Ασθένειες Ατυχημα, επεσε το κλουβι του καναρινιου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Hamlet
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
παιδια για σας και καλη χρονια. Μετα απο πολυ καιρο που ειχα να μπω στο φορουμ χρειαζομαι την βοηθεια σας.
σημερα ελειπα απ το σπιτι απ το πρωι και οταν γυρισα μετα απο 8 ωρες περιπου ειχε πεσει το κλουβι του καναρινιου, ειχε ανοιξει η πορτα και απο ενα παραθυρο που ηταν λιγο ανοιχτο προφανως ο μικρος την εκανε.. Μετα απο ψαξιμο τον βρηκα σκαλωμενο σ ενα δεντρο(για καλη μας τυχη) και τον εβαλα πισω στο κλουβι του. Τωρα ειναι μεσα εδω και 1 ωρα αλλα καθεται φουσκωμενος στο πανω κλαρακι και κοιματε. Δεν ηθελε να φαει η να πιει. Τσιμπησε μονο λιγο νιζερ . Δεν μπορω να υπολογισω ποση ωρα ηταν εξω και ποσο μπορει να εχει τρομαξει. Πως μπορω να τον βοηθησω;

προς το παρον νομιζω δεν μπορεις να του προσφερεις πολλα πραγματα. καθαρο νερακι τροφη και ηρεμια. εαν δεν εχει χτυπηση και ειναι μονο τρομαγμένος θα συνελθει σε δυο τρεις ημέρες. απλά πρεπει να παρακολουθεις του πουλάκι για τυχον αλλαγη συμπεριφοράς ωστε να μπορεσεις να επεμβεις γρηγορα αν χρειαστει. Υπομονή και ολα θα πανε καλα.

Μην ανχωνεσαι ακομα. Ο μικρος φουσκωνει λιγο λογω του σοκ. Σιγουρα θα τον πεδευσες και λιγο προσπαθωντας να τον πιασεις.Βαλτον καπου ζεστα, δωσε πολυβιταμινη στο νερο. Καλου κακου βαλε μια ανοιχτη ταιστρα στον πατο του κλουβιου να τρωει μηπως και απο αδυναμια δε τρωει.Βρασε του κανα αυγουλακι να δυναμωσει. Τελος κοιτα μηπως εχει πουθενα πληγη λιγο μπεταντιν δε θα εκανε κακο.Αφησε τον λιγο να ηρεμισει αυτα για αρχη

τον εχω σκεπασει και με πετσετα για πιο ζεστα και ποιο ησυχα. Πληγη δεν εχει πουθενα. Να δωσω αντιβιωση προληπτικα η μονο οι βιταμινες αρκουν;

Το καναρινι σου εχει στρεσαριστει.Αν το πλακωσεις με αντιβιωση θα του κανεις μεγαλυτερο κακο. Η αντιβιωση μαζι με τα μικροβια σκοτωνει και τα καλα βακτηρια του εντερου. Δε δινουμε στα πουλια αντιβιωση χωρις λογω. Μια πολυβιταμινη αρκει. Στη παρουσα φαση το καναρινακι σου πρεπει να δυναμωσει και να ηρεμησει

Εισαι απίστευτα τυχερός που ξαναβρήκες το πουλάκι σου. Ακουλουθησε τις συμβουλες των φίλων και δεν θα χάσεις!

Δώδε ιδιαιτερη έμφαση στον τρόπο που έπεσε το κλουβί. Ξεκόλλησε το καρφί που ηταν στερεωμένο; Του επιτέθηκε καποια γάτα; Καλου κακού στερέωσε με γερό καρφι ή ούπα στον τοίχο το κλουβί και βαλε στις πόρτες επιπλέον ασφάλεια για καθε ενδεχόμενο.

το πουλι ηταν μεσα στο σπιτι και ξεκολησε το καρφι απ τον τοιχο. Ενισχυθηκε με ουπα τωρα. Ειναι ακομα φουσκωμενος ο μικρος και μου κανει επιθεση μολις με βλεπει☹
βεβαια ηταν πολυ τυχερος και αυτος και εγω γιατι απο κει που βγηκε στον κηπο ηταν τα σκυλια και ευτυχως δεν τον πηραξαν και καταφερα να τον βρω

...epidi kanei arketa krio ekso mporei na exei kriosei... kaneis den kserei poso kero itane ekso 8 ores h 2 lepta...

...vale to klouvi kato apo mia lampa me kitrino zasto fos...akrivos kato apo ti lampa etsi oste na mporei na zestathi to pouli...skepase miso klouvi me pani gia na mporei na figei se ena drosero meros pou den kanei zesti...
...afise to kluvi kato apo ti lampa gia oli ti nixta...ta poulia den exoune provlima na kimounte me fos...

Εγω θα πρότεινα και λίγο antistres εμένα τους είχε επιτεθεί μια γάτα και είχε
ρίξει τα δύο μου πουλάκια κάτω και επειδή είχανε και πληγές τους είχα δώσει αντιβίωση μπεταντίν και antistress και μετά απο μια με δυο μέρες ήτανε μια χαρά.

Σίγουρα το πουλάκι κατατρόμαξε αλλά ήταν τυχερό που τελικά βρέθηκε. Ένα μεγάλο μπράβο που κατάφερες να το πιάσεις (εγώ ακόμα κλαίω τον Τιμολέοντα που μου χάρισε ο κ. Μάκης και μετά από 11 μέρες άνοιξε την πόρτα, έφυγε, τον ενόπισα αλλά δεν κατάφερα να τον πιάσω και χάθηκε..). Σίγουρα σε λίγες ημέρες θα είναι μια χαρούλα!

παιδια σας ευχαριστω ολους.
σημερα το πρωι ο μικρουλης νομιζω ειναι μια χαρα! Κελαηδησε κιολας οποτε νομιζω οτι το ξεπερασαμε;:)

Ο Αμλέτος αποφάσησε "to be", πρέπει όμως κι' εσύ να δώσεις μια ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση του κλουβιού για να μην υπάρξει άλλο ατύχημα και φτάσουμε στο "not to be" 😉

εχει ηδη ενισχυθει το κλουβι με 2πλα ουπα και μην πω και αλυσιδες στις πορτες:D

Back