Ασθένειες Ασταθεία σε java λογω μεγάλων νυχιων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mpikis

PB Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2008
Μηνύματα
900
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας! σημερα επέστρεψαν τα απουλάκια απο το εξοχικό μου!Ηταν εκεί ένα μηνα! Πρόσεξα οτι το ένα θυληκο καθώς και τα υπόλοιπα(μεγάλα) είχαν υπερβολικά μεγάλα νύχια... Είδα βιντεακια στο youtube και κατάφερα και τα έκοψα σε όλα χωρίς να έχουμε κανέναν τραυματισμο...
ΣΤο θέμα μας τώρα. Ένα απο τους γονείς είχε τόσο μεγάλα νυχια με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κατσει στο κλαδί και να μη μπορεί να πατησει καλα... Τα νυχια είχαν στραβώσει και τώρα που του τα έκοψα είνια ακομα στραβα.. Καθεται στη μια πατηθρα και για να πεταξει στην άλλη και να πιαστει έχει προβλημα.. Κουτουλαει στο στηθος δε μπορει να πιαστει και πεφτει ανάσκελα.. Κάθεται για λιγο ανασκελα και μετα προσπαθει να σηκωθεί..ζωρίζεται και σηκώνεται. Γενικα είνια δραστηριο και τρωει κανονικότατα! Σκέφτομαι να του αλλαξαω για λιγο κλουβι ετσι ώστε να παταει σε μικότερες πατηθρες μπας και ισιώσουν τα νύχια του ξανα.. Εσεις τι λέτε;
 
Εγω προσωπικα θα σου προτεινα σε τετοια περιπτωση να πας σε εναν πτηνιατρο να ρωτησεις τι γινεται με τα ποδια.
Θα του δημιουργησει προβλημα πιστευω!



Τι πατρηθα του εχεις; Σε ρωταω γιατι παιζει ρολο.
Στον ζακο μου του εχω ξυλινες πατηθρες αλλα ειναι λιες και θελω να τις αλλαξω διοτι δεν λιμαρονται τα νυχια και μεγαλωνουν πολυ γρηγορα!
 
Ακριβως αυτές έχω ξυλινές και λείες! Θα την πάω τη δεσποινις αυριο σε πτηνιατρο αν δω οτι δε πάει καλα.. Αν και την βλέπω οτι μια χαρα τα παει και έχει στρωσει... Το πρόβλημα αρχικα ηταν μεγάλο... Είχαν παραμεγαλώσει τα νυχια της..
 
κοξε απο ελια κλαδια πλυντα καλα(εγω τα πλενω με ξυδι)αστα δυο μερες στον ηλιο να ξεραθουνε και βαλτα στο κλουβι και καθε δυο μηνες αλλαζετα!
 
Ακριβως αυτές έχω ξυλινές και λείες! Θα την πάω τη δεσποινις αυριο σε πτηνιατρο αν δω οτι δε πάει καλα.. Αν και την βλέπω οτι μια χαρα τα παει και έχει στρωσει... Το πρόβλημα αρχικα ηταν μεγάλο... Είχαν παραμεγαλώσει τα νυχια της..
Δηλαδή τώρα πατάει κανονικά; Αν είναι έτσι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Αν έχεις τα κλαδιά που είχε μέσα η κλούβα όταν την πήρες είναι μια χαρά. Κι εγώ αυτά χρησιμοποιώ γιατί είναι μεγάλης διαμέτρου. Να έχεις υπόψην πάντως ότι χρειάζονται άλλαγμα κατά διαστήματα γιατί το ξύλο ποτέ δεν καθαρίζεται εντελώς. Έλεγξε τα πόδια των πουλιών μην τυχόν και έχουν ποδάγρα εκτός από μεγάλα νύχια. Τέτοιος έλεγχος πρέπει να γίνεται τακτικά κυρίως όταν χρησιμοποιούμε ξύλινες πατήθρες.
 
Back
Top