Ασφάλεια για εξωτερικές κλούβες

Alexandros

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
1.538
Thelefteo akoume kai diabasoume sinexio gia krousmata apo gerakia, korakes kai koukoubaies.

I pio siguri lisi eina na sfiaxnete tis kloubes me diplo sirmata. Mono etsi ta poulia einai sigura meza stis kloubes. Kai an to plegto sirma den exei megetos megalitero apo 1 x 1 pontus, oute podikia pernane. Tis sanides pou pira ego einai 5 pontus X 2,5 pontus X 2 metro. Etsi exei apostasei to "meza" sirma apo to "ekso" sirma 5 pontus

Alexandros
 

Συνημμένα

  • Doppelverdrahtung.webp
    Doppelverdrahtung.webp
    44,7 KB · Προβολές: 338
Μπορούμε επίσης να βάλουμε από την έξω πλευρά κουνελόσυρμα και απο μέσα σήτα για κουνούπια. Έτσι δεν έχουμε πρόβλημα από κουκουβάγιες, γάτες, ποντίκια αλλά και κουνούπια (που στην περιοχή μου είναι μεγάλο πρόβλημα για τα πουλιά). Αν και δε φαίνεται ξεκάθαρα στη φώτο σας δίνω ένα παράδειγμα από τη κλούβα μου
 

Συνημμένα

  • 7946ea40c3efedcjpg.webp
    7946ea40c3efedcjpg.webp
    41,2 KB · Προβολές: 310
Aν και μου αρεσει πολυ η κλουβα σου και η ιδεα για την σιτα για τα κουνουπια μου φαινεται ακομη πιο ωραια σκεφτομαι την σκονη που θα κολαει στην σιτα σιγα σιγα και θα κλεινει τους πορους εγκλωβιζοντας ακομη περισσοτερη.Βεβαια σκεφτομαι οτι με ενα λαστιχο μπορει να πλυθει, ειδικα οταν ο καιρος ανοιγει απο την ανοιξη και μετα, αλλα, η υγρασια που θα παραμενει για αρκετα περισσοτερο χρονο στα δυσκολα σημεια οπως γωνιες, προφυλαγμενα μερη,ξυλινη οροφη κτλ κατα περιπτωση μηπως ειναι ο καλυτερος τροπος για την δημιουργια ιδανικων συνθηκων για την αναπτυξη κοκκιδιωσης, εκτοπαρασιτων και παει λεγοντας. Ποια ειναι η εμπειρια σου στο θεμα αυτο; Και να προσθεσω στα θετικα και την λυση απο το προβλημα με τις μυγες που λυνεται!
 
Δύο χρόνια έχω την κλούβα και δεν έχω το πρόβλημα με τη σκόνη που αναφέρεις. Δεν χρειάστηκε ποτέ να πλύνω τη σήτα.
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό που λες με τη σκόνη, αλλά σκέφτομαι τώρα τη σήτα που έχουμε στα σπίτια μας για τα κουνούπια, που είναι μονίμως γεμάτη σκόνη και θέλει πλύσιμο.
Στη κλούβα δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Ίσως ο λόγος να είναι ότι στη κλούβα έχω σήτα από μέταλλο, ενώ στο σπίτι είναι από πλαστικό. Ή μπορεί επειδή στη κλούβα γαντζώνονται τα πουλιά συνέχεια στη σήτα και δεν αφήνουν να μαζευτεί η σκόνη.
 
Χαιρομαι που ειναι ετσι! Αρα ολα καλα αρκει να ειναι στο προγραμμα σχεδιασμου και υλοποιησης απο την αρχη! Αλλη μια φορα λοιπον διαπιστωνω οτι η αγαπη για τα πουλια μπορει να κανει καποιους να ξεπερασουν τα εμποδια και να βρουν τις λυσεις που χρειαζονται καθε φορα!
 
Εγώ για τα κλουβιά του μπαλκονιού μου έκανα αυτό και ξένοιασα.
 

Συνημμένα

  • ΣΙΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΙΚΟ.webp
    ΣΙΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΙΚΟ.webp
    89,7 KB · Προβολές: 365
  • ΣΙΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΙΚΟ2.webp
    ΣΙΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΙΚΟ2.webp
    80,2 KB · Προβολές: 380
  • ΣΙΤΑ ΣΕ ΞΥΛΙΝ.webp
    ΣΙΤΑ ΣΕ ΞΥΛΙΝ.webp
    58,6 KB · Προβολές: 424
  • ΣΙΤΑ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ2.webp
    ΣΙΤΑ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ2.webp
    74,7 KB · Προβολές: 274
Σε μια εξωτερική κλούβα που έχω έβαλα μόνο μεταλλική γαλβανιζέ σίτα με σχεδόν ίδιες τρύπες με αυτή για τα κουνούπια, ίσως να είναι και σαν αυτή του ThomasD. Είναι ανθεκτική, πιο οικονομική από το να χρησιμοποιήσεις δυο πλέγματα και δεν περνούν τα έντομα.
 
To diplo plegma baloume, gia na min boroune na piasoune i koukoubaies, podikia kai gerakia ta podia ton poulion.

Stis fotografies tou thomas blepo ta poulia kazounde apo sto meza plegma, an den einai diplo einai epikindino.


Alexandros
 
Με την μεταλική σίτα λύνεται και το πρόβλημα με τα φίδια. Παλιότερα ένα μαύρο φίδι είχε φάει ένα καναρίνι μας σε μεγάλη εξωτερική κλούβα που έιχε κάποια μικρότερα διαμερίσματα. Ξάναγύρισε για δέυτερο αλλη μέρα. Μπήκε αλλά δεν μπορούσε να βγεί όταν το έφαγε και το έιδαμε έυτυχώς πριν ξεκληρήσει όλα τα καναρίνια.
 
Back
Top