Ασθένειες Ασπρη φουσκαλα στο ποδι κοκατιλ

Μεσολογγι

PB Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2008
Μηνύματα
108
Πόλη
Μεσολόγγι
Ενα απο τα τρια κοκατιλ μου εβγαλε μια ασπρη φουσκαλα στο ποδι του. Τι να κάνω; Σημερα το παρατηρησα.
 
Θα ήταν πολύ χρήσιμο και για τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ, αν μας έλεγες τί διαγνωση έκανε ο γιατρός και τι σκέυασμα σου πρότεινε σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν και καποιοι άλλοι ενα παρόμοιο περιστατικό. Η καθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική, αλλά δεν βλάπτει να μαθαίνουμε! 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το φαρμακο ηταν ενα χαπι που το ανακατευες στο νερο του. Με την πρωτη φορα που το ηπιε μετα απο λιγο επεσε η φουσκαλα. Δεν θυμαμαι το ονομα του σκευασματος αλλα μου ειπε οτι προηρθε απο μολυνση ποδιον λογω ξυλινων πατηθρων οχι καθαριοτητας.Αλλαξα αμεσως τις ξυλινες πατηθρες με πλαστικες επειδη μου ειπε οτι οι ξυλινες οσο και να τις πλενεις αποροφουν βρωμιες.
 
.Αλλαξα αμεσως τις ξυλινες πατηθρες με πλαστικες επειδη μου ειπε οτι οι ξυλινες οσο και να τις πλενεις αποροφουν βρωμιες.

Λαθος! Αν τις παρεις απο καποιο αγροκτημα θα ναι μια χαρα κι οχι απο το κεντρο της Αθήνας μονο καμια κουτσουλια μπορει να χει απο καποιο αλλο πουλακι!

Αν δουμε οτι εχει καποια κουτσουλια απλα δεν χρησιμοποιουμε αυτην την πατηθρα. Μπορεις να τις αποστειρωνεις με καυτο νερο και ξυδι και καλο ξεπλημα και μην ανυσηχεις! Δεν θα χεις προβλημα.

Τις ξυλινες τις χρησιμοποιουμε οχι επειδη δεν μας αρεσουν οι πλαστικες αλλα για να φερνουμε τα πουλια πιο κοντα στο φυσικο τους περιβαλλον αλλα και για να ακονιζονται τα νυχια τους, ωστε να μην χρειαζεται να τους τα κοβουμε εμεις και να τα στρεσσαρουμε. Επισης βοηθανε και στο ακονισμα του ραμφους τους.

Οποτε αν μπορεσεις να βρεις καποια κλαδακια που δεν θα χουν καυσαερια και κουτσουλιες παρε τα πλυνε τα καλα και χρησιμοποιησε τα. Εγω παντως πιστευω οτι ο καλος δεν οφειλεται σε καποιο μικροβιο απο τις πατηθρες. Οσο ''βρομικες'' κι αν ηταν!Γιατι αν ηταν ετσι οταν πατανε τις κουτσουλιες τους πρεπει να γεμιζουν κουτσουλιες.Βεβαια αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη αλλα μου ακουγεται και λιγικο...
 
Νίκο, τι χάπι ήταν αυτό? Ηταν αντιβίωση, τονωτικό, αναλγητικό;
Σε τι ποσότητα νερού το διέλυσε; Το εδωσε μια φορά και τέρμα επιτοπου στο ιατρείο του και δεν χρειάζεται καποια επαναληπτική χορήγηση;

Δεν σε μαλώνω, απλά θελω να σου επιστήσω την προσοχή σε ορισμένα πράγματα όπως ακριβώς θα έκανες αν πηγαινες το παιδί σου στο γιατρό. Απο την στιγμη που πλήρωσες την επίσκεψη και μάλιστα αδρά, θα πρέπει να έχει απαίτηση να έχεις μια ολοκληρωμένη ενημερωση για την κατασταση της υγείας του πουλιού σου.
 
Ναι το εβαλε στο ιατρειο το χαπι σε μεγαλη ποτιστρα αλλα εγω πανω στον πανικο μου ξεχασα να τον ρωτησω τι της εδωσε.
 
Back
Top