αν το ειχες εξω το επιανε τ ρευμα;
Δεν το φυσάει ρεύμα καθόλου και ο ήλιος το βλέπει το πολύ για 5 λεπτα. Διαμορφώσαμε έτσι το μπαλκόνι ώστε να έχουν τις κατάληλες συνθήκες και να προστατεύονται και από τα υπόλοιπα πουλιά που μπορουν να τους επιτεθούν. τα βάζω μέσα μόνο στο πάρα πολύ κρύο και στην πάρα πολυ ζέστη αλλα τώρα δεν έγινε κάτι τέτοιο. Φέτος μάλιστα μέχρι και κουνουπιέρα τους έβαλα γτ ένασ γνωστός μου μου είπε πως είχε έξαρση η εβλογιά και μεταδίδονταν με κουνούπια.
 
Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου τύχει. Να έχεις όλη την καλή διάθεση να τρέξεις για να τα βοηθήσεις και να μην βρίσκεις γιατρό. Το ζω και εγώ και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Τι να πω! Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς.
 
Θα τους βάλω προληπτικά αντιβίοση στο νεράκι. όποια άλλη ιδέα έχετε και πρόταση δεκτή...
Πριν δώσεις αντιβίωση στρωσε αλουμινόχαρτο κάτω από τη σχάρα του κλουβιού σύλλεξε κουτσουλια/ιες και στείλε τις αυριο το πρωι σε εργαστήριο για ανάλυση... Αν βρουν κάτι ζήτα αντιβιόγραμμα για να σου δώσουν συγκεκριμένη αντιβίωση και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα σίγουρα.
Μπορείς να στείλεις τις κουτσουλιές στη Κομοτηνη και να σε καθοδηγήσουν εκείνοι.
Λυπάμαι για την απώλεια σου...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολυ κριμα

Στις φωτο αριστερα στο στερνο φαινεται μια μελανη περιοχη ή απλα σκια απο τα φτερα;
 
Θα τους βάλω προληπτικά αντιβίοση στο νεράκι.
Η αντιβίωση που θα δώσεις θα πάει σαν φάρμακο χαμένη, θα μειώσει τις άμυνες του οργανισμού των πτηνών και δεν θα κερδίσεις τίποτε.
Η αντιβίωση έχει αξία όταν γνωρίζουμε την αιτία (νόσο) και επιλέξουμε την κατάλληλη για την περίπτωση αγωγή. Κι αυτό το κάνουν μόνο οι γιατροί.
 
Back
Top