Φροντίδα Ασφαλη υλικα για παιχνιδια

Εγγραφή
8 Σεπ 2014
Μηνύματα
112
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Επειδη δεν εχω βρει καποιο παρομοιο thread στο site θα ηθελα αν γινεται να ανεβασει κανεις καποια λιστα με ασφαλη υλικα απο τα οποια μπορουμε να φτιαξουμε παιχνιδια.

Cheers
 
Ο,τι δεν εχει μπογια(περα απο παιχνιδια φτιαγμενα για τα παιδια, τα οποια αποτελουνται απο ακυνδινα υλικα) ειναι λογικα ασφαλες.. Επισης προσεξε τα μεταλλικα ή χαλκινα αντικειμενα, ειναι τοξικα και ακρως επικυνδινα για τα πουλια μας. Επισης απεφυγε τα σκοινακια για την κατασκευη παιχνιδιων,υπαρχει κινδυνος να σκαλωσει εκει καποιο νυχι και το πουλακι να κρεμαστει..
 
Προτιμησε δερματινα κορδονια, αυτα χρησιμοποιω και εγω στα παιχνιδια που φτιαχνω. Στο λεω γιατι παλαιοτερα ειχε κρεμασει το καναρινακι μου απο το σκοινι με το οποιο ειχα δεσει στο κλουβι ενα ματακι..
 
Το δερμα ομως δεν ειναι φουλ κατεργασμενο και επεξεργασμενο με χημικα; Ποιο επικινδυνο μου ακουγεται
 
μπορεις να κανεις απλα παιχνιδια απο πλαστικα καλαμακια απο ξυλα δεμενα με βαμβακερο σκοινι κλπ αλλα παντα εξαρτατε για τι πουλι θελεις να κανεις παιχνιδια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Το δερμα ομως δεν ειναι φουλ κατεργασμενο και επεξεργασμενο με χημικα; Ποιο επικινδυνο μου ακουγεται


Οχι παντα..Χρησιμοποιειται αρκετα σε τετοιου ειδους κατασκευες και δεν υπαρχει κινδυνος να μπλεχτει το ποδαρακι του πουλιου εκει.. Δεν εχω ακουσει να εχει προκληθει καποιο προβλημα ποτε απο τη χρηση του, ουτε εγω αντιμετωπισα ποτε κανενα προβλημα.
 
Γιαυτο επιλεγουμε ξυλα απο αυτα που σου ειπε η Μαρια γιατι παιζοντας τα τρωνε κιολα καποια κομματακια οπωτε δεν κυνδινευουν φαντασια και λιγο χρονο θελει και κανεις παιχνιδια που τα ζηλευεις εσυ οχι το πουλι!
 
καλη ιδεα αρκει να μην ειναι μεγαλο το πουλι γιατι τοτε ο χρονος να τα χαλασει θα ειναι πολυ λιγοτερος απο το χρονο να του το φτιαξεις
 
Γενικά όποιο υλικό χρησιμοποιούμε για τρόφιμα ανθρώπων είναι ασφαλές ως προς την τοξικότητα. Τώρα το θέμα στα παιχνίδια δεν είναι μόνο η τοξικότητα που μας απασχολεί αλλά το μέγεθος των κομματιών ή των χαντρών ώστε να μην είναι εφικτή η κατάποσή τους, να μην είναι ξύλα που δημιουργούν ακίδες αιχμηρές, αν είναι πλαστικό επίσης όταν κόβεται να μην δημιουργεί αιχμηρές άκρες αλλά να είναι αρκετά μαλακό, προσοχή στα πανιά γιατί τα καταπίνουν και πολλές φορές αποφράσσεται το στομάχι τους απο σωρευμένες ίνες κτλ. Δηλαδή πέρα από τον γενικό μπούσουλα, πρέπει να σκεφτόμαστε και μόνοι μας κάποιες παραμέτρους ασφαλείας ώστε ν' αποφύγουμε κάποιον πιθανό τραυματισμό.
Μπορείς να πάρεις ιδέες για φθηνά χειροποίητα ιδιοκατασκευασμένα παιχνίδια εδώ παπαγάλους - παιχνίδια
 
Από τοξικότητα ναι αλλά πρέπει να έχει στεγνώσει και επίσης φοβάμαι μήπως μπλεχτούν τα νύχια τους. Σε τι μορφή σκέφτεσαι να την χρησιμοποιήσεις;
 
Σε λεπτες φετες σε κρεμαστα παιχνιδια για να εχει περισσοτερες υφες. Σκεφτομουν να παρω τις ετοιμες, ξεραμενες που τις πουλανε για σφουγγαρια. Και μια που λεμε για σφουγγαρια το φυσικο σφουγγαρι ειναι ασφαλες;

Παντως εχω δει κ παιχνιδια του εμποριου με λουφα.
 
Με την λογική και όχι γιατί γνωρίζω κάτι, θα σου έλεγα όχι. Και τα νύχια θα μπλέκονται και πιθανόν να το μασουλάνε.
Στα σφουγγάρια αναφέρομαι εν προκειμένω.
Η λούφα ίσως όπως το περιγράφεις.
 
Back
Top