Ασθένειες Ασθένεια red siskin και η εξέλιξη της υγείας του

Εγγραφή
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Γέρακας
Καλημέρα σας. Είμαι μέλος του Α.Λ. Ο. Π. (AL118). Έχω ασχοληθεί σοβαρά με την εκτροφή καναρινιών τα τελευταία 3 χρόνια. Τα πουλιά που έχω είναι μαλινουά, χρώματος & από πέρυσι ξεκίνησα και βγάζω υβρίδια από red siskin. Όλη η εκτροφή μου στεγάζεται σε εξωτερικό χώρο. Γενικά δεν αντιμετώπισα εώς τώρα προβλήματα με ασθένειες στα πουλιά μου. Για πρώτη φορά εδώ και 20 ημέρες περίπου μου έχει αρρωστήσει το red siskin (αρρώστησε μόλις άλλαξε ο καιρός απότομα εάν θυμάστε με πτώση της θερμοκρασίας και άνοδο της υγρασίας).Από την πρώτη στιγμή το έβαλα σε κλουβί -νοσοκομείο χορηγόντας του sivotine της Bogena αλλά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.Ώσπου αποφάσισα χθες και ενημέρωσα τον κτηνίατρο μου γιά τα συμπτώματα της ασθένειας του και μου είπε να του χορηγήσω το Baytril 0,5% της Bayer. Πραγματικά από χθες μέχρι σήμερα είδα θεαματική βελτίωση. Τρώει πιο πολύ και έχει περισσότερη ενέργεια το siskin. Η θεραπεία που μου συνέστησε είναι 1ml Baytril σε 50ml νερού γιά 10 ημέρες και μετά βλέπουμε. Όπως σας προανέφερα τα πρώτα δείγματα της χορήγησης του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι πάρα πολύ ενθαρυντικά. Θα σας ενημερώσω γιά την τελική εξέλιξη της θεραπείας του siskin και εάν τα καταφέρει να επιζήσει.
Μάριος
 
Μάριε καλωσόρισες καταρχήν. :)

Ποια ήταν τα συμπτώματα της ασθένειας του πουλιού; Εξακολουθείς να το έχεις στο κλουβί νοσοκομείο;
 
Καλημέρα Σταύρο. Ναι εξακολουθεί να είναι στο κλουβί νοσοκομείο. Τα συμπτώματα του είναι φούσκωμα, φτερνίζεται και δεν έχει μεγάλη όρεξη να τρώει. Συνεχίζω την θεραπεία που μου σύστησε ο κτηνίατρος με Baytril 0,5%γιά άλλες οκτώ ημέρες και θα δούμε. Πάντως πιστεύω εάν ήταν κάτι πολύ σοβαρό δεν νομίζω να ζούσε τώρα το siskin.Ίσως είναι κρυωμένο.
 
Μάριε ενημέρωνέ μας αν θέλεις για τις εξελίξεις. Θα ήταν χρήσιμο για όλους μας να καταγραφούν.

Εύχομαι περαστικά :)
 
Δυστυχώς το siskin δεν άντεξε και ξεψύχησε τα ξημερώματα του σαββάτου. Πάλεψε σχεδόν ένα μήνα. Το πρόδωσε το αναπνευστικό του.
 
Μάριε ευχαριστούμε για την ενημέρωση... Λυπάμαι που δεν υπήρξε αίσιο τέλος ☹
 
Back
Top