Ασθένειες Ασθένειες οικόσιτων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης s.mp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

s.mp

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαρ 2009
Μηνύματα
54
Πόλη
Κατερίνη
1. Κατα διαστήματα και όταν ο καιρός είναι πολύ υγρός τυχαίνει σε κότες-φραγκόκοτες να παρουσιάσουν πρήξιμο στα μάτια και μετά τύφλωση.
2. Πρόσφατα βρήκα μια κότα να μην μπορεί να σταθεί καλά στα πόδια της.
Τέτοια περιστατικά πώς αντιμετωπίζονται καλύτερα; 😕
 
Εχετε επισκεφτεί ποτέ πτηνίατρο για αυτές τις περιπτώσεις;

Σε αυτο το αρθρο Αντιμετώπιση της αβιταμίνωσης Α στα πουλιά βρισκω καποια κοινα συμπτώματα με τα καναρινια. ( πρησμένα μάτια- ατονια λήθαργο) Μηπως πρόκειται για κατι αντιστοιχο; 😕 Πως σιτιζονται τα πουλιά;

Εχεις παρατηρησει τα συμπτώματα να εμφανιζονται μόνο με τις συγκεκριμενες καιρικές συνθήκες; Υπο άλλες συνθήκες ( κρύο, κάυσωνας) πως συμπεριφέρονται τα πουλιά;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η διατροφή τους περιέχει σιτάρι- καλαμπόκι-λάχανο και άγρια χόρτα.
Επισκεύθηκα κτηνίατρο (όχι πτηνίατρο)και μου έδωσε αντιβίωση. Πραγματικά είδα κάποια βελτίωση.
Διαβάζοντας όμως Τζωρτζίνα τα συμπτώματα των καναρινιών διαπιστώνω ότι συμβαίνουν παρόμοια πράγματα και σε κότες. (Δεν θανατώνεται το πουλί με το πρήξιμο των ματιών αλλά εξαντλείται)
Έτυχε σε μένα να αρρωσταίνουν μετά από παρατεταμένες βροχοπτώσεις.
Σκέφθηκα μήπως πίνουν νερό βρώμικο μιας και το λερώνουν αμέσως.
Πάντως η κινητικότητά τους είναι κανονική απλά κλείνει το ένα μάτι πρώτα δεν βλέπουν απ τη μία μεριά, σε λίγες ημέρες κλείνει και το άλλο οπότε σχεδόν ακινητοποιούνται χωρις σίτιση.
 
Ποια ήταν η διάγνωση του γιατρου για την οποία συνέστησε αντιβίωση; Ποια ήταν η αντιβίωση και σε τι δοσολογία;
Σε καμια περίπτωση δεν αμφισβητώ την θεραπέια που συνέστησε ο γιατρός, απλά για να μαθαινουμε...
 
Διαβάζοντας ένα βιβλίο ορνιθολογίας διαπίστωσα ότι η ασθένεια που ταιριάζει στην περίπτωσή αυτή ονομάζεται "κόριζα". Οπότε ζήτησα την βοήθειά του κτηνίατρου να καλύψει την περίπτωσή μας με κάποιο φάρμακο.Αύριο θα σου γράψω το όνομα της αντιβίωσης.
 
Σοφία μου συγνώμη, αν καταλαβα καλά την διαγνωση τη έκανες εσυ, και ο γιατρος απλα συνεστησε την αντιβιωση; Μηπως θα ήταν σωστότερο να εβγαζε ο ίδιος ενα πορισμα εξεταζοντας το πουλί; Σου συνεστησε κατι άλλο περαν της αντιβιώσεως;

Χαίρομαι που παρουσίασαν βελτίωση τα πουλιά:)
 
Σοφια μου γεια σου! Δεν αναφερεις πολλα για τις συνθηκες που ζουν οι κοτουλες σου δηλ. μεγεθος κοπαδιου σε σχεση με το χωρο που τα εχεις, αν προσθεσες προσφατα νεα πουλια, ποσο χρονικο διαστημα αντιμετωπιζεις το ιδιο προβλημα και αλλα που θα βοηθουσαν για μια καλυτερη εικονα. Υποθετω οτι εχεις περιπου 25 πουλια διαφορων τυπων(αυγοπαραγωγης κρεατοπαραγωγης) που βοσκουν ελευθερα. Τα λιγα που αναφερεις μπορει να ειναι συμπτωματα απο εναν μακρυ καταλογο ασθενειων. Στην θεση σου θα απομονωνα το πουλι που παρουσιαζει προβλημα σε ησυχο,ζεστο μερος με φρεσκια τροφη, καθαρο νερο ψαχνοντας ταυτοχρονα για γιατρο. Θα το φροντιζα ξεχωριστα και μετα απο τα υγιη. (Μπορεις να απευθυνθεις στην κτηνιατρικη σχολη του Αριστοτελειου, στο τμημα πτηνοπαθολογιας ή ακομη καλυτερα να επικοινωνησεις με καποιον πτηνιατρο Παρακολουθωντας τις επομενες 3-5 μερες τα υπολοιπα προσεχτικα για συμπτωματα, ειδικα το βραδυ χωρις να τα αναστατωσεις προσπαθησε να ακουσεις την αναπνοη τους απο εξω αρχικα. Διαβασε και αυτο αν θελεις. PS47/PS044: Common Poultry Diseases
 
Aυτή τη συιγμή όλα βαίνουν καλώς. Όλα τα ζωάκια μου είναι στην υγεία τους πολύ καλά και τα περιποιούμαι με πολύ αγάπη. Κάποιες φορές όμως σπάνια μου συμβαίνει η περίπτωση. Τότε πραγματικά τα απομονώνω και τα περιποιούμαι ιδιαιτέρως.
Την επόμενη φορά που θα μου συμβεί θα επισκευθώ πτηνίατρο.
Έχω 30 κοτούλες και 5 φραγκόκοτες ο χώρος είναι 5χ2. Βόσκουν ελεύθερα την ημέρα σε χώρο 2 στρεμάτων. Κάποιες φορές συμβιώνουν και μικρότερα πουλιά που προέρχονται απ τις ίδιες.
 
Georgina είχα υποσχεθεί ότι θα σου γράψω το φάρμακο και την αναλογία που μου συνέστησε ο κτηνίατρος εφόσον του ανέφερα τα συμπτώματα.
MICO-VET W.S.P. (υδατοδιαλυτή σκόνη τυλοζίνης) για τον έλεγχο των λοιμώξεων απο mycoplasma synoviae
Για όρνιθες και ινδόρνιθες σε αναλογία 0,5gr. Ανα λίτρο νερού. (απο 48-72 ώρες)
Η κοτούλα που είχε πέσει απο τα πόδια της μετά την θεραπεία των 72 ωρών με MYCO-VET V.S.P σήμερα είναι μια χαρά.
 
Έχω 30 κοτούλες και 5 φραγκόκοτες ο χώρος είναι 5χ2. Βόσκουν ελεύθερα την ημέρα σε χώρο 2 στρεμάτων. Κάποιες φορές συμβιώνουν και μικρότερα πουλιά που προέρχονται απ τις ίδιες.
Eιμαι σιγουρη οτι τις αγαπας πολυ!Χαιρομαι για αυτες και για σενα
! Σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες για το φαρμακο και την καλη εξελιξη! Σοφια μου αν θες.. Κρατα σημειωσεις. 🙂Κανε μια αγκαλιτσα την... μικρη κι απο μενα 😉(τι ηλικια εχει;)! Αληθεια τις φραγκοκοτες που μπορει να τις βρει οποιος ενδιαφερεται; 😉
 
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια πράγματι αγαπώ τα ζώα και χαίρομαι όταν είναι όλα καλά στην υγεία τους. (η κοτούλα είναι ενός έτους μεγαλομένη σαν μαναράκι)
Frania Εγώ αγόρασα μικρά φραγκοκοτάκια απ τη λαϊκή αγορά της Κατερίνης στην οποία κατεβαίνουν πτηνοτρόφοι που ασχολούνται με το είδος κάθε Σάββατο.
 
ΑΑΑα! Στην λαικη; Δυστυχως δεν εχουμε τετοιες ευκαιριες εδω. Περιμενα πως και πως να ερθει οΜαιος παλια για να παρω απο τηνΑμερ. Σχολη με σειρα προτεραιοτητας(τηλ. Προπαραγγελια) 10 θυληκα μπαλακια με οδοντογλυφιδες για ποδαρακια, μου χαριζαν και ενα κοκκορακι τα μεγαλωνα αλλα τους ειχε αφαιρεθει το ενστικτο της φυσικης αναπαραγωγης με την μεθοδο της επιλογης. Το ελυσα στην πορεια. Οταν θα διαθετω το καταλληλο χωρο θα ερθω στην Κατερινη για ενα ζευγαρακι. Διαφορες ειδες στην συμπεριφορα μεταξυ τους;
 
Tα πρώτα αυγουλάκια που μου δώσανε τα κλώσσισε μια κοτούλα και τα μεγάλωσε. Πρόσεξα ότι μετά απο ένα σημείο υποφέρανε τα καημένα διότι η κλωσσαριά κότα ήθελε να αποδεζμευτεί απο τα μικρά της ενώ τα φραγκοκοτάκια την ψάχναν επίμονα διότι ενστικτοδώς την θεωρούσαν μέλος μιάς ομάδας που κινείται ομαδικά και υπερασπίζεται ο ένας τον άλλο κλπ.
Αυτή την στιγμή έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα κάναν την δική τους συντροφιά μικρά και μεγάλα και τα συναντάς πάντα όλα μαζί.
 
Τα μικρά που πήρα απο το εμπόρειο και τα δεύτερα που έβγαλα εγώ είχαν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Θα χαρώ πολύ αν έρθεις Κατερίνη
 
Παιδιά, έχω πρόβλημα με ένα κοκοράκι. Απο τις αρχές της εβδομάδας δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη (βέβαια τρώει και πίνει κανονικά). Σήμερα παρατήρησα οτι αρχίζει και χάνει την ισορροπία του και επίσης οι φτερούγες του είναι κάπως πεσμένες προς τα κάτω. Είναι περίπου 5 μηνών και ζεί σε ένα κοπάδι των 20 πουλερικών (κότες - φραγκόκοτες). Το κοτέτσι είναι 15 τ. Μ. και ο χώρος που κινούνται την ημέρα είναι 2,5 στρέμματα. Μπορώ να κάνω κάτι προληπτικά ή να απευθυνθώ κατευθείαν στον κτηνίατρο. Είναι πολύ όμορφο και δεν θέλω να το χάσω...
 
Σωστή κίνηση είναι η επίσκεψη σε κτηνίατρο άμεσα.
Ίσως προλάβεις.
 
Back
Top