Ασθένειες Ασπρίσματα στο ράμφος

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης xtou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xtou

PB New Member
Πόλη
Αγία Βαρβάρα
Καλημέρα το ράμφος μια κανάρας είναι σαν να έχει ασπρίσματα, (είναι το ίδιο πουλάκι που δεν έχει πούπουλα γύρο από το μάτι του). Δείχνε σαν να έχει σηκωθεί σε αυτό το σημείο όπως όταν χτυπάμε τα νύχια μας.
Το έχω απομονώσει από τα υπόλοιπα πουλιά. Δεν δείχνει να έχει χάσει την όρεξη του πετά περά-δοθε και μιλάει συνέχεια.

Τι να κάνω;

Πολυ πιθανον να προκειται για παρασιτα του γενους knemidocoptes pilae τα οποια προσβαλουν την γωνια του ραμφους και την περιοχη γυρω απο τους οφθαλμους το ραμφος παρουσιαζει ανωμαλη αναπτυξη και διαβρωσεις το ασπρισμα που αναφερεις ειναι χαρακτηριστικο της προσβολης απο τα παρασιτα αυτα η διαγνωση στηριζεται στις χαρακτηριστικες αλλοιωσης καθως και στις μικροσκοπικες εξετασεις επιχρισματων απο της προσβεβλημενες περιοχες η θεραπεια ειναι αποτελεσματικη και κυριως οταν γινεται στα αρχικα σταδια το φαρμακο πρωτης επιλογης ειναι η ιβερμεκτινη το Pulmosan της beaphar μια σταγονα στο γυμνο απο φτερα δερμα της περιοχης μεταξυ της βασης των πτερυγων επισης συνισταται η τονωση του πτηνου με βιταμινες Π.Ι.Ιορδανιδης παθολογια πτηνων αναψυχης

Χαράλαμπε νομίζω πως θα πρέπει να το πας σε ένα γιατρό αν έχεις υπόψη σου κάποιον.

Άσπρισμα στο ράμφος και φούσκωμα μπορούν να προκαλέσουν τα ακάρεα αλλά αυτό που αναφέρεις με τα μάτια θα μπορούσε να παραπέμψει και σε μύκητες. Επειδή όμως η βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη θεραπεία είναι η σωστή γνωμάτευση, νομίζω πως θα πρέπει να το δει κάποιος ειδικός.

και ακομα χειροτερα σε αυτα που λεει ο σταυρος να εχει 2 συμπτωματα απο 2 διαφορετικες ασθενειες οπου εκει χρειαζεσαι γιατρο να σου πει τι να κανεις

Φιλε μου εγω θα σημφωνησω με τον Απόστολο θα σου πρότεινα να απολυμάνεις όλα τα σκευή να αρχίσεις να χορηγείς βιταμίνης Α και επάλειψη με bogena epithol

Υ. Γ. Περαστικουλια

Χρησιμοποίησα προχθές την Pulmosan της beaphar.
Μετά από πόσο διάστημα πρέπει να δω σημάδια βελτίωσης;

Back