Ασθένειες Αστάθεια σε καναρίνι που τρόμαξε

Panostimbrado

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2020
Μηνύματα
57
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους.σημερα το πρωί κατά τον καθαρισμό τον κλουβιών έβαλα το χέρι μου μέσα σε ένα κλουβί να βγάλω ένα μήλο που έπεσε..το συγκεκριμένο αρσενικό καναρίνι είναι το ποιο ανεκτικό από όσα έχω,έβαζα μέσα χέρι και σχεδόν δεν άλλαζε καν θέση. Σήμερα λοιπόν που έβαλα χέρι στο κλουβί έκανε έναν επιθετικό ήχο κραυγή και κατέβασε τα φτερά επιθετικά,έβγαλα το χέρι μου και το άφησα ήσυχο. Αλλα αυτό δεν ηρέμησε έμεινε περίπου μισή ώρα στη στάση που θα δείτε παρακάτω σε φωτογραφία.και ακόμα και τώρα είναι σχεδόν ακίνητο και δείχνει κάπως να έχει αστάθεια.
[automerge]1601740873[/automerge]
F287BC5A-BFE5-49F4-B315-FFEA16A1D499.webpA14730AE-6F69-43F0-85DA-C95BE23825AE.webpF287BC5A-BFE5-49F4-B315-FFEA16A1D499.webpA14730AE-6F69-43F0-85DA-C95BE23825AE.webp
 
@Panostimbrado Καλησπερα!απο εκεινη την ωρα ειναι ακινητο;δεν μπορει να πεταξει απο κλαδακι σε κλαδακι εχει την ασταθεια που λες;τωρα κανει καποιο ηχο;το κεφαλακι του ειναι σε ευθεια ή το γερνει;συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!
 
Πραγματικά δεν ξέρω πως είναι δυνατό να έχει μείνει έτσι τόσες ώρες. Μάλλον κάποιο σοκ έχει πάθει (ελπίζω όχι εγκεφαλικό). Θα σου προτείνω να το αφήσεις να κοιμηθεί και βλέπουμε αύριο.
 
@Elli ναι σχεδόν ακίνητο αλλά μπορεί να πετάξει.εχει μια ελαφριά αστάθεια και κουνάει το δεξί του ποδαράκι σαν νευρικό.οχι δεν κάνει κανένα ήχο και το κεφαλάκι είναι κανονικά δεν γέρνει!
 
@Panostimbrado Καταλαβα! Το ποδαρακι του δηλαδη ειναι σαν να γλιστραει στην πατηθρα και μετα παει να το μαζεψει αλλα ξαναγλιστραει! Κατι τετοιο κανει; Ή το τιναζει; Ποιος ξερει που ηταν αφηρημενο και τρομαξε τοσο πολυ!
 
@ianos όχι σε αυτήν την στάση ήταν για κάνα μισάωρο μετά το περιστατικό. Αλλα μέχρι τώρα είναι ακίνητο με ελαφριά αστάθεια.μίλησα τώρα πριν λίγο με έναν πτηνιατρο που βρήκα στο Ίντερνετ και μου είπε πως είναι σοκ πιθανότατα,να το σκεπασω και να το αφήσω ήσυχο μέχρι αύριο και βλέπουμε!
[automerge]1601742994[/automerge]
@Elli ακριβός έτσι σαν να γλιστράει!
 
Δεν είναι και πολλά αυτά που μπορεί να γίνουν τη δεδομένη στιγμή. Πιστεύω ότι αύριο θα έχει επανέλθει, αλλά στο εξής ό,τι του βάζεις, π.χ. αυγό, χορταρικά κλπ, σκέψου να τα προσθέτεις σε εξωτερικές ταΐστρες ή μανταλάκα στα κάγκελα του κλουβιού, ώστε να αποφεύγεις να μπαίνει το χέρι σου μέσα στο κλουβί. Αν τώρα, προκειμένου να καθαρίσεις το κλουβί θα πρέπει να βάλεις χέρι μέσα (π.χ. αν δεν έχει αποσπώμενη σχάρα ή ταψί) τότε είτε θα του αλλάξεις κλουβί (σε αυτήν την περίπτωση, χρήσιμο θα ήταν να πάρεις μια ζευγαρώστρα με συρόμενο ταψί και σχάρα, ώστε να βάζεις το χώρισμα πριν χρειαστεί να βάλεις το χέρι σου μέσα και εξωτερική μπανιέρα που προσαρμόζεται στις πλαϊνές πόρτες) είτε θα πρέπει να προσαρμόζεις ένα άλλο κλουβί σε τέτοιο σημείο ώστε (με ανοικτές πόρτες και τα δύο κλουβιά και σε επαφή) περιμένεις να αλλάξει από μόνο του κλουβί κι έπειτα να καθαρίζεις.
 
@ianos τα έχω όλα εξωτερικά το μόνο κακό είναι η σχάρα που δεν είναι αποσπώμενη..και η ειρωνεία είναι ότι τα καινούργια κλουβιά που έχω παραγγείλει έρχονται την Δευτέρα!
 
@Panostimbrado Μαλιστα! Τι να πω βρε παιδι μου!ακου ειρωνια τωρα πω πω ειδες;δεν περιμενε λιγο το καναρινακι μεχρι την Δευτερα!αφησε το σκεπασμενο να ειναι ηρεμο και αυριο θα δεις οτι θα σου χοροπηδαει συνεχεια και απλα ηταν ενα σοκ! Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου μεχρι αυριο να εχουν περασει ολα! 😍

Υ.Γ: κρεμασε τους και κανενα ματακι στα νεα τους κλουβια 😁
 
@Elli καλησπέρα.εχει σταματήσει το τρέμουλο αλλά είναι ακόμα κάπως! Δεν πολύ κουνιέται του έβαλα το πρωί λίγο αυγό και δεν έφαγε καθόλου μόνο νερό τον είδα να πίνει. Θα περιμένω μέχρι αύριο να του πάρω και την βιταμίνη β που πρότεινε η Sissy και βλέπουμε! Και σίγουρα μέχρι να τον δω ξανά δραστήριο δεν του αλλάζω το κλουβί που θα έρθει αύριο!
 
@Panostimbrado Μαλιστα! Ναι μην του αλλαξεις κλουβι αστο εκει που ειναι! Παρτου αυριο και την βιταμινη και βλεπουμε! Εχει μεινει ακινητο σε μια πατηθρα;τροφη κανονικη εφαγε καθολου;οταν μπορεσεις και αν θελεις βαλε μας μια φωτογραφια να το ξαναδουμε πως ειναι σημερα!
 
@Elli σπόρους δεν τον είδα να τρώει.ναι σε μια πατηθρα κάθεται συγκεκριμένα σε αυτήν που κουρνιάζει.τωρα δεν είμαι σπίτι θα τον βγάλω αργότερα και θα στείλω.σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
 
Εντάξει πιστεύω όλα καλά.φαινεται καλύτερα ποιο σπαθάτος..έκανε και κάνα δυο τσιρ τσιρ όταν πήγα κοντά για φωτογραφία.ελπιζω να τον ακούσω αύριο μεθαύριο να κλεαιδα.
[automerge]1601822925[/automerge]
Εντάξει πιστεύω όλα καλά.φαινεται καλύτερα ποιο σπαθάτος..έκανε και κάνα δυο τσιρ τσιρ όταν πήγα κοντά για φωτογραφία.ελπιζω να τον ακούσω αύριο μεθαύριο να κλεαιδα.
E41372C7-F119-4BD2-8858-579000181437.webpF15AC3C3-C293-4096-B6B4-E4232863B439.webp
 
Back
Top