Φροντίδα Ασφαλής κατοικία για budgie και lovebird

Nikoletta

PB Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2008
Μηνύματα
727
Πόλη
Άλιμος
Καλημέρα σε όλους!
Δε ξέρω αν είναι η κατάλληλη κατηγορία αυτή (Σταύρο συγνώμη αν έπρεπε να ανοίξω αλλού το topic αυτό), αλλά θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας.
Να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη διαβάσει αρκετά σχετικά μηνύματα, αλλά μου μοιάζουν κινέζικα όλα αυτά.
Πιο συγκεκριμένα:
Λόγω του γάμου μετακόμισα και το σπίτι μας είναι στο Καλαμάκι ψηλά, στον 5ο όροφο. Έχει τέντες βέβαια γύρω γύρω αλλά είναι πάνω σε τρίστρατο και σε ανηφόρα, με το βουνό να φαίνεται πολύ κοντά και ξανοιχτάδα. Τα καναρινάκια θα μείνουν στο πατρικό μου με τους γονείς μου (αφού η μαμά μου τους έχει αδυναμία) αλλά θέλω να πάρω το Budgerigar μου και το masked Lovebird μου.
Προς το παρόν η Ευαγγελία (Budgie) είναι σε στρόγγυλο κλουβί (και δείχνει να της αρέσει) ενώ ο Τσικορίνο (lovie) σε τετράγωνο ενισχυμένο για να αποτρέψω ενδεχόμενη απόδραση.
Το σπίτι είναι έτσι φτιαγμένο (ένας μεγάλος ενιαίος χώρος) που πουθενά δεν σχηματίζει "φωλίτσα" για να τα βάλω να έχουν κι αυτά την θέση τους.
Ακριβώς από πάνω (που έχω την αποκλειστική χρήση της ταράτσας) υπάρχει ένα δώμα με αμμοβολισμένη τζαμένια πόρτα και παραθυράκι με σίτα. Και η σκέψη μου είναι ή να κάνω μία οριζόντια χωρισμένη κλούβα εξωτερικού χώρου για το μπαλκόνι που θα την μονώνω τους χειμώνες κλπ ή να τα έχω στο δώμα. Προς το παρόν λείπω πολλές ώρες την ημέρα (από τα χαράματα έως τις 5.30 το απόγευμα). Θα ήθελα να έχω κάπου τα πουλάκια που να μην μελαγχολήσουν, να μπορώ να τα επιβλέπω και να ασχολούμαι όταν είμαι σπίτι (χωρίς να τα μετακινώ συνέχεια και να φοβούνται κλπ) και πάνω απ' όλα να είναι ασφαλή από αρπαχτικά κλπ καθώς και από τις καιρικές συνθήκες. Να επισημάνω ότι λόγω του ότι είναι ανοικτά από παντού, όταν φυσάει έστω και λίγο κάνει κρύο (τουλάχιστον εγώ που είμαι κρυουλιάρα).
Τι προτείνετε; Τι θα με συμβουλεύατε;
Ευχαριστώ πολύ και πάλι - Νικολέττα
 
Back
Top